Roladki Suprajski Roladki ze schabu z niespodzianką. Idealne na niedzielny obiad. Składniki: · ½ kg schabu · Cebula · Olej do smażenia · Pieczarki · Papryka · Pieprz
Kulinarna Chwilaniezwykle złożony smak. Zupę parmentier można jeść na ciepło i na zimno. Zobacz przepis Włoska zupa weselna Włoska zupa weselna jest na tyle sycąca, że spokojnie zastąpi cały obiad, Jest też bardzo zdrowa, bo zawiera dużo warzyw. Zobacz przepis Zupa vichyssoise Jedna najlepszych zup i przy tym najprostszych do zrobienia. Wystarczy udusić ziemniaki i pora. Zupa doskonale sprawdza się
Niedzielny kucharzusmażenia się kaszanki do jednolitej masy, posypać koperkiem, podawać z ziemniakami, pieczywem - raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść dobrej jakości kaszankę, kaszanka smażona z różnymi dodatkami jest sycącym obiadem lub kolacją........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędrób, wołowina i ryby królują na naszych stołach, a w ostatnich latach dołączają do nich coraz powszechniejsze i łatwiej dostępne owoce morza w różnym wydaniu. Nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez mięsa, a wielu z nas spożywa je częściej niż raz dziennie. Pytanie jednak, czemu nagle zaczęliśmy z tego powodu chorować? Dziennikarz śledczy, którego badania sprawiły, że wiele wynalazków spożywczych
Proste-przepisy.plznane i lubiane potrawy, stare szlagiery i rodzinne przysmaki, które zmodyfikowałem, przetestowałem i zaadaptowałem w zgodzie ze swoją filozofią zdrowego jedzenia. Znajdziesz tu przepisy na smaczne śniadania oraz wspaniałe obiady i kolacje – błyskawiczne dania, zdrową klasykę, sałatki, curry i potrawki, zapiekanki, makarony i risotta oraz zupy. Książka zawiera też bonusowy rozdział o moich kuchennych trikach, a na końcu poradnik „Zdrowie
Proste-przepisy.plugotować kilka dań na rodzinny posiłek, czy tylko jedną potrawę, ta książka zawiera wszystko, czego ci potrzeba. Każdy znajdzie tu coś dla siebie – są tu inspirujące pomysły na śniadania, obiady i kolacje czy przekąski do drinków z przyjaciółmi. Potrawy powstają na bazie łatwo dostępnych produktów, są wyjątkowe, a zarazem całkiem swojskie, i idealnie nadają się na każdą okazję. Jeśli brakuje
Proste-przepisy.plDzisiaj przenosimy się do Chorwacji. Z racji, że ostatnio odezwał się we mnie tak skrzętnie skrywany makaronożerca - na najbliższy obiad lub kolację proponuję penne po marynarsku prosto ze Środkowej Dalmacji. Chociaż wygląda skromnie - w smaku jest bardzo intensywne i charakterystyczne. Składniki (4 porcje) -300 g makaronu penne -100 g anchois -2 łyżki marynowanych kaparów -2 ząbki czosnku -200 ml białego
Zielona Kuchniatego nigdy nam się nie nudzą, bo można je podać na setki sposobów. Rano jemy ciepłą jaglankę, na kolacje lubimy sałatki z dodatkiem kuskusu, natomiast w ciągu dnia, na obiad sprawdza się każdy rodzaj kaszy z sezonowymi dodatkami. Ostatnio ze względu na zbliżającą się przeprowadzkę, mam trochę mniej czasu na gotowanie, więc wybieram te produkty, które najszybciej się gotują. Kasza
Mienta blogMedaliony z delikatnej polędwicy wieprzowej otulone boczkiem, nadziane dynią. Podałam je w pysznym grzybowym sosie. Obiad zrobicie bardzo szybko, bo polędwica nie wymaga długiej obróbki. Taka jesienna moja propozycja. Zapewniam że wszystkim będzie smakować. medaliony: 1 polędwica wieprzowa 150 g boczek wędzony plastry sól, pieprz 1/3 łyżeczki zioła prowansalskie 4 łyżki oleju 100 g dyni hokkaido sos grzybowy
wesoła kuchniaMagda Już wielokrotnie udowodniłam, że tarta jest świetną propozycją na obiad, a zwłaszcza ta na bazie ciasta francuskiego – jej główna zaleta to szybkość wykonania, zero bawienia się w robienie ciasta. W tym przepisie wyjątkowo pasuje ciasto francuskie – jego maślany, słodki smak idealnie kontrastuje z słonym, wyrazistym łososiem. W dodatkach znajdziemy też szpinak, aby było zdrowiej oraz czosnek, nieodłączny
Smaczna Stronajeszcze delikatniejszym wnętrzem w wersji wytrawnej, to naprawdę pyszna przekąska! Idealnie sprawdzi się jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły, bo na zimno także smakuje wybornie lub szybki obiad/ kolacja w środku tygodnia. Nade wszystko jednak będzie świetnym czasoumilaczem i przekąską podczas jesiennego pikniku, czy leśnej wyprawy bo złoty bukiet liści. Pyszne, szybkie w przygotowaniu i pełne smaku! Do słonych
Kuchnia w Słońcu Skąpanalistę zakupów do której dołączone są zdjęcia potrzebnych produktów, co niesamowicie ułatwia planowanie posiłków. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów w których umieszczone są przepisy na: śniadania, przekąski słodkie, obiady, przekąski słone, kolacje. Nie licząc receptur na te wszystkie obłędnie pyszne dania, publikacja zawiera przydatne informacje na temat suplementacji, zapotrzebowania różnych osób na poszczególne witaminy, aminokwasy, składniki mineralne i wiele
Kukuleczkiprzypomina naszą lasagnę. Jest bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo sycąca. Zobacz przepis Zapieknaka tartiflette Prosta, bardzo aromatyczna zapiekanka ziemniaczana o pięknej historii. Tartfilette doskonale nadaje się na obiad w chłodne, jesienne dni. Zobacz przepis Zapiekanka makaronowa z camembertem Makaronowy torcik ze spaghetti. Łatwe do zrobienia, prawdziwie dekadenckie danie. Zapiekanka makaronowa z camembertem cieszy najpierw oko, a później
Niedzielny kucharzPomysł na wykorzystanie małych ogórków gruntowych - korniszony wraz z dodatkiem marchewki, chrzanu oraz czosnku w zalewie octowej. Idealne do sałatek lub jako dodatek do obiadu czy też na kanapki. Składniki na każdy słoik do 0,5 l*: małe ogórki gruntowe 1 gałązka kopru 2 ząbki obranego czosnku pokrojonego na 2-3 kawałki kawałek świeżego, obranego chrzanu kilka plasterków surowej
Ugotować