pysznie smakuje. Tym razem wykorzystałam udka z kurczaka i zdecydowanie więcej warzyw w tym paprykę, pomidory, mrożony szpinak do Poltino i brokuły. Do tego ugotowany tylko ryż i obiad gotowy. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPogoda za oknem nas nie rozpieszcza, wiec trzeba rozgrzewać się od środka. Dlatego mam dzisiaj przepis na danie idealne na tę porę roku...filety z kurczaka
Kuchnia MagdaLenyPożywna i pyszna kanapka dziś na stole. Polecam na obiad, śniadanie czy wczesną kolację, idealna kanapka. Jeśli zapakujecie do pracy czy szkoły wszyscy będą zadowoleni. Indyjska kanapka z kurczakiem i piklami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRoladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym to pyszny pomysł na obiad. Podane z ziemniakami z wody i surówką z buraczków lub kapusty, smakują wręcz obłędnie. Sprawdzą się idealnie również jako ciepła przekąska na imprezie. [embed]https://youtu.be/KFD33VUx-00[/embed] Składniki: 500 g mięsa mielonego (dałam z łopatki) jajko 3 łyżki bułki tartej 5-6 pieczarek cebula
e-PrzepisyKulinarnePyszna i treściwa sałatka, którą można potraktować jak obiad, zabrać do pracy, czy zjeść na kolację. Potrzebujemy: 1 brokuł 4 udka z kurczaka 1 szklanka ziaren słonecznika 1 opakowanie makaronu kolanko 400 g Makarony Babuni 4 łyżki majonezu sól, pieprz sok z 1/2 cytryny Kurczaka i brokuły przygotowujemy na parze. Kurczaka parujemy około 45 minut, natomiast brokuł potrzebuje maksymalnie
MamaOskarkaDość sporo ostatnio kombinuję z bezmięsnymi obiadami. Podstawą dla mnie są w nich strączki w różnej postaci. Tym razem ciecierzycę połączyłam z czerwonym pesto oraz szpinakiem i papryką. Na koniec całość wymieszałam z ugotowanym makaronem. To danie znakomicie sprawdzi się w roli lunchboxa. Jeżeli wolicie mięsne dania, cieciorkę możecie zastąpić kurczakiem, który również będzie tu doskonale pasował. Składniki
Fabryka pomysłówodmiany, jako dodatek do dzisiejszego obiadu, zrobiłam puree ziemniaczane. Jednak nie takie zwykłe, bo z dodatkiem brukwi. Wyszło niesamowicie kremowe, lekkie, puszyste, wprost rozpływające się w ustach! Zrobienie puree nie jest trudną sztuką i myślę, że każdy sobie z nim poradzi także zapraszam na przepis 😊 Składniki: ziemniaki 2 duże szt, brukiew 0,5 szt, masło 40 g, mleko 1/4 szklanki
kulinarne odsłony patipysznym sosie, dwie warstwy sera i kołderka z ciasta francuskiego. Brzmi rewelacyjnie prawda? Bo tak też smakuje! Takie makaronowe danie jest idealne na jesienne dni. U mnie było sobotnim obiadem. Po całym tygodniu pracy i szybkiego gotowania należało mi się coś nowego, świeżego, kolorowego i dodającego energii. Postawiłam na kolory jesieni! #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposóbnajesień Sos: 250 g fileta z piersi
VioletoweKucharzenieJeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich pysznym obiadem to polecam Wam znakomitą karkówkę. Taką karkóweczkę przygotowała moja Mamcia i wszyscy nie mogli wyjść z zachwytu, takie było smaczne to mięso. Przygotowywanie trzeba zacząć już dwa dni wcześniej ☺. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDynia to bezapelacyjna zwyciężczyni jesieni. Jej miąższ umożliwia przygotowanie aksamitnych... Artykuł DYNIOWY CRÈME BRÛLÉE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETegoroczny okres jesienno zimowy jest dla mnie bardzo szczególny. Treningi, praca po godzinach, pisanie pracy magisterskiej, powoli zbliżająca się sesja i przygotowywanie się do obrony. W
Życie ze smakiempowiecie na taki dodatek do obiadu? Pyszna, zdrowa surówka z czarnej rzepy, to prawdziwa bomba witaminowa. Nie przez przypadek mamy okazję jeść ją Jesienią, kiedy to witaminki są nam bardzo potrzebne. Pyszna jest solo, ale równie dobrze smakuje w połączeniu z marchewką czy kiszonym startym ogórkiem .Polecam wszystkie wersje. Składniki: 3 rzepy ok 500 g 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Gosia gotujelata...kiedy jeszcze na studiach zachwycał się nimi mój kolega. W końcu, po długich namysłach, przeszperaniu połowy internetu, zakupieniu soczewicy w najbardziej pożądanym kolorze, ogłosiłam domownikom, że oto robię obiad! Nie byle jaki, bo staropolską potrawę wywodzącą się z pogranicza polsko-litewskiego, więc na Święto Narodowe będzie akurat, trochę symbolicznie i bez gęsiny. Pech chciał, że to nie do końca
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKapustę i cebulę drobno poszatkować,posolić do smaku i odstawić na 10-15 minut. Następnie dodać ocet,cukier,koperek i majonez. Wymieszać dokładnie razem wszystkie składniki. Podawać do obiadu
Kolorowa kuchnia ElkiOstatnimi czasy pogodna niestety nas nie rozpieszcza. Zima nadchodzi wielkimi krokami, poranne przymrozki stają się już codziennością. Osobiście w pewien sposób mnie to cieszy, ponieważ lubię
Życie ze smakiem