obiad - 94612 przepisów (strona:2470/6308)

Czarna soczewica beluga – ciąg dalszy 135

soczewicą, czyli 4 składniki w jednym daniu. Główną cechą sałatki na ciepło jest fakt, że może ona być samodzielnym, wegetariańskim daniem, a nawet wegańskim. Zapraszając zatem wegetarianów na obiad praktycznie nie muszę gotować coś osobnego, bo sałatka na gorąco świetnie się sprawdza. Osobiście ograniczam węglowodany w mojej codziennej diecie, ale bardzo lubię wszelkie kasze i rośliny strączkowe. Dlatego połączenie tych

codojedzenia
Najlepsza szarpana wieprzowina. Rozpływa się w ustach! PRZEPIS na pulled pork 118

dodatkiem surówki z czerwonej kapusty. Oba przepisy znajdziecie na końcu wpisu. Domowe chlebki pita z patelni. Faszeruj tak jak lubisz! PRZEPIS Surówka z czerwonej kapusty. Pyszny dodatek do obiadu. PRZEPIS Artykuł Najlepsza szarpana wieprzowina. Rozpływa się w ustach! PRZEPIS na pulled pork pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Jakie ciasta przygotować na przyjęcie komunijne? 118

Komunii Świętej to bardzo ważne wydarzenie w życiu dziecka. Związane z nim prezenty oraz spotkanie w gronie najbliższych są pięknym dopełnieniem całego święta. Nieodłącznym elementem każdego przyjęcia jest pyszny obiad. Chyba ni The post Jakie ciasta przygotować na przyjęcie komunijne? appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Placki ziemniaczane ze szpinakiem 172

Kolejna wersja placków ziemniaczanych, uwielbiana przez moich synów. Teraz jak mają być na obiad placki ziemniaczane to tylko w tej wersji. Jedyna różnica ze zwykłymi plackami jest taka, że dodajemy posiekany odparowany szpinak. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 jajko 3 łyżki maki ziemniaczanej 1 opakowanie mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie

Mama Gotuje
Makaron cytrynowy 113

Uwielbiam prostotę. Niesamowicie cytrusowy i kremowy makaron, to szybki sposób zarówno na obiad i kolację. Składniki (4 porcje) -4 porcje ulubionego makaronu -5 cytryn -50 ml śmietanki UHT -75 g masła -50 g parmezanu -sól -natka pietruszki do podania Przygotowanie Makaron ugotować al' dente. Cytryny umyć i zetrzeć skórkę, a z jednej wycisnąć sok. Na patelni rozpuścić masło. Dodać skórkę

Zielona Kuchnia
Sezon na grilla 150

półek - sezon grillowy oficjalnie rozpoczęty! Co prawda nie możemy jeszcze zaprosić znajomych do siebie na grilla, nic jednak nie stoi na przeszkodzie, abyśmy po prostu przygotowali sobie na grillu obiad we własnym ogródku czy na tarasie. Nie pozostaje więc nic, tylko wypatrywać słonecznych majowych dni i planować pyszności z grilla. Jak zdrowo grillować? Zacznijmy od techniki grillowania. Pamiętajmy

Z notatnika dietetyka
Pierogi z kapustą i grzybami 200

jeszcze innym właśnie ze smakiem pierogów z kapustą i grzybami. Ja jednak polecam te klasyczne pierogi w naszej codziennej kuchni. Możemy z całą pewnością podać je na codzienny obiad dla rodziny, czy też na przyjęcia dla naszych gości. Uwielbiają je wszyscy więc na pewno nikt nie wyjdzie od Was głodny. Oczywiście i takie pierogi możecie przygotować szybciej w większej ilości

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH 128

Kapuśniak na żeberkach z kiszoną kapustą to zupa, którą ugotujesz przez cały rok. Dobrze doprawiona, z dużą ilością mięsa stanowi idealny pomysł na obiad w tygodniu. Polecam Ci mój sprawdzony przepis na kapuśniak, kwaśny i pyszny. Kapuśniak na żeberkach SKŁADNIKI: 2 l wody 650 g żeberek 500 g kiszonej kapusty 4 ziemniaki – 380 g 1 seler

