Pieczona flądra to ryba o bardzo chudym mięsie, która ma lekko maślany smak. Jednak to cały czas ryba, która w ma sobie zdrowe kwasy omega-3
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nimi cieszyć. W tym roku przygotowałam wielkanocne menu z dużą ilością warzyw. Oczywiście jest w nim wielkanocny deser , śmietanowiec z mango i marakui. Inspiracją do tego deseru był wielkanocny obiad w pracy, na który zaprosiła nas firma, z którą współpracuje nasza instytucja. Na deser podano nam śmietanowiec z mango i marakui, polany malinowym sosem. Był pyszny i dlatego postanowiłam
codojedzeniatatarski. Sos tatarski jest super dodatkiem do jaj na twardo, mięs, wędlin lub jako dip do warzyw, można go również używać do pieczonych ziemniaków, czy gotowanych kasz do obiadu. Ma wiele zastosowań, lubię go przygotowywać na Wielkanoc. Sos tatarki, ten który możemy kupić w sklepie jest na bazie majonezu i jest to produkt wysokokaloryczny, podpowiem Ci, jak ja robię
SMYKWKUCHNIdziś na obiad? – Kurczak. Taka odpowiedź pada w bardzo wielu domach gdzie drób to jedyne mięso jakie pojawia się na stole. Jeżeli macie już dość i z zazdrością patrzycie na zdjęcia pieczonych mięs myśląc – to za dużo roboty… – zapewniam Was – mylicie się. Przedstawię wam dziś przepis na pieczoną karkówkę szpikowaną czosnkiem w 4 krokach
Kulinarna Patilogiamiękka. W międzyczasie gotujmy 3 ziemniaki. Można je ugotować w mundurach lub obrane w kawałkach nie robi to wyczuwalnej różnicy w smaku. Można też użyć ziemniaków pozostałych po wczorajszym obiedzie. Gdy kapusta już się ugotuje odsączmy ją i dodajemy do niej smalec. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy (jeżeli gotowaliśmy je w mundurkach najpierw należy obrać) i dodajemy do kapusty. Solimy, mocno pieprzymy
Kulinarna Patilogiafenomen, że pozostaje rosołem choć każdy robi go po swojemu? Moją przygodę z rosołem zawdzięczam tradycjom wyniesionym z domu przez męża. To u niego rosół był obowiązkowym punktem niedzielnego obiadu i tak zostało również u nas. Ja jakoś nigdy nie byłam miłośnikiem tej zupy traktując ją raczej jako bazę dla innych, wg mnie smaczniejszych. Ale z czasem, robiąc kolejne eksperymenty
Kulinarna Patilogiarównież dodać soku z cytryny. Do sosu dodajemy pokrojone suszone pomidory. Gotujemy 2 minuty i dodajemy do makaronu wraz ze szparagami. Przygotowanie zajmuje ok 20 minut i mamy fantastyczny obiad … Powodzenia ! The post Makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna PatilogiaSchab w śmietanie a w zasadzie schabowe bitki to rozpływające się w ustach mięso, delikatny sos a do tego np. ziemniaczki… mało pracy a obiad iście królewski. Sprawdźcie… Składniki: schab śmietana 18 % oliwa do smażenia sól pieprz papryka kostka rosołowa Przygotowanie: Schab kroimy na ciękie kotleciki i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Delikatnie skrapiamy
Kulinarna Patilogiarzymska to proste, efektowne i smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie podać na ciepło na obiad lub na zimno jako wędlinę. Jak ją zrobić? Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego (niezbyt chudego) 2 duże cebule 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka
Kulinarna PatilogiaJeśli lubicie wołowinę to polubicie również tradycyjne rolady wołowe. Z ogórkiem kiszonym i wędzonym boczkiem smakują wyśmienicie. Danie smaczne, zdrowe i wykwintne. Idealne na niedzielny obiad lub wizytę teściów:) Składniki: 850 g wołowiny 2 duże cebule 1 ząbek czosnku kilka suszonych grzybów 3 duże ogórki kiszone 200 g boczku surowego wędzonego lub słoniny musztarda, sól, pieprz, papryka ostra i słodka
Kulinarna PatilogiaPoniedziałek, czasu na gotowanie mało, a z niedzielnego obiadu zostało sporo rosołu… Idealnym rozwiazaniem będzie zupa pieczarkowa! Delikatna, aksamitna i co tu dużo gadać, pyszna. Przygotowana z ekologicznych warzyw nasyci i jeszcze wyjdzie nam na zdrowie Czas przygotowania to tylko 40 min… Składniki: bulion ok 2 litry (własnej roboty) 1/2 kg pieczarek 2 średbie cebule 2 gotowane marchewki
Kulinarna Patilogiadaje piękny kolor. Racuchy są puszyste i wilgotne. Pycha. Moje dzieci zjadły po dwa… tym bardziej że powiedziałam, że to coś w rodzaju pączka Danie idealne na obiad, śniadanie czy kolację. Racuchy można jeść na ciepło i na zimno. I łatwo zabrać ze sobą np do szkoły! Jeśli i wy macie swoje pomysły na „ukrywanie” marchewki podzielcie
Kulinarna Patilogiainspiracja to dorsz pieczony z cukinią i cebulą. Do ryby możemy podać ziemniaki gotowane na parze, polane stopionym masłem lub oliwą z oliwek. Takie duet będzie na pewno idealnym obiadem lub ciepłą kolacją. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ
Kulinarne przygody Gatityprzekonaj się, które z nich będą dla ciebie najbardziej skuteczne. Planuj posiłki Najbardziej podstawowym sposobem na oszczędzanie podczas zakupów jest zaplanowanie posiłków na kilka najbliższych dni, z uwzględnieniem śniadań, obiadów, kolacji i ewentualnych przekąsek, a następnie zrobienie na tej podstawie listy zakupów. Dzięki temu unikniesz lekkomyślnego kupowania produktów, które akurat wpadną ci w oko. Pamiętaj jednak, że kluczem do sukcesu
ProstePesto.pl