obiad - 95112 przepisów (strona:3152/6341)

Zapiekanka z klopsikami i ziemniakami 184

Obiad możemy podać w formie ziemniaków, klopsików i dodatku groszku z kukurydzą. Ale możemy to wszystko połączyć   w jedną całość i uzyskać smaczną i sytą zapiekankę. Polecam! Ok. 1 kg ziemniaków Pulpeciki: 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula 1 łyżka keczupu pikantnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego  1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz

VioletoweKucharzenie
Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw 300

Kolorowy, lekki obiad Składniki 2 steki z tuńczyka sól, pieprz   1 nieduży brokuł 1/2 czerwonej papryki 3 duże pieczarki 1/2 młodej cukinii przyprawa do grilla sos: 2 łyżko octu … Czytaj dalej Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw

czarrna od kuchni
Wątróbka pieczona w boczku 185

przysmażyć na maśle. Wystudzoną wątróbkę obwinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczką i przełożyć do cebuli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na około 15 minut. Podawać do obiadu lub na przystawkę

Tradycyjna Kuchnia
Spaghetti z białej rzodkwi z fiołkami i pestkami granatu 208

właściwości żółcipędne, moczopędne, żółciotwórcze ,jest idealna dla osób z kłopotami trawiennymi. Pyszna, delikatna, chrupiąca, bardzo soczysta i orzeźwiająca. W kilka chwil wyczarujesz z jej udziałem prostą, pyszną surówkę do obiadu. Białą rzodkiew najczęściej jemy tartą na grubych oczkach tarki np. z dodatkiem marchwi lub pociętą w grube paski z czarnym sezamem . Dziś proponuję zetrzeć rzodkiew spiralnym nożykiem i wyczarować białe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Smalec z fasoli 181

Smalec z fasoli Smalec wpisuje się nieodłącznie w „dobre praktyki” ze strony restauracji w stosunku do klienta na Podhalu. Przychodzisz na obiad z rodziną? Dostajesz na starcie na stół smalec, chleb i czasami ogórki. Taki appetizer polish style. Jest to odbierane jako miły gest ze strony restauracji lub karczmy, bo wygląda to tak, jakby chcieli nas ugościć

Blendman
SUSZONE ŚLIWKI W CZERWONYM WINIE 234

SUSZONE ŚLIWKI W CZERWONYM WINIE Tym razem przepis na prosty, efektowny deser, który możecie przygotować na walentynkowy obiad lub kolację. Życzę Wam wszystkim miłych Walentynek i dużo miłości!       Przygotowanie: 5 min. Gotowanie: 15 min. Składniki : 500 g dużych wypestkowanych suszonych śliwek   1 butelka czerwonego wytrawnego wina 300 g cukru ½ opakowania cukru waniliowego (lub rozcięta laska

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI 227

SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla.   Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki) 1 łyżka musztardy

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kotleciki ryżowe z soczewicą 244

Smaczne kotleciki z ryżem i soczewicą możecie podawać w towarzystwie ulubionych sosów. Kotleciki sprawdzą się doskonale, jako lunch do pracy – zrobicie je w ciągu niecałej

Kuchnia Bazylii
,,Krokiety brokułowe’’ 378

Krokiety brokułowe to znakomity pomysł na szybki i lekki obiad. Takie krokieciki świetnie sprawdzą się także jako przystawka Składniki: 25 dkg ugotowanych ziemniaków Około 30 dkg brokuła 1 jajko 20 dkg startego sera żółtego Sól, pieprz 1 rozmącone jajko mąka bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną

Podróż w kulinaria
Surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek 206

Idąc „niedźwiedzim” tropem, po wykorzystaniu do pesto liści czosnku niedźwiedziego , łodyżki kwiatów i liści przerobiłam na surówkę. Do obiadu, ale nie tylko - witaminowa bomba – surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek. Składniki: - łodyżki czosnku niedźwiedziego - rzodkiewki - wino ryżowe Mirin - olej sezamowy - różowa sól himalajska - sok z cytryny     Łodyżki i rzodkiewki myjemy. Łodyżki odsączamy z wody i drobno

mojewypiekiinietylko
Makaron na słodko 287

jest danie które mogę jeść na obiad, śniadanie i kolację, a i tak będzie mi mało. Potrawa jest tak wspaniała że można ją jeść w różnych kombinacjach. Pamiętam ją z dzieciństwa jak przygotowywała mi ją mama lub babcia. Chyba każdy choć raz w życiu jadł taki makaron na słodko . Makaron na słodko Składniki: makaron biały ser biały cukier masło ewentualnie

Gotowanie-uk
Sałatka z grillowanymi szparagami i jajkiem w koszulce 187

małe szczęścia. A szczęściem gratis jest w tym wszystkim, że nikt oprócz mnie w domu szparagów nie je. Taki pęczek to mam więc na dwa albo nawet i trzy obiady :) Składniki: na dwie niewielkie porcje sałata masłowa/lodowa lub mix ulubionych sałat  100 g wędzonego pstrąga (kupuję filet i podgrzewam w 1/2 pęczka zielonych szparagów prażone pestki dyni

bistro mama
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, fetą i wędzonym boczkiem 251

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Sałatka idealnie nadaję się do grillowanych potraw oraz sprawdzi się doskonale jako syta przekąska. Może zastąpić nawet i obiad. 500g ziemniaków 1 pęczek rzodkiewki (duży) 150-200g wędzonego boczku 120g sera feta 1/2 pęczka koperku Dodatkowo: majonez jogurt naturalny czarnuszka (zamiast pieprzu) Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pokrojony

Di gotuje
Wspomnień czar - Weekend za pół ceny 2015 198

wypoczynkową niemalże całej Metropolii [źródło: www.gdansk.pl ] Ja zwykle korzystam z tej gastronomicznej części :)  Tak jest i w tym roku. Gdy czytacie ten wpis, ja właśnie delektuję się wykwintnym obiadem, fantastycznym deserem i energetyzująca kawą w kilku nieprzeciętnych miejscach w Gdańsku .  Zdam relację z tych wrażeń kulinarnych, a jakże! W międzyczasie jednak zapraszam na fotorelację z moich zeszłorocznych wojaży

Grunt to przepis!
TARTA Z PIECZARKAMI NA GRAHAMOWYM SPODZIE 193

Jest to danie doskonałe zarówno na przystawkę, kolację, jak również obiad. SKŁADNIKI Ciasto: 1 szkl. mąki graham Młynomag , ½ szkl. mąki pszennej luksusowej Młynomag , 1 jajko, 1/3 szkl. oleju (użyłam po suszonych pomidorach), 1/3 łyżeczki soli, 1/3 szkl. letniej wody Farsz: 200 g pieczarek, 6 plastrów salami, kilka suszonych pomidorów, 1 cebula, 2 jajka, ½ szkl. śmietany 18%, 100 g sera feta

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania