Dzisiaj na blogu serwuję pyszne i efektowne danie, które wygląda niczym wyciągnięte z restauracyjnej karty, a zarazem proste i można je przygotować samemu w domowym zaciszu
Fitsweet.meDookoła szaro, buro i ponuro, jak na razie darmo wyglądać złotej polskiej jesieni, ale zdradzę Wam mój sekret jak sprawić, żeby choć na chwilę w Waszej
Fitsweet.meJesień w pełni i choć, w tym roku, wyjątkowo kapryśna, w kuchni niezmiennie zachwyca ciepłymi, soczystymi kolorami. W październiku w dalszym ciągu króluje intensywnie pomarańczowa dynia
Fitsweet.meGdyby wszystko w kuchni było tak proste, szybkie i przyjemne, a przy tym tak smakowało (*-*) Pewnie zastanawiacie się o czym mówię… Otóż poniżej czeka na
Fitsweet.meKocham jedzenie, które można przyrządzić szybko, bez większego wysiłku, ze składników, które zalegają w kuchennych szafkach lub na dnie lodówki, a przy tym jest smaczne, zdrowe
Fitsweet.meJesień to idealny moment na gorące, gęste, kremowe zupy w intensywnych, ciepłych kolorach, które sycą na długo, są zdrowe, a dzięki bogatej kompozycji przypraw cudownie rozgrzewają
Fitsweet.meKto nie lubi mielonych? Proste, szybkie danie do przygotowania. Dziś przedstawiam przepis, który możesz dołączyć do swoich ulubionych. Pyszne, pulchne i pachnące aromatyczną kapustą kotleciki. Świetne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszne kotleciki mielone z dodatkiem świeżego szpinaku i boczku wędzonego. Tak sobie wymyśliliśmy na obiad. Smakowały wszystkim, nawet dzieciom. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 100 g świeżego szpinaku baby 100 g wędzonego boczku (u mnie plasterki) 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka ketchupu natka pietruszki sól pieprz 1 jajko
kruche babeczkiTata. Ja byłam tą od deserów. No tak, ale z rodzicami nie mieszkam już ponad 4 lata i co? I mogę dosłownie pozaznaczać w kalendarzu, gdy to ja gotowałam obiad, a nie mój eM. A powiem szczerze, że mój mąż nie jest fanem ciast, więc z tego też zrezygnowałam - to dlatego ostatnio było mnie tu coraz mniej i mniej
Słodkie Przyjemnościgryczanymi, które posłużyły za spoiwo dla masy, wzmacniające jeszcze orzechowy smak całości. Pieczeń z takimi dodatkami będzie pełna smaku, a polana sosem stanie się już prawdziwym punktem kulminacyjnym każdego obiadu – nie tylko od święta Składniki na formę o wymiarach 9 x 20 cm: 250 g obranej i wydrążonej dyni piżmowej 1 nieduża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 średnia marchewka
Even Better FoodKolejne danie nie tylko na wigilijną wieczerzę Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów bądź jak ja unikają obróbki termicznej orzechów więc rezygnują z keto-pierogów
Ola la LCHFprodukcji zakwasu na barszcz, pierogów, wigilijnego bigosu czy jeśli zostanie nam trochę śledzi. Jeśli rozłożymy sobie prace nad daniami świątecznymi na poszczególne dni, to z resztek będziemy mieć jeszcze obiad na każdy dzień tydzień przed świętami. Moje ulubione przepisy zero waste na Święta to: Pizzoccheri. Zostało Ci po świętach za dużo bigosu wigilijnego, na który nie możesz już patrzeć albo
Ugotowane pozamiataneMikołaj Choroszyński autor "Diety Mind" ,na swoim blogu GastroCoach. Chętnie przepis wykorzystałam i kotlety wyszły znakomicie, pachnące latem i Włochami. Zachęcam do wypróbowania, fajny sposób na szybki obiad. Kotlety z pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepierogi? Surowe, podgotowane czy zupełnie ugotowane. Dziś opiszę Wam w kilku zdaniach jaki jest mój sposób na mrożenie pierogów. Pierogi to danie nie tylko Wigilijne, ale także doskonały obiad o każdej porze roku. Kiedy już lepimy pierogi zazwyczaj robimy ich więcej, w zapasie. I tu nasuwa się pytanie... jak mrozić? Mój sposób jest taki: mrożę pierogi surowe. Najpierw podczas
Zrób to smaczniewpisie pokażę Wam jak przygotować w miarę szybko i przede wszystkim tanio zestaw sushi . Tak przygotowany zestaw będzie idealnie nadawał się na każde spotkanie ze znajomymi lub romantyczny obiad albo kolację. Korzystając z poniższych porad będziecie mogli sporo zaoszczędzić, cena domowego sushi będzie ok. 3 razy mniejsza aniżeli tego w restauracji czy sklepie. Zatem do dzieła… najpierw musimy wybrać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!