sposobów. Odkrywamy masę zastosowań tego warzywa i częścią z nich pragnę się podzielić. Dziś udostępniam przepis na pyszne, proste placki, które świetnie nadają się na śniadanie lub cześć obiadu. Polecam! Składniki na 8 sztuk: 1 1/2 szklanki starej na grubych oczkach cukinii, 4 łyżki skrobii ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki soli, Szczypta pieprzu. Wykonanie : Startą cukinię mieszamy z mąką. Doprawiamy. Wykładamy
Jeść, by żyć w zdrowiuKrem z brokułów to świetna propozycja na szybki, pożywny obiad. Zupa gotowa jest dosłownie w pół godziny. Smaczna, aromatyczna, lekka i potrzebne jest tylko kilka składników. Taka zupka to dla mnie prawdziwy raj dla podniebienia, wyrazisty smak brokuła z delikatnie wyczuwalną nutą czosnku. Polecam wszystkim, szczególnie wtedy, kiedy macie bardzo mało czasu na przygotowanie ciepłego posiłku :) Składniki: * 1 średni brokuł
Zrób to smaczniesię okazać, że będzie go trzeba odparować, wtedy zdejmij pokrywkę i pogotuj marchewkę jeszcze chwilę, uważaj żeby się nie przypaliła. Podsumowując jest to prosty przepis na pyszny dodatek do obiadu czy właśnie dań z grilla. Zapraszam na mojego instagrama . Marchewka karmelizowana z czosnkiem
Kuchnia na wzgórzunaszym ogródku. Nie zawsze przejemy na surowo. Najczęściej kisimy na zimę lub wekujemy jako konserwowe. Dziś polecam wam inny przepis. Ogórki wychodzą pyszne, najlepiej smakują jako dodatek do obiadu. Co nam trzeba? 3kg ogórków-mogą być lekko przerośnięte Zalewa: 1,5 litra wody 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 3 płaskie łyżki soli 5 łyżek musztardy- u mnie sarepska Przyprawy
LatosiowydomWątróbka drobiowa tym razem w wydaniu dietetycznym, bo nie smażona na patelni, ale upieczona w piekarniku. Po tym eksperymecie nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek będę smażyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami to prosty przepis na szybki obiad. Najważniejszym składnikiem dania jest sos buffalo. Warto zrobić go więcej i trzymać w lodówce, bo to niezwyle pyszna przyprawa do drobiu. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Kluczowym składnikiem tego dania jest sos buffalo. Jeśli nigdy jeszcze go nie próbowaliście, to musicie to zrobić. Sos buffalo jest
Niedzielny kucharzmożna podać same, bez dodatków, albo z ziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Wspaniałe danie typu left overs , czyli wykorzystujące resztki z wczorajszego obiadu, na który była kasza gryczana. Jeśli zostało Wam trochę niezjedzonej kaszy zróbcie gryczanki. Choć jest to tak dobre danie, że warto je zrobić od początku, nie czekając aż w lodówce
Niedzielny kucharzSpotykajmy się, jedzmy wspólnie, rozmawiajmy ze sobą. Czujmy te chwile całym sobą. W taki sposób przecież ładujemy nasze "akumulatory" dobrą energią. Nie jesteś doskonały, nie musisz Jeśli nie zrobimy obiadu z trzech dań, to świat się nie zawali. Jeśli kurze nie będą wytarte, a ubrania równo poukładane w szafie, to nikt nie zakuje nas w dyby. To Twój dom, Twoje
Codzienna kuchnia niecodziennafont-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Co powiecie na kilka „magicznych” ruchów by wyczarować obiad? Koniecznie różdżka przyda się ;) Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych. 4 łyżki sosu barbecue 2 ząbki czosnku 50 ml oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false
R'n'G KitchenZnów ten sam problem. Co dziś na obiad? W wielu domach każdego dnia zadajemy sobie takie właśnie pytanie. A może by tak przygotować roladki? Na szybko, a pysznie. Dzięki inaczej przygotowanemu farszowi, roladki smakują zupełnie inaczej. Spróbujcie sami Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 15 pieczarek 20 dag sera żółtego w kawałku 20 dag szynki
Z Majeczką w kuchniKurczak zapiekany w ryżu z warzywami to danie, które przygotowuje się w jednym naczyniu. Wszystkie surowe składniki wkłada się do naczynia żaroodpornego, zalewa wodą z koncentratem
Kuchnia BazyliiSkładniki: 1 udko indyka 1 pęczek włoszczyzny 1 kalafior 4 ziemniaki 1 szklanka startego sera padano 200 g śmietankowego serka topionego kilka gałązek świeżego lubczyku
Qchnia po prostukroimy na połówki. Na sałacie układamy pomidorki, smażone tofu i skrapiamy sosem jogurtowym. Wierzch posypujemy orzeszkami ziemnymi. Sałatkę ze smażonym tofu podajemy z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do obiadu. Tofu to twarożek sojowy, który powstał tysiące lat temu w Chinach. Ten sojowy produkt jest popularny także w innych krajach azjatyckich. Warto wiedzieć, że tofu jest bardzo dobrym źródłem
My Chcemy Jeśćcebulę z ciecierzycą i ogórka. My tu się dobrze bawimy i się zajadamy, a tu ktoś się nie może doczekać, aż ci wszyscy ludzie pójdą i można będzie zjeść obiad
Kryzysowa Książka KucharskaOdchudzając się często poszukujemy odchudzonych wersji naszych ulubionych smaków, dlatego mam dziś coś ekstra! Przed Wami rewelacyjna pizza z tortilli! Możecie podać na niej każdy ze
Be Fit Be Strong