Tradycyjna foccacia barese
Tradycyjna foccacia barese
Tradycyjna foccacia barese to przysmak, z którym kojarzą mi się zeszłoroczne wakacje. Byliśmy w Bari, gdzie ta przekąska jest jednym z najpopularniejszych dań. W Bari foccacię Włosi zajadają praktycznie w ramach każdego posiłku, często zastępuje obiad lub kolację, ale jest także spożywana o każdej innej porze dnia, dla „kaprysu”. Ja pierwszy raz spróbowałam jej w Polignano e Mare, malowniczej miejscowości położonej blisko Bari. I przepadłam. Była przepyszna. Trudno opisać doznanie smakowe, jakie niesie focacci... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni
Autor
zielonaKuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ziemniaki, przekąski, obiad, kolacja, focaccia, fast food, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z 365 dni dookoła kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję