zaległości. Wykorzystałem przepis na ciasto, który zamieściłem już wcześniej na blogu, więc w przepisie znajduje się do niego odnośnik. Niezwykle syta i smaczna pizza, która idealnie nadaje się na obiad dla całej rodziny zarówno w ciepłe, jak i chłodniejsze, deszczowe dni. Składniki Składniki na ciasto: Ciasto na włoską pizzę 1 czerwona papryka 1 pomarańczowa papryka 1 serek camembert 10 czarnych
Programista w kuchniKolejna tarta, kolejny bardzo smaczny obiad. Nic dodać, nic ująć. O dziwo, dzięki tej tarcie przekonałem się do dyni, za którą wcześniej nie za bardzo przepadałem, a teraz w sklepach jej nie brakuje. Jeżeli znudziły wam się standardowe składniki na tarcie gorąco polecam sprawdzić ten przepis, ponieważ pasują one do siebie idealnie. Najbardziej wyczuwalnym składnikiem jest wędzony boczek ale oczywiście
Programista w kuchnitrasie. Mowa oczywiście o panierowanej piersi z kurczaka z pieczarkami oraz żółtym serem. Nie mogło zabraknąć dodatków, czyli zielonej fasolki szparagowej oraz niezawodnych frytek. Jeżeli masz ochotę na taki obiad warto go przyrządzić samemu w domu, przynajmniej mamy pewność, że korzystamy ze świeżych składników, a przy okazji zaoszczędzisz trochę pieniędzy. Składniki Podwójna pierś z kurczaka 1 jajko Mąka Bułka tarta
Programista w kuchnidzisiejszy obiad postanowiłem przygotować dorsza podanego na sosie z groszku, oliwek i koperku. Rybę gotujemy w odrobinie białego, wytrawnego wina, dzięki czemu zyskuje ona niesamowity smak, który świetnie łączy z się groszkiem. Przepis znalazłem na Kuchni Lidla, gdzie właśnie w ten sposób dorsza przygotował Teo Vafidis, znany Grek, którego parę lat temu można było oglądać w popularnym programie Europa
Programista w kuchniświadomy, ponieważ chciałem, aby burger nie był bardzo kaloryczny. Po zjedzeniu muszę przyznać, że sosy nie są mu wcale do niczego potrzebne. Polecam wszystkim, którzy mają ochotę na lekki obiad, drugie śniadanie czy nawet kolację. Składniki 1 bułka grahamka lub inna 1 plaster mozzarelli 1 plaster pomidora 2 liście sałaty lodowej 10 g kiełków (np. z rzodkiewki) Pierś z kurczaka
Programista w kuchniSzybki posiłek, który bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu możesz go zabrać praktycznie wszędzie. Pierś z kurczaka dostarcza sporo białka
Programista w kuchnizarazem pożywna sałatka z piersią z kurczaka. Oprócz wspomnianego mięsa znajdziesz w niej rukolę, pomidorki koktajlowe, ser cheddar oraz orzechy nerkowca. Dzięki takim składnikom sałatka może śmiało zastąpić lekki obiad białkowo-tłuszczowy, sprawdzi się także jako drugie śniadanie lub kolacja. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garści rukoli 6 pomidorków koktajlowych 50 g orzechów nerkowca 20 g sera cheddar
Programista w kuchniŚwięta? Wybierajmy odpowiedzialnie – z troską zarówno o ekosystemy mórz i oceanów, jak i o ludzi, których byt zależy od rybołówstwa. WWF poprzez praktyczny poradnik konsumenta: „Jaka ryba na obiad?” podpowiada jakie ryby i owoce morza wybrać, a których unikać by był to wybór przyjazny środowisku morskiemu. O tym możecie poczytać na ryby.wwf.pl Stada ryb i innych organizmów morskich wymienione
Marder&Marder ManufactureSzynka świąteczna podana z ziemniakami hasselback Szynka świąteczna podana z ziemniakami hasselback Składniki: 1 opakowanie Szynki świątecznej Sokołów 1 kg ziemniaków 50
kuron.com.plpropozycje: Ciasta: Pyszny piernik pszczelarza Makowiec na kruchym cieście Czekoladowiec na orzechach Marmoladnik Makowiec z jabłkami Puchaty sernik Helenki Sernik bardzo puszysty Sernik czekoladowy na pierniku Mięsa na obiad: szynka z dzika z warzywami potrawka z królika z warzywami wieprzowina po żołniersku gulasz z indyka z papryką i marchewką kurczak z zielonym groszkiem kurczak z warzywami z piekarnika Zupy
Proste Potrawyrolada ze schabu to danie bardzo uniwersalne i można ją przyrządzić na różne sposoby, a także w różnoraki sposób podać... Znakomicie smakuje na ciepło, podana z dodatkami, jako wykwintny obiad, a na zimno jako wędlina do pieczywa. A można ją także podać w galarecie jako przystawkę. I ten trzeci sposób właśnie wybrałam 😉 Moja propozycja to faszerowany schab w galarecie
Kuchnia MagdaLenysię przepyszne. Naprawdę trzeba samemu posmakować, żeby przekonać się jak smaczna i wyjątkowa jest ta sałatka. W moim domu często sprawdza się jako przekąska lub też dodatek do tradycyjnego obiadu. Polecam! 600g buraków (*) 50g orzechów włoskich 50g suszonych śliwek 1 ząbek czosnku (duży) Dodatkowo: 4-5 łyżek majonezu (płaskich) 4-5 łyżek jogurtu naturalnego sok z cytryny/ocet winny sól, pieprz
Di gotujeczosnku, cebuli i kardamonu z dodatkiem słodkiego ananasa, niezwykle aromatyczne danie. Szybkie danie, które spokojnie może zawitać zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole wśród innych smakołyków. Obiad podaję z puree z ziemniaków z koprem oraz surówką, mizerią, świeżymi sałatami lub pikantnymi brokułami z patelni. SKŁADNIKI: 1 kg polędwicy z dorsza (lub filety innej ryby) 690 g passaty
Zasmakuj KuchniCzasami lubię je sobie zjeść na zwykła kolację, tak bez okazji, z kawałkiem świeżego pieczywa z masełkiem. Wedle uznania takie śledzie w śmietanie i majonezie można również zaserwować na obiad wraz z ziemniakami w mundurkach. Śledzie z majonezem i ogórkiem konserwowym są tak pyszne, że koniecznie musicie je wypróbować w najbliższym czasie :) Więcej przepisów na smaczne śledzie wigilijne znajdziecie tutaj
Kulinarne Przebojeznajdziesz tutaj. Zupa grzybowa z topinamburem Na zimowe smaki sezon nie kończy się tak szybko. Osobiście mogłabym jeść wigilijne dania przez cały rok codziennie. Mogą być przecież pysznym codziennym obiadem! Zobaczcie przepis na zupę grzybową z topinamburem i suszonymi owocami. Składniki: 250 g suszonych grzybów pęczek włoszczyzny – obranej i umytej, pokrojonej na połówki cebula – obrana i przekrojona na pół
Ugotowane pozamiatane