obiad - 94612 przepisów (strona:3086/6308)

Sałatka ryżowa z tuńczykiem 368

Sałatkę przygotowałam z ryżu który został mi z obiadu, wyszła bardzo smaczna. Polecam na kolację lub przyjęcie rodzinne. Składniki: 1 torebka ryżu długo ziarnistego 1 puszka tuńczyka sosie własnym 1 żółta papryka mała puszka groszku zielonego Bonduelle pół pęczka szczypiorku 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia

Bajeczna Kuchnia
Kiszone rzodkiewki 340

Jedliście kiedyś kiszone rzodkiewki? powiem tylko tyle że jeśli nie to błąd, który szybko trzeba nadrobić. Zaskakująco pyszny smak i konsystencja takich rzodkiewek, pasujących do dań wszelakich, uczynią obiad czy śniadanie ucztą. Popróbujcie własnych dodatków albo zróbcie tak jak, te moje są przepyszne. Kiszone rzodkiewki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ośmiornica po grecku w winie 219

postaci jest pyszna i delikatna. Dziś przedstawiam ośmiornicę po grecku w winie, klasyczny przepis greckiej kuchni. Tak podane mięso ośmiornicy jest delikatne i kremowe, do tego ulubiony makaron i obiad gotowy, polecam. Ośmiornica po grecku w winie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tradycyjna zupa ogórkowa 176

Czasem po wakacyjnych podróżach mamy po prostu ochotę na tradycyjny obiad. Dlatego zapraszam na zupę ogórkową.    Tradycyjna zupa ogórkowa Składniki: pół kg żeberek/mięsa gulaszowego pęczek włoszczyzny pół kg ogórków kiszonych 4-5 sztuk ziemniaków 1 kostka rosołowa liść laurowy ziele angielskie 2-3 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób wykonania: Gotujemy wywar na żeberkach/mięsie gulaszowym

Smaki Natalii
Surówka z pora i marchewki 149

Pikantny smak pora, przełamany słodkim jabłkiem. Idealna jako dodatek do obiadu. Smacznego! :)   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin

Smaki Natalii
Orzeźwiająca sałatka z ogórkiem i granatem 170

Pyszna, soczysta i prosta sałatka idealna do przegryzienia podczas upalnych dni, kiedy nie mamy ochoty na typowy ciepły obiad.  Składniki: 4 cebulki dymki 4 średnie ogórki gruntowe 1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty 1 średni granat 3 łyżki soku z cytryny szczypta soli Dymki umyj i pokrój w krążki.  Ogórki obierz, przekrój na ćwiartki, wykrój część z pestkami

Roślinna - blog wegański
Kotlety z kaszy gryczanej 206

LINK DO KONKURSU TUTAJ:  http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/konkurs-kulinarny-przepis-z-kasza-w.html Kotlety z kaszy gryczanej są świetnym pomysłem na obiad, gdy nie mamy ochoty na mięso. Można podawać je same lub ze śmietaną czy ulubionym sosem, np. pomidorowym. Przepis ten zgłaszam na Konkurs kulinarny- przepis z kaszą w roli głównej Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 1 cebula 1 jajko 250 - 300 g twarożku

Mama Gotuje
Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 183

mnie niczym wygrana w konkursie, w którym główną nagrodą było przygotowywanie posiłków dla wygłodniałej rodziny Chyba jeszcze nigdy stanie przy garach, nie sprawiało mi tyle frajdy… Śniadania, obiady, desery, kolacje…? Ooo taak! A całą tę bezgraniczną przyjemność i radość z pobytu w kuchni, zawdzięczam mojej nowej, niezawodnej, przewspaniałej patelni WOLL Szafir W swojej pracy jest nieoceniona

NiePieprz.pl
Sałatka z groszkiem i ryżem 168

sałatka to świetny pomysł na przyjęcia ale też obiad do pracy. Stanowi zbilansowany posiłek ze złożonymi węglowodanami z ryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i świeżymi warzywami. Składniki: 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 200g ryżu (u mnie brązowy ale może być również biały) jabłko szklanka orzechów włoskich 100g żółtego sera 4 jajka 4 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego

Pyry na Gaz
Letnia salatka z arbuzem i serem halloumi 208

Ledwo wróciliśmy wczoraj do domu. Upał zwalił z nóg nie tylko mnie ale i dzieciaki. I jak tu gotować w takich warunkach!?! wpadłam na pomysł, że w ramach obiadu przygotuje szybka sałatkę. Okazało się, że był to świetny pomysł a sałatka smakowała zarówno mi jak i córci, która zakochała się w halloumi. Letnia sałatka z arbuzem i serem halloumi duża

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mizeria 154

Mizeria - najprostsza sałatka do obiadu, a jaka dobra. Idealna, jako dodatek do dań z ziemniakami, jajkiem sadzonym, jak i mięsem, np. z kotletem z kurczaka. Do jej przygotowanie potrzebujemy jedynie świeże ogórki gruntowe, , jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy. Czego chcieć więcej ;) Składniki: (dla 4 osób) 1 duży jogurt naturalny (400 gram) 3 średnie ogórki gruntowe sól pieprz

Wołowina od rekina
Nuggetsy z kalafiora 217

Jak w ciekawy i niecodzienny sposób wykorzystać kalafiora? Na przykład tworząc z niego pyszną przekąskę na ciepło lub zimno - nuggetsy kalafiorowe. Trzeba korzystać z sezonu na

Bananowe Pole
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej 176

Kapusta pekińska idealna na surówkę do obiadu. Delikatna, orzeźwiająca i pasuje praktycznie do wszystkiego. Niezwykle prosta w obsłudze, bo choć zwana kapustą bardziej przypomina sałatę. Zasługuje na szczególna uwagę ze względu na obecność beta- karotenu. Już pół szklanki kapusty zapewni dzienną dawkę tej prowitaminy. 100 g kapusty to zaledwie 12 kcal, co niezmiernie ucieszy wszystkich dbających o linię. Koloryt

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
filet pstrąga zapieczony z młodymi ziemniakami i szparagową fasolką 172

pstrąg z fasolką szparagową i ziemniakami Wyraziste filety z pstrąga zapieczone z fasolką i młodymi ziemniakami to propozycja na lekki obiad wprost idealny na tę porę roku. składniki dla czterech osób 3 pstrągi ( lub gotowe filety bez skóry) 1 papryka  700 g fasolki szparagowej 8-10 szt ziemniaków 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki

Miód i pieprz
Cukinia z papryką i cebulą (do słoików) 151

Taką sałatkę robiłam już kilka lat z rzędu, więc podczas sezonu cukiniowo-paprykowego - warto zaopatrzyć się w te warzywa i podczas zimy zajadać się pysznym dodatkiem do obiadu. 3 kg cukinii (już obranej, bez pestek) 1/2 kg cebuli 1 kg papryki   4 łyżeczki gorczycy Zalewa: 3 szklanki cukru   2 szklanki octu 4 łyżki soli   2 łyżki soli

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania