jednym z przepisów dostępnym w aplikacji pewnego pomocnika kuchennego. Nie wahałam się ani chwili i postanowiłam wypróbować odrazu! Serbska zupa fasolowa jest tak sycąca, że śmiało wystarczy za jednodaniowy obiad. Jest też idealnym pomysłem na rozgrzanie na jesień czy zimę. Dodatek odrobiny śmietanki i świeżej, pachnącej pietruszki to kropka nad I, która wspaniale komponuje się ze smakiem pomidorów i papryki
Ostra na SłodkoProsty przepis z prostymi składnikami. Przygotowanie do podania zajmie Wam około 1,5 godzinki Zapraszam na obiadek Co nam trzeba? pół kg schabu puszka kukurydzy konserwowej
Latosiowydomzdecydowanie ciężko znaleźć knajpkę serwującą ciepły posiłek, samemu robić też się nie chce, bo urlop swoje prawa ma. A gdyby tak... zamówić? Z dowozem? Pomysł prosty, sprawdzony przecież przy obiadach i kolacjach, coraz chętniej wykorzystywany, zwłaszcza w dużych miastach. W Zakopanem również nie ma z tym problemu – zadbał o to serwis śniadania.com.pl właśnie w tych posiłkach specjalizujący się. Dodajmy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPierogi z ciecierzycą i marchewką, doprawione chili i kminem rzymskim. Pomysł na bezmięsny obiad. Pierożki są pyszne i proste do przygotowania. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki ciepłej wody 1 jajko szczypta soli Farsz: 2 średnie marchewki 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego szczypta chili
Oryginalny smakKalafior zapiekany z mięsem – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Węglówka, gmina Korczyna, powiat krośnieński Ciekawą propozycją na obiad lub gorącą kolację jest kalafior faszerowany mięsem mielonym, który zapieka się w piekarniku. Danie proste, a jednak zaskakujące ze względu na rumianą skórkę, która skrywa ten udany mariaż. Tak przygotowany kalafior podajemy sam lub z gorącym sosem pomidorowym albo grzybowym. Nadaje się również jako
Trzeci talerzminut, co jakiś czas mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i płatkami chilli. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów, która można wcześniej uprażyć na suchej patelni. Taka broksulka to świetny dodatek do obiadu JEDNA PORCJA TO: około 220kcal Białko: 7,6g Węglowodany: 17,8g Tłuszcz: 15,5g Błonnik pokarmowy: 7,2g Ładunek glikemiczny: 2,6 Spróbuj także: cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie, przepyszna
Natka Pietruszkismaku kilka pomidorków koktajlowych. Poezja dla moich kubków smakowych. Mogłabym takie sałatki jadać codziennie. Dzisiaj podzieliłam na 2 porcje bo żołądek mi się skurczył i druga porcję zjadłam na obiad. Smacznego! The post Odchudzająca sałatka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfeta to idealna sałatka na każdą okazję. Jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia. Można zaserwować ją na kolację, zabrać ze sobą do pracy, a także podać w formie obiadu, ponieważ jest bardzo sycąca. Sałatka z fetą sprawdzi się także jako poczęstunek dla gości, na każdą nadarzającą się okazję. Sam przepis na sałatkę z sałatą lodową i serem feta jest
Przepiski.pljedli ludzie w czasach średniowiecza? W rzeczywistości dieta w tamtych latach bardzo różniła się od tego, do czego jesteśmy przyzwyczajeni dzisiaj. Były tylko dwa posiłki dziennie: obiad i lekka przekąska. Chleb był jednym z głównych elementów średniowiecznej diety. Szacuje się, że był on jednym z najbardziej powszechnych produktów spożywczych wśród wszystkich klas społecznych, w rzeczywistości chleb mógł stanowić 70% dziennej
ProstePesto.plproste i szybkie w przygotowaniu. To także świetny sposób na wykorzystanie zalegających w lodówce składników. Dziś czeka na Was ekspresowa zapiekanka z cukinią i wędliną, która sprawdzi się jako obiad albo kolacja. Mi jej przygotowanie zajęło chwilę, bo wykorzystałam ugotowany wcześniej ryż, które został z poprzedniego posiłku. Jednak ryż nie jest koniecznym składnikiem tej zapiekanki. Możecie go pominąć i dodać
Natka PietruszkiTakie danie jak dzisiejsze idealnie może pracować jako deser, śniadanie czy obiad. Jak kto lubi i kiedy lubi. U mnie ze śliwkami, renklodami ciemnymi, użyjcie takich samych lub innych ulubionych, będzie znakomicie. Polecam gorąco. Pamiętacie takie dania z dzieciństwa? lubicie? czy były zmorą? Pieczona kasza manna jak u babci. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotowaniu. Do zupy wybierz filety z ulubionej ryby – u mnie sola. Zupa rybna nadaje się zarówno w tygodniu, jak i od święta, w weekend, podana na rodzinny obiad. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pyszną, domową zupę rybną. SKŁADNIKI: 1,250 ml bulionu 3 marchewki 1 pietruszka ¼ selera 4 nieduże ziemniaki 1 nieduża cebula 1 kawałek pora – jasna
Zasmakuj Kuchni