obiad - 94612 przepisów (strona:2338/6308)

Przepis na naleśniki – co zrobić, żeby naleśniki nie pękały? 85

niepękające podczas zawijania w nie farszu. Naleśniki są bardzo uniwersalne i można z nich przygotować wiele pysznych dań zarówno na słodko jak i wytrawnie. Sprawdzą się też zarówno na obiad, kolację jak i deser czy danie na imprezie. Moje ulubione to naleśniki z twarogiem i krokiety z pieczarkami i serem żółtym. Jednak potraw, które można z nich wymyślić jest

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka szparagowa z bułką tartą 63

zieloną i żółtą. Fasolka żółta jest nieco delikatniejsza i gotuje się nieco szybciej, niż zielona. Fasolka szparagowa z bułką tartą Fasolka szparagowa z bułką tartą to idealny dodatek do obiadu. Jest to najbardziej popularny sposób na serwowanie fasolki. Wydaje mi się, że w takiej wersji smakuje najlepiej. Fasolka szparagowa z bułką tartą gości w naszym domu bardzo często, szczególnie

Przepiski.pl
TORTILLA Z SZARPANYM KURCZAKIEM I SAŁATKĄ Z KAPUSTY 79

się od niej oderwać. Kapustę drobno siekam, dodaje cebulę, marchewkę. Przekładam do miski solę i pieprze dla wyostrzenia smaku. Dodaję ocet winny i cukier trzcinowy… czekam. Course Dinner, Kolacja, Obiad Cuisine Polska, Portugalska Keyword Tortilla, Szarpany kurczak, Kapusta, Marchewka Prep Time 30 minutes Cook Time 15 minutes Servings 5 Author Globus Kulinarny Ingredients Tortilla pszenna – 5 sztuk Podwójny filet

globuskulinarny
Ziemniaki z makaronem Pasta e Patate 73

mogą się wydawać dość dziwnym połączeniem węglowodanów z węglowodanami 😉, czyli makaronu z ziemniakami. Ale to kultowe neapolitańskie danie jest przykładem prawdziwej Cucina Povera, tradycyjnej oszczędności i oczywiście zrobienia smacznego obiadu z resztek. Potrawa ta wykorzystuje resztki różnych rodzajów makaronu, który często zostaje w naszych domach, ziemniaków i kilku pomidorów, lub pasty pomidorowej. Pasta e Patate to hołd dla Włoskiej Kuchni

RafalCook
Pomidory ze śmietaną, czosnkiem i świeżą bazylią 82

Takie pomidory robię do obiadu zamiast tradycyjnej mizerii.  4 pomidory 2 ząbki czosnku  2 duże gałązki bazylii  4 łyżki śmietany 18% sól, pieprz 1. Pomidory kroimy w półplastry. Czosnek przeciskamy przez praskę, bazylię siekamy.  2. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz.  pomidory w śmietanie, mizeria, czosnek, pomidory z czosnkiem, inne

Szefowa kuchni
Pappardelle z bobem i suszonymi pomidorami (pappardelle con fave e pomodori secchi) 83

Pappardelle z bobem i suszonymi pomidorami to przepyszny i prosty pomysł na obiad. Sezon na bób w pełni, więc korzystam póki mogę i zjadam go w ilościach hurtowych! Oprócz walorów smakowych jest też bardzo zdrowy. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do zup , sałatek , jako pasta na kanapki lub samodzielna przekąska . Polecam! Składniki: 400 g bobu 300 g makaronu pappardelle

Oryginalny smak
Wątróbka panierowana – kuchnia podkarpacka 133

jedno z najsmaczniejszych wcieleń wątróbki, jakie jadłam. Proste danie, o którym wcześniej nie słyszałam, a które zdobyło moje uznanie. Usmażona w panierce wątróbka to nie tylko propozycja na obiad lub kolację, ale także ciekawa przystawka, którą można podać z sosami lub dipami. Najlepsza jest gorąca, ale smakuje również na zimno. W oryginalnym przepisie wątróbka smażona jest na maśle, jednak można

Trzeci talerz
Agrest w syropie 86

powiecie na agrest?! Bo ja Wam mówię, że to odlot 🤭 To znakomity pomysł na agrest na zimę - fantastycznie pasuje do deserów, ciast, a nawet jako dodatek do obiadów.  WSKAZÓWKI: Przetwory z agrestu to wspaniały pomysł na zachowanie odrobiny lata w słoiku na zimę. Do gotowania syropu możesz dodać gwiazdkę anyżu, kilka goździków lub starty imbir - znakomicie podkreślą smak agrestu

Czarnawisienka
Letnia zielona sałatka 89

Ależ mam "petardę" na talerzu. Sałatka jest odżywcza, pożywna, zdrowa, cudna i mogłabym ją zajadać na śniadanie, obiad i kolację. Użyłam tutaj przepysznej czarnej soczewicy beluga, która w zestawieniu z bobem, zieloną papryką i szparagami idealnie nie tylko wygląda ale i smakuje. Polecam do wypróbowania. Sałatka z belugą i bobem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ZAPIEKANE PIECZARKI Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM 67

Zapiekane pieczarki z czosnkiem i majerankiem to nie tylko pyszna i szybka przekąska na ciepło , ale również pyszna kolacja z bagietką czy dodatek do obiadu . To tylko kilka składników, chwila pracy a smakują naprawdę wyśmienicie. Dzięki dodatkowi czosnku i majeranku w całym domu unosi się niezwykle aromatyczny zapach podczas ich pieczenia. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to spróbujcie, bo są przepyszne

Zrób to smacznie
Kiszone warzywa – kuchnia podkarpacka 71

właściwości na pewno polubicie te warzywa. Po kilku dniach surowe warzywa zalane solanką nabierają kwaśnego smaku, nieco miękną, ale nadal pozostają chrupiące. W takiej formie są smacznym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Przepis pochodzi z publikacji „Smaki Ziemi Jarosławskiej. Historia miejsca i tradycje dawnych lat”. Kiszone warzywa – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 duży kalafior 1 kg marchewki 3 pęczki rzodkiewki koper

Trzeci talerz
Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską 81

  Pierogi chińskie. Pierogi chińskie     Klasyczne pierogi chińskie z soczystym nadzieniem z wieprzowiną i kapustą pekińską w bardzo delikatnym i mięciutkim cieście z mąki

Moja Książka Kucharska
Kluski z jagodami 112

mnie najlepsza, najszybsza propozycja na letni obiad. Składniki: jagody makaron- ugotowany ewentualnie śmietana i cukier Przygotowanie: Umyte jagody częściowo rozgnieść, dodać kto lubi śmietanę i cukier Ugotowany makaron polać sosem jagodowym wymieszać. Jagody nie są tanie, ale wg mnie warto w sezonie kupić choć litr czy dwa i zjeść trochę świeżych, pasteryzowane w cukrze też są pyszne. W zimie pachnieć

Proste Potrawy
Pełnoziarniste wrapy naleśnikowe z warzywami i łososiem 72

Wielkimi krokami zbliża się weekend, więc mam dla Was pyszny pomysł na zdrową przekąskę na imprezę, czy do filmu. Do przygotowania wrapów potrzebujecie tylko naleśników i

Be Fit Be Strong
Ogórki w zalewie musztardowej na zimę 77

Pyszne, chrupiące, idealne do obiadu lub na przekąskę. Uwielbiam wszystkie przetwory z ogórków i zawsze mam różne w spiżarce, potem zimą wystarczy otworzyć słoik i cieszyć się smakiem. Polecam

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania