został gruntownie przebudowany i przystosowany do potrzeb ośrodka konferencyjnego. Obecnie pałac znajduje się w prywatnych rękach. Organizowane są tutaj wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe (wesela, imprezy świąteczne, rodzinne obiady) jak i biznesowe. Pałac dysponuje bazą noclegową dla 45 osób, olbrzymim terenem ponad 500 ha, a także 4 hektarami parku. To także idealny obiekt na pikniki firmowe. Do miejsc
Kulinarne przygody Gatitymożna ją jeść bezpośrednio po przyrządzeniu lub włożyć do słoików i zagotować na zimno. Ja co roku robię taką sałatkę w słoikach na zimę i mam gotową przystawkę do obiadów, wszystkim bardzo smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2kg ugotowanych buraków 2kg białej kapusty posiatkowanej 200dg czerwonej papryki 200dg cebuli 1 szklanka cukru 1 szklanka octu sól, pieprz mielony do smaku
Danka Pichcimożna różnie przyrządzać w zależności od tego jakich chcemy użyć składników. Ja użyłam filetu z kurczaka z przyprawą curry, jajek, kukurydzy i majonezu. Sałatkę taką można podawać na śniadanie, obiad czy kolację. Jest to danie szybkie w przygotowaniu, a dzięki użyciu przyprawy curry ma specyficzny smak. Można do niej dodać rodzynki, jeżeli ktoś lubi, bo w takiej wersji ją też
Danka Pichcinaciowego. Całość polałam delikatnym sosem czosnkowym. Jeżeli ktoś nie lubi czosnku, może go pominąć, a surówka będzie równie smaczna. Może ona być witaminowym dodatkiem do dań z grilla lub obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 czerwonej papryki 1/2 pęczka szczypiorku 2 łodygi selera naciowego 1/2 łyżeczki cukru Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki
Danka Pichciwarzywa, z których mogę przygotować coś pysznego. Bazę dzisiejszej mojej sałatki stanowi świeży szpinak, który dość często gości w mojej kuchni. Danie to może stanowić samodzielny posiłek zarówno na obiad, jak i na kolację. Możemy też taką sałatkę zapakować w pudełeczko i zabrać na drugie śniadanie do pracy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 filetu z kurczaka 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
Danka Pichciwłasnego ogródka można tanim kosztem zrobić zapasy na zimę. Przygotowując kolorowe pikle warzywne zimą ucieszą one nas wyglądem i smakiem, a także będą świetnym dodatkiem do obiadu lub kanapek. Możemy je robić z dowolnych warzyw. Takie kolorowe przetwory robię co roku i najszybciej znikają ze spiżarni! A jak jest u Was? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 mały
Danka Pichcilepsze i zdrowsze. Dzisiaj zrobiłam sałatkę z cukinii z dodatkiem papryki i cebuli w słodko-kwaśnej zalewie z kurkumą. Taka sałatka pasuje właściwie do wszystkiego jako dodatek do obiadu lub kanapek. Jeżeli macie nadmiar cukinii w ogrodzie to polecam wypróbować ten przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 kg młodej cukinii 3 czerwone papryki 400 g cebuli 1 główka czosnku Zalewa
Danka PichciCzęsto zdarza się, że zostają mi ugotowane ziemniaki od obiadu. Wykorzystuję je do robienia różnego rodzaju sałatek. Dzisiaj zrobiłam taką sałatkę dodając do ziemniaków ugotowane różyczki kalafiora, jajka, konserwowe ogórki i cebulę. Całość wymieszałam z sosem na bazie majonezu i śmietany z dodatkiem koperku i w efekcie powstała pyszna sałatka, którą zjedliśmy na kolację! Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około
Danka Pichci