Zasmakuj Kuchni
3x inspiracje maja: kopiec kreta, kotlety z grochu, wegańskie ciasto z pieczonymi burakami 158

niezmieniony – ciasto smakuje obłędnie! Zdecydowanie warte czasu i uwagi. 2. Kotlety z grochu Trochę pracochłonne, ale bardzo smaczne. Jeśli macie zapasy, to warto wykorzystać nadmiar. Jedzenia wychodzi na kilka obiadów, można też zamrozić. 3. Wegańskie ciasto z pieczonymi burakami Piekłam ostatnio dużo razy w zwykłej tortownicy (28 cm średnicy). Wykorzystałam świetny przepis Jadłonomii na babkę . Zamiast kakao, dałam kiedyś inki

Qlinarnie i Qlinarnie
Pieczone kofty z indyka, komosa ryżowa i miętowy sos jogurtowy 117

pewnością posmakuje małym i dużym. Kofty z indyka, które upiekłam w piekarniku i podałam z arcyzdrową komosą ryżową, garścią warzyw z niskim indeksem glikemicznym i miętowym sosem jogurtowym. Idealny obiad dla całej rodziny – pieczone w piekarniku kofty z indyka, biała quinoa ugotowana na sypko z odrobinką soli, jogurt doprawiony miętą i cytryną, dużo sałaty i kilka pomidorków koktajlowych. Myślę

Dietolog
Sałatka z grillowanym kurczakiem i brzoskwinią 173

majonezem i śmietaną wedle uznania jak również dodać sól i świeżo mielony pieprz. Filet z kurczaka doprawiony był tylko solą i pieprzem, zawsze jak mi coś zostaje mięsa od obiadu to kroję w plastry i grilluję. Wkładam do zamrażarki a potem jak mamy ochotę na sałatkę to jest jak znalazł

Lubię to gotuję
Marchewka w ziołach 187

Wszyscy wiemy, że marchew jest zdrowa. Nic dodać, nic ująć. Dzisiaj przedstawiam marchewkę w ziołach. Świetny dodatek do obiadu. Polecam. Składniki: ½ kg marchwi Po ½ łyżki posiekanych świeżych ziół – bazylia, cząber, tymianek 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka martini 1 mały jogurt naturalny typu greckiego ½ łyżki mąki Sól woda Wykonanie: Marchew obieramy i kroimy w paseczki. W garnku roztapiamy masło. Dodajemy

Smaki Ewy
Makaron po florencku 203

propozycja na pożywny 30-minutowy obiad. Składniki: 300 g makaronu penne 400  g filetu z piersi kurczaka 3/4 szkl. bulionu  150 g szpinaku, 2 łyżki masła, 2 kulki mozarelli, 100 g suszonych pomidorów, 200 ml śmietanki 30%, sól, pieprz, oregano  2 ząbki czosnku Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy osączone z zalewy

słodki bratek
Surówka z czerwonej kapusty 129

Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na moją ulubioną surówkę.   Kojarzy mi się z wiosną  i sobotnimi lub niedzielnymi obiadami. Zawsze gdy trochę zostanie to nie mogę się powstrzymać  i jem ją bez żadnych dodatków. Smakuje wyśmienicie, a jej kolor zawsze mnie zachwyca.    Jest idealnym dodatkiem do drugiego dania. Świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs

noteskulinarnyfiga
Makaron z jajkiem, cukinią i pomidorami 156

danie powstało kiedy potrzebowałam zrobić szybki, zdrowy obiad. Jajko zamiast sosu okazało się strzałem w dziesiątkę:).  100g makaronu 1 cukinia 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka L sól, pieprz 1 łyżka masła szczypiorek 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię, pomidora i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Na rozgrzanym

Szefowa kuchni