Degustacja menu w restauracji BelEtage 244bywa z hotelowymi restauracjami, mało kiedy mogą liczyć na klienta „z ulicy”, podobnie jest tutaj. Jednak my przekonałyśmy się, że to świetne miejsce nie tylko na uroczysty obiad, ale też codzienny lunch. Na kulinarne spotkanie zostałyśmy zaproszone jak reprezentantki Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej. Czytaj dalej... Artykuł Degustacja menu w restauracji BelEtage pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smaku
Na Dzień Taty: drożdżówka z rabarbarem. I melasą 265nowy grill i C. nie zawahał się go użyć . W efekcie zajadamy się znakomitymi posiłkami przygotowanymi pod gołym niebem - czuję się niemal jak na wakacjach! Przynajmniej w porze obiadu
Pożeraczka, czyli raz adobrze
ZAPROSZENIE NA KURS FOTOGRAFII KULINARNEJ 190Termin kursu: 30 lipca Czas trwania : godz. 10.00 – 18.00 Miejsce: Szczecin, ul. 5 lipca 16 Liczba uczestników: 8-10 osób Koszt kursu: 439 PLN W cenie kursu wliczony jest obiad i napoje dla każdego uczestnika UWAGI: Prosimy o zabranie ze sobą aparatu cyfrowego i statywu (jeśli takowy posiadasz) Podana cena jest ceną brutto, wystawiamy faktury Vat Minimalna ilość
Słodko-Słony Świat Ilony
Młode ziemniaczki z sosem jogurtowym z harissą i cytrynowym bobem 181mojego nowo-narodzonego, więc bób przeszedł mi koło nosa. Oj, w tym sezonie na pewno odbiję sobie tę stratę w dwójnasób :P A zaczynam już dziś tym pysznym letnim obiadem. Aromatyczne młode ziemniaczki polane sosem z jogurtu naturalnego i harissy, a do tego bób podsmażony na oliwie z czosnkiem, sokiem i skórką z cytryny. Dwa proste przepisy, które możecie
Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z nowalijek 212Smaczna, chrupiąca surówka z młodych warzyw. Idealna do obiadu, mięsa na zimno czy grilla. Składniki: główka sałaty pęczek rzodkiewki 4 ogórki gruntowe 4 łyżki śmietany 12% (można zastąpić jogurtem naturalnym) łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki cukru sól, pieprz Przygotowanie Sałatę rwiemy na małe kawałki, ogórki obieramy ze skórki (niekoniecznie) i kroimy w kostkę, rzodkiewkę również. Warzywa przekładamy do miski
e-PrzepisyKulinarne
Gulasz wołowy 206Wiecie co jest wspólną cechą dań narodowych? Większość z nich wywodzi się z uboższych warstw społecznych, które obiady gotowały z ogólnodostępnych składników. To właśnie taniemu gotowaniu zawdzięczamy włoskie makarony i pizzę, koreańskie kimchi czy nasz polski bigos. Dziś zobaczymy jak łatwo zrobić jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych, jakim jest… gulasz wołowy – danie spopularyzowane przez węgierskich pasterzy i rolników. Lista
Proste-przepisy.pl
Sałatka makaronowa z łososiem, szpinakiem i koperkiem. 238Witajcie :) dzisiaj zapowiada się gorący dzień wiec proponuję coś lekkiego na obiad lub podwieczorek.Pyszny bezglutenowy makaron Incola do tego szpinak, pomidorki koktajlowe i łosoś.Pysznie, prosto i lekko. Zapraszam :) Składniki : 2 duże plastry łososia norweskiego kilka pomidorków koktajlowych garść umytego szpinaku bez łodyżek sól, pieprz do smaku 1 szklanka ugotowanego makaronu Riccioli Incola 1 łyżka posiekanego koperku
Sama słodycz i szczypta chili
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 234Gotowane pulpety w sosie pomidorowym to doskonała alternatywa na podanie mięsa mielonego inaczej. Smakują dobrze z ryżem, kaszą, makaronem ale też i z ziemniakami. Polecam je Wam jako szybki obiad :) Składniki: * 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 2-3 łyżki bułki tartej * ulubione przyprawy do przyprawienia mięsa * sól, pieprz * 1 szklanka bulionu * 5-6 przecieru pomidorowego * mąka
Zrób to smacznie
Risotto ze szparagami 229Sezon szparagowy za niedługo się skończy, więc trzeba jeszcze korzystać ile się da. Mam dla was propozycję na w miarę szybki i smaczny obiad a mianowicie pyszne kremowe risotto na białym winie z zielonymi szparagami. Składniki: 200 g ryżu do risotta arborio 1 płaska łyżka masła klarowanego 1 średnia cebula 100 ml białego wytrawnego wina 2-2,5 szkl
Ala piecze i gotuje
czerwona fasola z kapustą 215fasola z kapustą Te proste i smaczne danie możemy potraktować, jako propozycję na lekki posiłek, lub jako nieco inny dodatek do obiadu. składniki dla czterech osób 250 g czerwonej fasoli 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 niewielkiej główki kapusty sól, pieprz szczypta cukru szczypta zmielonego kminku 1/3 pęczka szczypioru sposób przygotowania Fasolę moczymy
Miód i pieprz
Tarta jaglana z cukinią i kurczakiem 303Wiele osób wyobraża sobie zdrowy obiad jako porcję suchej kaszy lub ryżu, do tego wiórowaty kurczak i jałowe warzywa gotowane na parze. Nic bardziej mylnego! Wystarczy odrobina kreatywności, by z podanych składników wyczarować fajną sałatkę lub...tartę. Uwielbiam kaszę jaglaną za to, że jest tak uniwersalna i można zrobić z niej wiele ciekawych rzeczy (np. sushi , " sernik ", pudding owocowy
Zawsze głodna!
Słodkie przekąski na spacer 210znając życie) z tego jednego zrobiłyby się trzy w tygodniu, a później dwadzieścia w miesiącu! Nie chcę dawać takich zapychaczy. Kto po czekoladzie zje z chęcią obiad czy kolację? Wiem, wiem - powtarzam się, ale taka już jestem i zawsze będę Ci przypominać: nie kupuj -> zrób sama. Jeśli nie zaplanujesz wcześniej zdrowych przegryzek to na pewno
lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sałatka z jarmużem, kukurydzą i granatem 229cytryny - wymieszałam i tym polałam składniki sałatki. Sałatka może być samodzielnym daniem na obiad. Więcej propozycji na www.warzywneinspiracje.pl alt="W parze
Proste Potrawy
FASOLKA SZPARAGOWA Z BAZYLIOWYM PESTO 289Zielona FASOLKA SZPARAGOWA Z BAZYLIOWYM PESTO sprawdzi się jako szybka przekąska... Artykuł FASOLKA SZPARAGOWA Z BAZYLIOWYM PESTO pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Kaczka z chrupiącą skórką 195Pewnie wielu z Was lubi smak kaczki. Dzisiaj przygotowałam ją z chrupiącą skórką, pieczona w całości. Taki obiad przygotowałam dla moich rodziców. Mieszkają daleko i z tego powodu bardzo rzadko ich widuję. Ponieważ mój tato jest miłośnikiem pieczonego mięsa to trafiłam w dziesiątkę. Bardzo wszystkim smakowała. Sposób przygotowania bardzo prosty, ale efekt końcowy doskonały. Polecam Wam również. Składniki 1 kaczka
O kuchni z uczuciem