niepękające podczas zawijania w nie farszu. Naleśniki są bardzo uniwersalne i można z nich przygotować wiele pysznych dań zarówno na słodko jak i wytrawnie. Sprawdzą się też zarówno na obiad, kolację jak i deser czy danie na imprezie. Moje ulubione to naleśniki z twarogiem i krokiety z pieczarkami i serem żółtym. Jednak potraw, które można z nich wymyślić jest
e-PrzepisyKulinarnezieloną i żółtą. Fasolka żółta jest nieco delikatniejsza i gotuje się nieco szybciej, niż zielona. Fasolka szparagowa z bułką tartą Fasolka szparagowa z bułką tartą to idealny dodatek do obiadu. Jest to najbardziej popularny sposób na serwowanie fasolki. Wydaje mi się, że w takiej wersji smakuje najlepiej. Fasolka szparagowa z bułką tartą gości w naszym domu bardzo często, szczególnie
Przepiski.plsię od niej oderwać. Kapustę drobno siekam, dodaje cebulę, marchewkę. Przekładam do miski solę i pieprze dla wyostrzenia smaku. Dodaję ocet winny i cukier trzcinowy… czekam. Course Dinner, Kolacja, Obiad Cuisine Polska, Portugalska Keyword Tortilla, Szarpany kurczak, Kapusta, Marchewka Prep Time 30 minutes Cook Time 15 minutes Servings 5 Author Globus Kulinarny Ingredients Tortilla pszenna – 5 sztuk Podwójny filet
globuskulinarnymogą się wydawać dość dziwnym połączeniem węglowodanów z węglowodanami 😉, czyli makaronu z ziemniakami. Ale to kultowe neapolitańskie danie jest przykładem prawdziwej Cucina Povera, tradycyjnej oszczędności i oczywiście zrobienia smacznego obiadu z resztek. Potrawa ta wykorzystuje resztki różnych rodzajów makaronu, który często zostaje w naszych domach, ziemniaków i kilku pomidorów, lub pasty pomidorowej. Pasta e Patate to hołd dla Włoskiej Kuchni
RafalCookTakie pomidory robię do obiadu zamiast tradycyjnej mizerii. 4 pomidory 2 ząbki czosnku 2 duże gałązki bazylii 4 łyżki śmietany 18% sól, pieprz 1. Pomidory kroimy w półplastry. Czosnek przeciskamy przez praskę, bazylię siekamy. 2. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz. pomidory w śmietanie, mizeria, czosnek, pomidory z czosnkiem, inne
Szefowa kuchniPappardelle z bobem i suszonymi pomidorami to przepyszny i prosty pomysł na obiad. Sezon na bób w pełni, więc korzystam póki mogę i zjadam go w ilościach hurtowych! Oprócz walorów smakowych jest też bardzo zdrowy. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do zup , sałatek , jako pasta na kanapki lub samodzielna przekąska . Polecam! Składniki: 400 g bobu 300 g makaronu pappardelle
Oryginalny smakjedno z najsmaczniejszych wcieleń wątróbki, jakie jadłam. Proste danie, o którym wcześniej nie słyszałam, a które zdobyło moje uznanie. Usmażona w panierce wątróbka to nie tylko propozycja na obiad lub kolację, ale także ciekawa przystawka, którą można podać z sosami lub dipami. Najlepsza jest gorąca, ale smakuje również na zimno. W oryginalnym przepisie wątróbka smażona jest na maśle, jednak można
Trzeci talerzpowiecie na agrest?! Bo ja Wam mówię, że to odlot 🤭 To znakomity pomysł na agrest na zimę - fantastycznie pasuje do deserów, ciast, a nawet jako dodatek do obiadów. WSKAZÓWKI: Przetwory z agrestu to wspaniały pomysł na zachowanie odrobiny lata w słoiku na zimę. Do gotowania syropu możesz dodać gwiazdkę anyżu, kilka goździków lub starty imbir - znakomicie podkreślą smak agrestu
CzarnawisienkaAleż mam "petardę" na talerzu. Sałatka jest odżywcza, pożywna, zdrowa, cudna i mogłabym ją zajadać na śniadanie, obiad i kolację. Użyłam tutaj przepysznej czarnej soczewicy beluga, która w zestawieniu z bobem, zieloną papryką i szparagami idealnie nie tylko wygląda ale i smakuje. Polecam do wypróbowania. Sałatka z belugą i bobem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZapiekane pieczarki z czosnkiem i majerankiem to nie tylko pyszna i szybka przekąska na ciepło , ale również pyszna kolacja z bagietką czy dodatek do obiadu . To tylko kilka składników, chwila pracy a smakują naprawdę wyśmienicie. Dzięki dodatkowi czosnku i majeranku w całym domu unosi się niezwykle aromatyczny zapach podczas ich pieczenia. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to spróbujcie, bo są przepyszne
Zrób to smaczniewłaściwości na pewno polubicie te warzywa. Po kilku dniach surowe warzywa zalane solanką nabierają kwaśnego smaku, nieco miękną, ale nadal pozostają chrupiące. W takiej formie są smacznym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Przepis pochodzi z publikacji „Smaki Ziemi Jarosławskiej. Historia miejsca i tradycje dawnych lat”. Kiszone warzywa – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 duży kalafior 1 kg marchewki 3 pęczki rzodkiewki koper
Trzeci talerzPierogi chińskie. Pierogi chińskie Klasyczne pierogi chińskie z soczystym nadzieniem z wieprzowiną i kapustą pekińską w bardzo delikatnym i mięciutkim cieście z mąki
Moja Książka Kucharskamnie najlepsza, najszybsza propozycja na letni obiad. Składniki: jagody makaron- ugotowany ewentualnie śmietana i cukier Przygotowanie: Umyte jagody częściowo rozgnieść, dodać kto lubi śmietanę i cukier Ugotowany makaron polać sosem jagodowym wymieszać. Jagody nie są tanie, ale wg mnie warto w sezonie kupić choć litr czy dwa i zjeść trochę świeżych, pasteryzowane w cukrze też są pyszne. W zimie pachnieć
Proste PotrawyWielkimi krokami zbliża się weekend, więc mam dla Was pyszny pomysł na zdrową przekąskę na imprezę, czy do filmu. Do przygotowania wrapów potrzebujecie tylko naleśników i
Be Fit Be StrongPyszne, chrupiące, idealne do obiadu lub na przekąskę. Uwielbiam wszystkie przetwory z ogórków i zawsze mam różne w spiżarce, potem zimą wystarczy otworzyć słoik i cieszyć się smakiem. Polecam
Swojskie jedzonko