obiad - 94612 przepisów (strona:2288/6308)

Serbska zupa fasolowa – danie jednogarnkowe 98

jednym z przepisów dostępnym w aplikacji pewnego pomocnika kuchennego. Nie wahałam się ani chwili i postanowiłam wypróbować odrazu! Serbska zupa fasolowa jest tak sycąca, że śmiało wystarczy za jednodaniowy obiad. Jest też idealnym pomysłem na rozgrzanie na jesień czy zimę. Dodatek odrobiny śmietanki i świeżej, pachnącej pietruszki to kropka nad I, która wspaniale komponuje się ze smakiem pomidorów i papryki

Ostra na Słodko
Mięsno-pomidorowo- sojowe gniazdko 106

Prosty przepis z prostymi składnikami. Przygotowanie do podania zajmie Wam około 1,5 godzinki Zapraszam na obiadek Co nam trzeba? pół kg schabu puszka kukurydzy konserwowej

Latosiowydom
Wypad w góry? Bardzo chętnie 97

zdecydowanie ciężko znaleźć knajpkę serwującą ciepły posiłek, samemu robić też się nie chce, bo urlop swoje prawa ma. A gdyby tak... zamówić? Z dowozem? Pomysł prosty, sprawdzony przecież przy obiadach i kolacjach, coraz chętniej wykorzystywany, zwłaszcza w dużych miastach. W Zakopanem również nie ma z tym problemu – zadbał o to serwis śniadania.com.pl właśnie w tych posiłkach specjalizujący się. Dodajmy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi z ciecierzycą i marchewką 100

Pierogi z ciecierzycą i marchewką, doprawione chili i kminem rzymskim. Pomysł na bezmięsny obiad. Pierożki są pyszne i proste do przygotowania. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki ciepłej wody 1 jajko szczypta soli Farsz: 2 średnie marchewki 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego szczypta chili

Oryginalny smak
Kalafior zapiekany z mięsem – kuchnia podkarpacka 143

Kalafior zapiekany z mięsem – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Węglówka, gmina Korczyna, powiat krośnieński Ciekawą propozycją na obiad lub gorącą kolację jest kalafior faszerowany mięsem mielonym, który zapieka się w piekarniku. Danie proste, a jednak zaskakujące ze względu na rumianą skórkę, która skrywa ten udany mariaż. Tak przygotowany kalafior podajemy sam lub z gorącym sosem pomidorowym albo grzybowym. Nadaje się również jako

Trzeci talerz
Brukselka na ostro z patelni 97

minut, co jakiś czas mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i płatkami chilli. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów, która można wcześniej uprażyć na suchej patelni. Taka broksulka to świetny dodatek do obiadu JEDNA PORCJA TO: około 220kcal Białko: 7,6g Węglowodany: 17,8g Tłuszcz: 15,5g Błonnik pokarmowy: 7,2g Ładunek glikemiczny: 2,6 Spróbuj także: cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie, przepyszna

Natka Pietruszki
Odchudzająca sałatka 109

smaku kilka pomidorków koktajlowych. Poezja dla moich kubków smakowych. Mogłabym takie sałatki jadać codziennie. Dzisiaj podzieliłam na 2 porcje bo żołądek mi się skurczył i druga porcję zjadłam na obiad. Smacznego! The post Odchudzająca sałatka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z sałatą lodową i serem feta 91

feta to idealna sałatka na każdą okazję. Jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia. Można zaserwować ją na kolację, zabrać ze sobą do pracy, a także podać w formie obiadu, ponieważ jest bardzo sycąca. Sałatka z fetą sprawdzi się także jako poczęstunek dla gości, na każdą nadarzającą się okazję. Sam przepis na sałatkę z sałatą lodową i serem feta jest

Przepiski.pl
Co jedli ludzie w średniowieczu? 113

jedli ludzie w czasach średniowiecza? W rzeczywistości dieta w tamtych latach bardzo różniła się od tego, do czego jesteśmy przyzwyczajeni dzisiaj. Były tylko dwa posiłki dziennie: obiad i lekka przekąska. Chleb był jednym z głównych elementów średniowiecznej diety. Szacuje się, że był on jednym z najbardziej powszechnych produktów spożywczych wśród wszystkich klas społecznych, w rzeczywistości chleb mógł stanowić 70% dziennej

ProstePesto.pl
Ekspresowa zapiekanka z cukinią i wędliną 71

proste i szybkie w przygotowaniu. To także świetny sposób na wykorzystanie zalegających w lodówce składników. Dziś czeka na Was ekspresowa zapiekanka z cukinią i wędliną, która sprawdzi się jako obiad albo kolacja. Mi jej przygotowanie zajęło chwilę, bo wykorzystałam ugotowany wcześniej ryż, które został z poprzedniego posiłku. Jednak ryż nie jest koniecznym składnikiem tej zapiekanki. Możecie go pominąć i dodać

Natka Pietruszki
Pieczona kasza manna ze śliwkami 92

Takie danie jak dzisiejsze idealnie może pracować jako deser, śniadanie czy obiad. Jak kto lubi i kiedy lubi. U mnie ze śliwkami, renklodami ciemnymi, użyjcie takich samych lub innych ulubionych, będzie znakomicie. Polecam gorąco. Pamiętacie takie dania z dzieciństwa? lubicie? czy były zmorą? Pieczona kasza manna jak u babci. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa rybna 135

przygotowaniu. Do zupy wybierz filety z ulubionej ryby – u mnie sola. Zupa rybna nadaje się zarówno w tygodniu, jak i od święta, w weekend, podana na rodzinny obiad. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pyszną, domową zupę rybną. SKŁADNIKI: 1,250 ml bulionu 3 marchewki 1 pietruszka ¼ selera 4 nieduże ziemniaki 1 nieduża cebula 1 kawałek pora – jasna

Zasmakuj Kuchni