kuchnia jest bowiem swego rodzaju mieszanką kilku kuchni z całego świata, takich jak – kuchnia portugalska, ,niemiecka i holenderska. To przede wszystkim solidne posiłki i popularne grillowanie, mięso na śniadanie, obiad i kolacje. Wykorzystywane w kuchni brazylijskiej mango, kokosy, kakaowce, trzcina cukrowa czyni ją bardzo wyjątkową i niepowtarzalną, a samo zestawienie tych smaków daje w pewien sposób pogląd
sierotka maRysia w kuchniZiemniaki można podać w wyjątkowy sposób, a wszystko to w bardzo prostych krokach! Jak zachwycić gości ziemniakami? Zapraszam! Ziemniaki Masło Kurkuma Gałka muszkatołowa Rozmaryn Sól Pieprz
MarcinChefBył pieczony kurczak – pozostały z obiadu, były pieczarki a i reszta się znalazła. Tak powstała prezentowana sałatka. Dobry pomysł na kolację. Dodana natka pietruszki zapewni nam sporą dawkę wit. C. Polecam. Składniki: Pieczony filet z kurczaka pojedynczy 1 szklanka makaronu ( koraliki ale może być inny ) 400 g pieczarek 1 mała cebula 2-3 ogórki konserwowe 2-3 kawałki konserwowej papryki
Smaki Ewyjedzeniu pyszności, które w tym czasie smakują zdecydowanie bardziej niż zazwyczaj. Ja zwykle zajmuję się tą słodką stroną Świąt Bożego narodzenia, mama dba o sałatki, wędliny i mięsa na obiad. Na świątecznym stole nie może zabraknąć klasycznej jarzynowej, pieczonego schabu robionego jeszcze wg. babcinego przepisu, wiedeńskiego sernika, którego wypatrujemy cały rok i jednej z ulubionych sałatek mojej rodziny: sałatki śledziowej
Ostra na SłodkoDomowe chrupiące nuggetsy (w majonezowej marynacie) Uwielbiane przez wszystkich domowników, obowiązkowe danie na każdym moim przyjęciu. Po tak przygotowane piersi z kurczaka sięga się z przyjemnością
Słodkie okruszkilepiej. Mamy więcej energii, budzimy się jak ranne ptaszki i ogólnie czujemy się lekko. Wiadomo, od czasu do czasu skusimy się na twarożek z warzywami albo zjemy mięso na obiad podczas wizyty u mamy, ale na co dzień obowiązuje dieta roślinna. Taka zmiana diety spowodowała, że zaczęłam poszukiwać nowych pomysłów na dania, a także ciekawych alternatyw dla nabiału. Okazuje się
Figa S-makiemoraz pory roku, sugerujące kiedy najlepiej przygotować danie. Książka została podzielona na dwa rozdziały, gdzie w pierwszym umieszczone są przepisy na ponad 100 dań. Są to przepisy na śniadania,obiady, kolacje, na słodko, do słoika, gotowanie z resztek oraz rozdział „Nie kupuj”.W drugiej części książki Kasia zabiera czytelnika w podróż po swoim osobistym świecie. Czytając te wszystkie
Kukuleczkiwegańskie hamburgery czy wegański sos rybny brzmi pysznie prawda? Zupy, desery,placki ,kiełbaski to wszystko czeka na Ciebie Zatem odrywam się od pisania i biorę za przygotowanie pysznego wegańskiego obiadu. Tytuł – „Wegańska spiżarnia” Autor -Miyoko Schinner Twarda oprawa, stron 320 Artykuł WEGAŃSKA SPIŻARNIA- RECENZJA KSIĄŻKI pochodzi z serwisu Kukułeczki
Kukuleczkilepiej. Mamy więcej energii, budzimy się jak ranne ptaszki i ogólnie czujemy się lekko. Wiadomo, od czasu do czasu skusimy się na twarożek z warzywami albo zjemy mięso na obiad podczas wizyty u mamy, ale na co dzień obowiązuje dieta roślinna. Taka zmiana diety spowodowała, że zaczęłam poszukiwać nowych pomysłów na dania, a także ciekawych alternatyw dla nabiału. Okazuje się
Figa S-makiembabcia. Pycha! Zawsze je lubiłam, odkąd pamiętam. Warto poświęcić trochę czasu i je przygotować. To klasyka, do której wracam z sentymentem. Zrazy sprawdzą się na codzienny lub uroczysty, świąteczny obiad. Polecam Składniki: 6 plastrów wołowiny 3 małe ogórki kiszone 1 cebula kawałek wędzonego boczku 6 łyżeczek musztardy np. sarepskiej 1 szklanka bulionu 1 łyżka masła 1 – 2 łyżki oleju
Oryginalny smakryżem, czerwoną soczewicą lub np. kaszą pęczak. W momencie przygotowywania masy na kotlety, ziemniaki powinny być zimne, dlatego najlepiej przygotować je z odpowiednim wyprzedzeniem. Idealne będą te, pozostałe z obiadu z dnia poprzedniego. SKŁADNIKI / 5 SZT. 1 szklanka (120 g) ugotowanej zielonej soczewicy lub odsączonej soczewicy z puszki 2 szklanki ( 400 g) puree z ziemniaków 2 łyżki oleju 1 cebula
cool and mintykolację albo i na deser. Jeśli chcecie się tymi delicjami podzielić, wykorzystajcie surówkę z kopru włoskiego do białych mięs lub do ryby. SKŁADNIKI 4 średniej wielkości porcje do obiadu 1 duży fenkuł (ok. 500g) 150g jabłka – twardego, soczystego 30g orzechów włoskich 2 łyżki oliwy extra virgin 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka miodu
Karo in the Kitchensmaku i aromatyczne. Są też wyjątkowo sycące i bardzo smaczne. Jeśli przygotujecie ich zbyt dużo, można je zamrozić na surowo, a potem tylko ugotować w wrzącej wodzie i obiad mamy gotowy. Tradycyjne pierogi lwowskie przygotowuje się bez dodatku ziemniaków, jednak mnie bardziej przypadł do gustu przepis, który prezentuję poniżej. Zapraszam na wyjątkową ucztę! [embed]https://youtu.be/DCgaPdAhRAs[/embed] Składniki na około
e-PrzepisyKulinarnemożna z różnymi sosami. Skusiłam się na sos mango bo go uwielbiam, do tego szybko się robi i jest pyszny. Zębacza podałam z batatami. Lekki, zdrowy i jaki dobry obiad. Zębacza jadłam pierwszy raz i muszę przyznać, że jest to bardzo smaczna ryba. 50 dkg zębacza smugowego 1 mango 1 cebula sól, pieprz 1 ząbek czosnku przyprawa
wesoła kuchnia