obiad - 94612 przepisów (strona:3119/6308)

Gołąbki z młodej kapusty z mięsem mielonym (z piekarnika) 183

leniwych, gdyż zawijanie wraz z przygotowaniem mięsa nie wiem czy zajęło mi 30 minut. Potem piekło się już samo :) Ryż spokojnie możecie ugotować dzień wcześniej lub przygotować więcej do obiadu, aby specjalnie zostało go do farszu. Składniki  na 9 sztuk: 1 młoda kapusta 500g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 100g ryżu 1 mała cebula 1 ząbek czosnku

Fabryka pomysłów
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM – pyszne! 287

brzegi przepysznym i sycącym farszem z twarogu i kaszy gryczanej z cebulką. Podane ze świeżymi ziołami nie tylko cudownie smakują, ale i rewelacyjnie wyglądają! Są świetnym pomysłem na obiad, jak i kolację na ciepło. Podane z ulubionym sosami np. czosnkowym , są świetnym pomysłem na imprezę! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 4 szt ) NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 pełna szkl * duże jajko

Ostra na Słodko
Pulpeciki mięsno-warzywne w sosie 371

Syty, smaczny obiad Składniki 250 g mięsa mielonego 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka, chili świeże zioła, bazylia i oregano mąka pszenna   … Czytaj dalej Pulpeciki mięsno-warzywne w sosie

czarrna od kuchni
Harira - zupa marokańska 282

Tym razem proponujemy nieco egzotyki, ale wszystkim którzy już zaprzyjaźnili się z kuchnią roślinną soczewica i ciecierzyca nie brzmi wcale obco, a wręcz bardzo przyjacielsko. To

Bananowe Pole
Delikatne kotlety mielone z pieczarkami i porem 176

Przepis na nieco odmienne od tradycyjnych kotlety mielone. Są bardzo smaczne i stanowią pyszne urozmaicenie obiadu. Składniki: 250 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego mały por 6-7 pieczarek łyżka majonezu średni ziemniak jajko sól, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek, papryka ostra bułka tarta Przygotowanie Pora kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oba składniki podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Kampania na rzecz ochrony różnorodności biologicznej mórz i oceanów - konferencja prasowa i warsztaty kulinarne 173

śledzia, szprotek czy makreli – mówi Grzegorz Łapanowski, założyciel Fundacji Szkoła na Widelcu. W ramach projektu prowadzono szereg działań edukacyjno-informacyjnych. Wydano 420 tys. poradnika Jaka ryba na obiad , który dzieli najpopularniejsze gatunki ryb i owoców morza na 3 grupy. Pierwsza z nich, oznaczona zielonym światłem, to gatunki, po które można sięgać bez obaw, bowiem stan ich stad

Kulinarne przygody Gatity
Risotto ze szparagami (Risotto agli asparagi) 171

obiad proponuj ę  klasyczne danie kuchni włoskiej, risotto. Tym razem w wersji warzywnej, ze szparagami, z dodatkiem marchwi. Smacznego :) SKŁADNIKI 250 gr ry żu  do risotto   400 gr szparagów 50 gr masła 2 cebulki 750 ml - 1 litr wywaru warzywnego parmezan oliwa z oliwek s ó l, pieprz   PRZYGOTOWANIE Ze szparagów

La grande e la piccola cuoca
Pyszne i zdrowe gofry orkiszowo-żytnie 214

Lubicie gofry? Ja wprost za nimi przepadam. Dziś polecam Wam ich zdrowszą wersję opartą na mące orkiszowej i żytniej. Takie gofry możecie podać same lub w

Słodkie okruszki
Schabowe z pomidorami w sosie 286

Aromatyczny, sezonowy obiad Składniki 0,5 kg schabu suszone pomidory z kaparami 1/2 główki czosnku garść świeżych ziół, bazylii i oregano 3 większe pomidory 1/2 cukinii 1 szalotka sos piri-piri sól, … Czytaj dalej Schabowe z pomidorami w sosie

czarrna od kuchni
Kolorowa sałatka z rzepy 203

najbardziej te super zdrowe. Rzepa jest dobra nawet na stres więc czemu jej nie połączyć z innymi równie smacznymi składnikami w pysznej sałatce. Polecam na śniadanie ale i obiad tak podany to zbilansowany posiłek. Kolorowa sałatka z rzepy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Warzywne fit frytki 315

Frytki, to zakazane danie osób będących na diecie. Spróbujmy dziś zrobić ich fit zamiennik, który może stanowić pyszną przekąskę, jak i dodatek do obiadu. Co będzie nam potrzebne? Kilka jakże zdrowych i kolorowych warzyw. Smacznego! Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut + 40 minut pieczenia, 2 porcje. Produkty 2 x marchewka, 1 x pietruszka, 1 x burak

Fit&Fast Kitchen
Placuszki z cukinii i ziemniaków 188

Od jakiegoś czasu, chodząc na lunche, upodobałam sobie placuszki z cukinii, dlatego dziś, postanowiłam zrobić własne. Zabiorę je w pudełku do odgrzania, do pracy Mniam! Oprócz

Kuchnia Bazylii
Sernik Pina Colada 1713

Sernik jest obowiązkową pozycją deserową na moim stole, przy każdym bardziej uroczystym obiedzie. Tym razem bardzo delikatny, kremowy sernik z ananasem, mleczkiem kokosowym i likierem kokosowym. Sernik po upieczeniu jest równiutki, nie ma popękanego wierzchu i bardzo dobrze się kroi. Sernik Pina Colada jest umiarkowanie słodki, więc osoby lubiące bardzo słodkie ciasta powinny dosłodzić masę serową cukrem pudrem. Do serników

Kuchcik gotuje
Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu 210

Surówki pasują do wszystkiego, najbardziej lubiane przez wszystkich oczywiście do obiadu. Ja natomiast lubię jako dodatek do kanapek czy nawet same na śniadanie byleby smakowały. Ta jest wyjątkowa, smaczna i aromatyczna, dobra na wszelakie bakterie w naszym organizmie, taki naturalny antybiotyk. Polecam gorąco. Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania