Ależ pyszne danie sobie wymyśliłam. Miałam pomidorowy makaron a w lodówce zielony brokuł czekał na zjedzenie, no to pozostało coś białego dodać i danie gotowe. Zrobicie sobie obiad ze mną? Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedurszlak, odcedzić, wyłożyć na talerz. Polać przygotowanym sosem truskawkowym i pokrojonymi truskawkami. Mam nadzieję że widać jak smakują Moja kochana Kornelcia tak zajada Cała rodzina była zaproszona na obiad
Kuchnia PokoleńPolędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek + Konkurs Polędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek. Polędwiczka wieprzowa to bardzo smaczna część wieprzowiny, to mięsień
Kuchnia na wzgórzunajłatwiejszym sposobem do przekonania jej do nowych smaków jest w pierwszej kolejności podać z makaronem. Udało się, dzięki temu, że danie jest wyraziste w smaku, ale jednocześnie delikatne, a obiad na tyle jej się wizualnie spodobał, że nie mogłam spokojnie zrobić zdjęć, bo już siedziała. Nina dopytuje teraz kiedy znowu zrobię makaron z warzywkami, muszę wymyślić coś na co dotychczas
greenscarfProsty przepis na dietetyczną zupę krem z białych szparagów, którą można zjeść zarówno na obiad jak i kolację. Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, około 4 porcji. Produkty 500 g białych szparagów, 2 średnie ziemniaki, 2 cebule, 1 litr wody 1 łyżka masła, 1/2 szklanki mleka sól, szczypta cukru. natka pietruszki do ozdobienia Przygotowanie W garnku od zupy rozpuść
Fit&Fast KitchenDelikatne szparagi otulone serem i świeżym czosnkiem to idealny dodatek do obiadu czy kolacji. Przygotowanie jest bardzo proste, a smak po prostu wspaniały. Spróbujcie, póki jeszcze są szparagi. Składniki: pęczek szparagów zielonych 100g żółtego sera 2 ząbki czosnku 50g zimnego masła szczypta soli Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Ser ścieramy na tarce, ząbki czosnku wyciskamy. Szparagi układamy w naczyniu
Gotowanie i blogowanieKrem brokułowy często gotuję, bo nie tylko jest pyszny, ale też zdrowy. Bardzo lubimy. Przyszło mi do głowy, żeby urozmaicić smak szparagami, a w domu miałam
Kolorowy PrzepisownikŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia ! Jestem zdecydowanie za zasadą śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi. Śniadanie powinno być jak najbardziej pożywne i dające nam energię na resztę dnia. Jedzenie jajek zdecydowanie temu sprzyja ale .. ile można jeść zwykłą, banalną jajecznicę? Okazuje się że wystarczy odrobinę ją ulepszyć a powstaje zupełnie inne
Taste Therapyzabawa , a nawet bym zaryzykowała ,że zbawienna , bynajmniej dla mnie , wrzucam , nastawiam i zostawiam . Potem przychodzę , wyjmuję i tyle , nie muszę stać pół dnia nad garami ,żeby zrobić niedzielny obiad , bo robi się sam . No a przepis ? Wystarczy spytać, co , kto lubi i wrzucić to wszystko do jednego kociołka , doprawić i już " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyPlacki bardzo łatwe do zrobienia. Najłatwiejszy przepis z jakim do tej pory miałam do czynienia. Przepis typu jak zrobić coś z niczego. Zajadają się nimi i
Pobite gary BarbaryDelikatny KREM Z SELERA I Z ZIEMNIAKÓW sprawdzi się na szybki i... Artykuł KREM Z SELERA I ZIEMNIAKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINERisotto to jedno z moich ulubionych dań włoskich. W 20 minut obiad na talerzach gotowy wjeżdża na stół. Krewetki różowe francuskie zakupiłam pierwszy raz i powiem szczerze że są moimi ulubionymi. One surowe są różowe a obiera się je tak samo jak i inne krewetki czy langustynki. Z risotto smakują wybornie, polecam serdecznie. Risotto z różowymi krewetkami. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe Czarowaniesmaczna. W sałatce dominuje smak koperku, ogórek nadaje soczystości i świeżości, cebula dymka delikatnie zaostrza smak, a to wszystko połączone z delikatnym łososiem wędzonym na zimno. Świetna na letni obiad, kolację lub do zabrania do pracy do zjedzenie w porze lunchu. Składniki: (dla 2 - 3 osób) 300 g łososia wędzonego na zimno 200 g makaronu pełnoziarnistego lub z mąki semolina
Kuchcik gotujektórej mogę bez współdzielenia spędzać mnóstwo czasu. Na naszej ulicy mijamy mnóstwo małych sklepików z świeżymi owocami i warzywami. Nie wspomnę, że na kolacje pochłaniam arbuza. Co do obiadów to chciałam co nie co pokombinować. I tak trafiły się karczochy! Nigdy jeszcze nie próbowałam, a byłam bardzo ciekawa smaku. Znaleźliśmy info jak zabrać się za to warzywo, do tego wybrałam
Pink Envelopejajem wymieszałam, przyprawy i posiekany szczypiorek do nich dodałam. Formę na tarte boczkiem wyłożyłam na wierzch masę ziemniaczaną przełożyłam. Całość w piekarniku zapiekałam i z serkiem kremowym na obiad podałam. Danie wyszło w smaku nietypowe i fajnie pomarańczowe. Składniki: 450 g batatów (ok. 2 szt.) 1 biała cebula, 300 g surowego boczku, szczypta cukru brązowego, 1 jajko
Moniki Smakołyki