około 4 minuty z każdej strony. Do soczewicy dodaj łyżkę oleju oraz posiekaną papryczkę chili i pietruszkę, wymieszaj. Łososia podawaj na soczewicy. Artykuł Łosoś w marynacie curry na soczewicy. Obiad z rybą w orientalnym stylu. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaDziś do obiadu przygotowałam surówkę z kapusty pekińskiej. Jest kolorowa, fajnie chrupie, a jednocześnie ma słodkie dodatki, którym ja nie byłam w stanie się oprzeć (zwłaszcza winogrona to moja słabość 😉). Surówka z kapusty pekińskiej - przepis Do przygotowania surówki będziesz potrzebować: pół kapusty pekińskiej, marchewkę, jabłko, garść suszonej żurawiny, garść czerwonych winogron, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżkę syropu klonowego
Z notatnika dietetykapodaniem kroję w plastry lub kawałeczki. Smacznego Masło ziołowo-czosnkowe smakuje świetnie z młodymi ziemniakami w mundurkach – pieczonych lub gotowanych oraz dodatkiem ogórków małosolnych lub kiszonej kapusty. Pyszny obiad wege gotowy
Zasmakuj Kuchniszczypiorku, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa w 10 minut! Mimo swojej prostoty smakuje naprawdę pysznie. Sałatka jest uniwersalna i pasuje zarówno do obiadu, kolacji, jak i do grilla... Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 1 długi ogórek 1/2 czerwonej cebuli 2 op. serków wiejskich 1 pęczek szczypioru Sos: 2 łyżki gęstego jogurtu
Kuchnia MagdaLenySałatka z jajkiem i szprotkami. Chodziły za mną wędzone szprotki, chodziły, chodziły i wychodziły, zrobiłam na obiad sałatkę ze szprotkami wędzonymi. Sałatka ze szprotkami i z jajkiem, pomidorami, oliwkami, mixem sałaty. Coś a’la sałatka nicejska ze szprotkami Szprotki wędzone to nie tylko składnik pasty kanapkowej . Szprotki można dodać do sałatki, to moja wariacja na temat sałatki nicejskiej – całość
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Schab duszony w sosie własnym to przepis, który sprawdzi się szczególnie od święta. Duszone mięso, oblane delikatnym sosem idealnie pasuje
Kuchnia BazyliiWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną. Sałatka ziemniaczana jest bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu. Sałatkę możemy podać do mięsa z grilla, do obiadu lub na kolację. Do przygotowania sałatki ziemniaczanej będziemy potrzebowali: około 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach około 250 g ogórków konserwowych 1 papryka czerwona około 300 g jabłek winnych (przed
Uwaga Babcia Gotujefaszerowane łódeczki z cukinii w wersji bezmięsnej, dzisiaj jednak podzielę się z Wami przepisem dla mięsożerców, na cukinię faszerowaną mięsem mielonym. Wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia (około 450 g), 130 g mięsa mielonego, 1/2 czerwonej papryki, 1 pomidor, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Moja kraina smakównaturalny smak. Jednak, aby go podkreślić, można stosować z umiarem np. majeranek, tymianek, cząber, rozmaryn, jałowiec czy kminek, a także posypać świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Doskonałym pomysłem na obiad jest zupa krem, do której warto dodać śmietanę, by zyskała aksamitną konsystencję. Borowiki znakomicie smakują w połączeniu z mięsem, na przykład schabem lub polędwiczką wieprzową. Polędwiczki z prawdziwkami Prawdziwki, inaczej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Polaków My Polacy bardzo lubimy dobrą kuchnię. Żadne spotkanie towarzyskie, czy to rodzinne czy zawodowe nie może obyć się bez dobrego jedzenia. Szczególnie lubimy domową, typową polską kuchnię. Na obiad chętnie zjemy zupę a do tego drugie danie koniecznie z mięsem. Typowe popularne dania obiadowe to kotlet schabowy, kotlet z piersi kurczaka, karkówka w sosie własnym czy zrazy wołowe. Bardzo
ProstePesto.pljuż rezygnuję. Syn tak przywykł do tego dania, że po powrocie ze szkoły, zwykle pyta – jaka dziś zupa ?! jak to nie ma dziś zupy?! /pomimo, że korzysta z obiadu na świetlicy szkolnej/ Zupa działa u mnie jak zdrowy zapychacz. Nie muszę się martwić, ze nie dostarczyłam sobie i mojej rodzinie dziennej dawki warzyw. A co z rosołem? Tam również
W Kawiarencetalerzu. Mój przepis jest bardzo prosty, sprawdzony i przekazywany z pokolenia na pokolenie. Wersja z jajkiem i młodymi ziemniaczkami pachnącymi świeżym koperkiem smakuje obłędnie i jest propozycją pełnowartościowego, sezonowego obiadu. Składniki: 3 duże pęczki młodej botwinki 2 marchewki 2 ziemniaki 2 litry wody 3 kostki rosół drobiowy Vegeta Natur 1 pęczek koperku 6 łyżek soku z cytryny 3 łyżki przyprawy
Szalona Kuchnia Ewelinyprzy tym niesamowicie smaczna! Pieczeń z mięsa wieprzowego, doprawiona świeżym rozmarynem, pietruszką i cebulką, które znakomicie się komponują z jajkiem gotowanym na twardo. Pieczeń jest świetna na ciepło do obiadu z ulubioną surówką i ziemniakami, jak i na zimno na kanapki. Nie jest trudna w przygotowaniu, a nie tak banalna jak zwykłe kotlety mielone. 600 g łopatki wieprzowej 4 jajka
Krylowa KuchniaTakie kotleciki zrobią furorę na uroczystym obiedzie rodzinnym,ale też super przekąska na imprezie . Polecam bo wyszło smacznie. Przepis pochodzi z programu Ewy Wachowicz, z moimi małymi zmianami. Składniki: ok 50 dag filetu z piersi indyka 10 dag orzeszków ziemnych 5 łyżek bułki tartej 5 dag tartego parmezanu 2 jajka sól, pieprz papryka ostra mielona Mięso pokroić
Niespełnione zdolności kulinarneMłoda kapusta po mielecku – kuchnia podkarpacka Młoda kapusta podana do obiadu to oznaka pełnej wiosny. W naszym regionie młodą kapustę dusi się często na rosole i zaprawia się zasmażką z cebulą. Do młodej kapusty dodaje się przecier pomidorowy, a w okolicach Mielca zamiast przecieru dodaje się śmietanę, najlepiej kwaśną. Świeży koperek dodany pod koniec gotowania podkreśla smak młodej kapusty
Trzeci talerz