trzech składników czyli z ryżu, cebuli i szprotek w pomidorach to błyskawiczne do zrobienia i tanie smarowidło na kanapki. Na taki pomysł wpadłam, kiedy zostało mi trochę ryżu z obiadu, a w lodówce stały dwie puszki ryby, z którymi nie wiedziałam co zrobić, gdyż nie lubimy ich jeść bez żadnych dodatków, a standardowa pasta z dodatkiem jajek, konserwowego ogórka
e-PrzepisyKulinarneKopytka zielono mi. Zrobiłam je ze szpinakiem,a podałam z cukinią i kiełkami. Tak naprawdę to nic więcej nie potrzeba żeby zjeść syty i dobry obiad. Korzystajmy z tego co daje nam natura wiosenną porą. kopytka: 500 g ziemniaków 100 g szpinaku świeżego 1 jajko sól 1 łyżka mąki ziemniaczanej 110 g mąki pszennej pozostałe
wesoła kuchniaZostały mi 4 tortille tak już lekko obeschnięte i coś na szybko musiałam z nich zrobić. Jak mawiają potrzeba matką wynalazku i tak oto śniadanie jest. Pyszna przekąska, śniadanie, obiad czy kolacja na talerzu. Kiedy będziecie jeść to cudowne danie zależy od Was. ja tylko dodam że jest pożywne, odżywcze i przepyszne. Trójkąty z tortilli. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKeto brownie Zobacz więcej keto słodyczy Zobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie << >> Keto obiad << >> Keto zupy << >> Przepisy poniżej 5 g węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może
WegePrzepisjest droga, jest bardzo łatwo dostępna a do tego bardzo prosta w obróbce. Pstrąg szczególnie przygotowywany w piekarniku ma delikatny smak, nie jest mułowaty ani gorzkawy. Bardzo lubię obiady na szybki, które nie wymagają dużego nakładu pracy, wiec często robię pstrąga z piekarnika z opiekanymi ziemniakami bądź frytkami. Do ryby dodaję czasem dodatkowo inne ulubione warzywa jak np. marchewkę, cukinię
To Musisz Wiedziećadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Aromatyczne i bardzo smaczne ogórki kiszone to ważny punkt na liście letnich obowiązków. Bardzo łatwe do zrobienia ogórki kiszone mogą być świetną przekąską, dodatkiem do obiadu, a także uzupełnieniem każdej kanapki. Najlepiej wybierać ogórki średniej wielkości albo małe, nie oznacza to jednak, że nie można wybierać tych większych. Wówczas większe ogórki należy umieścić na dnie słoika
Przepiski.plskorupką z sera żółtego, to jedno z dań które często się pojawia w mojej kuchni, szczególnie, że mam w domu makaronożerców J choć pracochłonne to warte przygotowania na smaczny obiad. Doskonale smakuje także odgrzewane. Wszystkie składniki do przygotowania można nabyć w sklepie Kuchnie Świata Składniki na 5 porcji: 500 g grubego makaronu cannelloni 500 g mielonego mięsa wołowego
Wanilia i KardamonSpaghetti z tuńczykiem i pędami chmielu Taki makaron to w moim domu comfort food i właściwie fast food również, bo nie dość że go uwielbiamy to
Dorota SmakujeCukinia dość często pojawia się w mojej kuchni. Uwielbiam ją w daniach, gdzie gra pierwsze skrzypce i tam, gdzie stanowi jedynie dodatek. Przepisy na wiele dań
Be Fit Be StrongSzaszłyki z kurczaka Yakitori. Kurczak Yakitori. Kurczak Yakitori to super łatwe japońskie jedzenie uliczne, które można zrobić tak samo łatwo w domu
Moja Książka KucharskaRydze, dzisiejszej stolicy Łotwy. Deser składa się z dwóch płatów ciasta, przełożonych konfiturą, albo dżemem malinowym, i jest tradycyjnie podawany na deser po lunch'u, albo obiedzie, a czasami na podwieczorek. Powinno się go przygotowywać dzień wcześniej, ponieważ lukier musi stwardnieć przed pokrojeniem. Podobny deser, znany jako hindbærsnitte istnieje w Danii. W regionie języków germańskich można znaleźć podobną
Lejdi of the housePolsko – włoskie spaghetti Bolognese to danie, które jest połączeniem tego co lubimy w Polsce – dużo mięsa, z odrobiną włoskich smaków – parmezan, słodkie pomidory
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Magda Kurczaka cacciatore przygotowałam na wyjątkowy obiad z moją rodziną. Dla mnie tak przygotowany kurczak niczym nie ustępuje innym wykwintnym daniom podawanym przy wyjątkowych okazjach. Naprawdę, smakowo jest się czym zachwycać – soczysty kurczak, wyjątkowo delikatny i aromatyczny dzięki duszeniu w sosie pomidorowym z dużą ilością pysznych dodatków – oliwek, fenkułu i białego wina. Wszystko to składa się na wyjątkowe
Smaczna StronaWegetariańskie danie w patelni. Z cukinią i bakłażanem w roli głównej. Uwielbiam takie proste i szybkie obiady. Możecie podać z grzankami jak kto lubi. 1 bakłażan duży 2 cukinie małe 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 125 g sera mozzarella tartego 1/2 papryczka chili 1 garść liści szpinaku natka pietruszki sól
wesoła kuchniaTyle mówi nam mądre źródło. Ja dość długo nie mogłam przekonać się do szparagów. Pamiętam swój „pierwszy raz”. Byliśmy z zespołem na wyjeździe do NRD. Na powitanie zaserwowano nam obiad. Zanim go podano, rozniosła się wieść, że będą szparagi. Żadne z nas, młodych, kilkunastoletnich uczniów podstawówki w komunistycznym kraju nie miało pojęcia, co to znaczy. Czekaliśmy na… fasolkę szparagową
W mojej kuchni