Tradycyjna foccacia barese

Tradycyjna foccacia barese

Tradycyjna foccacia barese

Tradycyjna foccacia barese to przysmak, z którym kojarzą mi się zeszłoroczne wakacje. Byliśmy w Bari, gdzie ta przekąska jest jednym z najpopularniejszych dań. W Bari foccacię Włosi zajadają praktycznie w ramach każdego posiłku, często zastępuje obiad lub kolację, ale jest także spożywana o każdej innej porze dnia, dla „kaprysu”. Ja pierwszy raz spróbowałam jej w Polignano e Mare, malowniczej miejscowości położonej blisko Bari. I przepadłam. Była przepyszna. Trudno opisać doznanie smakowe, jakie niesie focacci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję