obiad - 94612 przepisów (strona:2566/6308)

Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 145

Możecie o połowę zmniejszyć ilość składników i zrobić zwykłą, małą tartę. Jeśli chodzi o nadzienie to możecie wrzucić do niego wszystkie warzywa jakie macie, albo resztki pieczonego mięsa z obiadu. My dodaliśmy papryki, które wcześniej upiekliśmy razem ze spodem do tarty. Wtedy też upiekliśmy prosciutto, żeby było chrupiące. Pewnie zaskoczy Was wódka w składzie ciasta. Alkohol ma jednak bardzo dobry

Niedzielny kucharz
Niedzielny obiad: Szwedzkie pulpeciki z ziemniaczanym pure 96

oczywiście ziemniaczane pure. W przepisie znajdziecie wskazówki jak je robić. Polecamy Wam ten przepis, ściągnięty ze szwedzkiego serwisu Saveur.com Przepis na szwedzkie pulpeciki znajdziecie tutaj Smacznego! Artykuł Niedzielny obiad: Szwedzkie pulpeciki z ziemniaczanym pure pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Wtorek: Drobiowe pulpeciki z serem 147

inne nasze przepisy na również pieczone pulpety w sosie pomidorowym Jamiego Oliviera lub pulpeciki dla dzieci Jassicy Alby . Więcej przepisów znajdziecie na blogu. Zobaczcie też jak zrobić trzy obiady w godzinę i jak z kilku składników zrobić kilka lanczy, m.in. drobiowe pulpeciki z serem, które można wykorzystać jako bazę do szaszłyków. Drobiowe pulpeciki z serem Składniki: 500 g mielonego indyka

Niedzielny kucharz
Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku 138

upiekliśmy, a potem udusiliśmy z passatą pomidorową. Naszym zdaniem pieczenie wydobywa z papryk jeszcze więcej słodyczy i aromatu. Poza tym pieczenie to jeden z naszych głównych patentów na gotowanie obiadów na cały tydzień. Kiedy w niedzielę przygotowujemy lancze na pięć dni staramy się upiec jak najwięcej składników, które potem można łączyć w różne dania. Ponad to jest to zdrowy

Niedzielny kucharz
Niedzielny Kucharz o bobie w TOK FM:) 85

Niedzielny Kucharz kolejny raz miał przyjemność gościć w programie „Niedzielny obiad” w radiu TOK FM. Z redaktorem Przemysławem Iwańczykiem rozmawialiśmy tym razem o bobie. W studiu radiowym tym razem obecna była tylko połowa składu Niedzielnego Kucharza. Agnieszka musiała zostać w domu z Miloszem, poza tym nie jest wielką miłośniczką bobu. Ja przeciwnie – uwielbiam. Z bobem tak to już jest

Niedzielny kucharz
Niedzielny Kucharz w TOK FM 101

niedzielę w samo południe gościem programu „Niedzielny obiad” w radiu TOK FM był Niedzielny Kucharz:) Bardzo niedzielnie się zrobiło:) Bardzo miło nam było gościć i w radowym studiu i w Waszych domach – wiemy, że nas słuchaliście, ponieważ strona naszego bloga padła jak pod atakiem ruskich hackerów:) Audycja miała dla nas szczególne znaczenie: po pierwsze mogliśmy opowiedzieć słuchaczom o naszym sposobie

Niedzielny kucharz
Niedzielni kucharze w TOK FM 101

Niedawno dostaliśmy zaproszenie do Radia TOK FM, do programu “Niedzielny obiad” (idealne miejsce dla nas, prawda?). Przed wizytą o mało się nie pozabijaliśmy, kłócąc o to co powiemy na antenie, ale w radiu bawiliśmy się świetnie i finalnie rozwodu nie będzie… Mówiliśmy o naszym blogu i o nas – jak zaczęliśmy planować posiłki, skąd to się

Niedzielny kucharz
Środa: Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami 129

Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami to prosty przepis na szybki obiad. Najważniejszym składnikiem dania jest sos buffalo. Warto zrobić go więcej i trzymać w lodówce, bo to niezwyle pyszna przyprawa do drobiu. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Kluczowym składnikiem tego dania jest sos buffalo. Jeśli nigdy jeszcze go nie próbowaliście, to musicie to zrobić. Sos buffalo jest

Niedzielny kucharz
Czwartek: Gryczanki, czyli kotlety z kaszy i mielonego mięsa 117

można podać same, bez dodatków, albo z ziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Wspaniałe danie typu left overs , czyli wykorzystujące resztki z wczorajszego obiadu, na który była kasza gryczana. Jeśli zostało Wam trochę niezjedzonej kaszy zróbcie gryczanki. Choć jest to tak dobre danie, że warto je zrobić od początku, nie czekając aż w lodówce

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 106

Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Jak zrobić hamburgery z pęczaku? Burgery z pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać

Niedzielny kucharz
Smoothie z ananasem wg Aleex 130

szczęście niezbyt silną, ale dokuczliwą na tyle, że nie było mowy o siedzeniu w kuchni. Zresztą tylko samobójca włączałby piekarnik przy 36 stopniach C na zewnątrz. Zamiast ciężkiego obiadu, przygotowałam dla nas chłodnik, a na deser zrobiłam smoothie. Do kielicha blendera trafiły mocno schłodzone w lodówce owoce, mięta i kostki lodu. Wystarczyło kilka minut i chłodziliśmy się przepysznym koktajlem, który

W mojej kuchni
Ciasto cielaczek ze śliwkami 183

KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto cielaczek ze śliwkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Fasola szparagowa na ostro 156

Tradycyjny obiad w pikantnym wydaniu, który podajemy z jajkiem. Składniki: 200 g fasoli szparagowej, 2 łyżki oleju, łyżka mąki tartej 1/2 łyżeczki papryczki chili łyżeczka soli jajko Przygotowanie: Z fasoli odcinamy końcówki. Wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę i gotujemy 15-20 minut. Na rozgrzanej patelni wraz z olejem mieszamy bułkę tartą oraz papryczkę chilii. Na talerz nakładamy fasolę, posypujemy bułką

Lena Gotuje
JAK UGOTOWAĆ DOBRZE KASZĘ GRYCZANĄ 179

Kasza gryczana to nie tylko dodatek do obiadu o wyjątkowym, intensywnym smaku, ale również kluczowy składnik wielu modnych potraw. Jak ugotować kaszę gryczaną aby była sypka a nie zbita?Zaraz Wam napiszę :). WSZYSTKIE PRODUKTY SYPKIE MUSIMY NAJPIERW PORZĄDNIE OPŁUKAĆ. Tak to prawda płukamy nie tylko kaszę jaglaną ale wszystkie inne kasze.Możemy to zrobić za pomocą

Mała w garnku miesza
Słoneczne placuszki kukurydziane z cukinią 160

brzuchach, rozpromieniając wydęte policzki łuną smakowitości i sokiem tryskającym z ciepłych ziaren kukurydzy zanurzonych w cieście. Delikatne, lekko słodkawe, trochę pikantne, pełne smaków i różnorodnej tekstury. Pyszne na obiad, kolację, idealne piknik lub na sierpniowe spotkanie z przyjaciółmi złote placuszki kukurydziane w kolorze letniego słońca! :P W sierpniowym sezonie na kukurydzę możecie wykorzystać świeże, ugotowane ziarna ale równie dobrze sprawdzą

Kuchnia w Słońcu Skąpana