obiad - 94612 przepisów (strona:2278/6308)

Sałatka z pomidorami i słonecznikiem 238

która nadaje sałatce świeżości i cudownego smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pomidorami i słonecznikiem to idealny pomysł na kolację, czy posiłek do pracy. Możemy ją również zaserwować na obiad, gdyż zawiera i kurczaka i makaron, dzięki czemu jest bardzo sycąca. Sałatka ta sprawdzi się także na różnego rodzaju rodzinne spotkania czy na święta. Jest bardzo smaczna i łatwa

Przepiski.pl
Chleb ziemniaczany z płatkami owsianymi. 91

piecze i ten niepowtarzalny smak. Niesamowicie puszysty chleb dzięki zawartości ziemniaków, jest to chleb , który długo zachowuje swoją świeżość. Jest to świetny sposób na pozbycie się zalegających ziemniaków po obiedzie. Ziemniaki są znane każdemu z nas i są częstym gościem na naszych stołach, z czego bardzo się cieszę, ponieważ ziemniaki są lekkostrawne i zawarte w nich związki są łatwo przyswajalne

Zdrowy Styl Joanny
Pieczona flądra 74

Pieczona flądra to ryba o bardzo chudym mięsie, która ma lekko maślany smak. Jednak to cały czas ryba, która w ma sobie zdrowe kwasy omega-3

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wielkanocny deser bez pieczenia 144

nimi cieszyć. W tym roku przygotowałam wielkanocne menu z dużą ilością warzyw. Oczywiście jest w nim wielkanocny deser , śmietanowiec z mango i marakui. Inspiracją do tego deseru był wielkanocny obiad w pracy, na który zaprosiła nas firma, z którą współpracuje nasza instytucja. Na deser podano nam śmietanowiec z mango i marakui, polany malinowym sosem. Był pyszny i dlatego postanowiłam

codojedzenia
JAK ZROBIĆ DOMOWY LEKKI SOS TATARSKI NA WIELKANOC 80

tatarski. Sos tatarski jest super dodatkiem do jaj na twardo, mięs, wędlin lub jako dip do warzyw, można go również używać do pieczonych ziemniaków, czy gotowanych kasz do obiadu. Ma wiele zastosowań, lubię go przygotowywać na Wielkanoc. Sos tatarki, ten który możemy kupić w sklepie jest na bazie majonezu i jest to produkt wysokokaloryczny, podpowiem Ci, jak ja robię

SMYKWKUCHNI
Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem 81

dziś na obiad? – Kurczak. Taka odpowiedź pada w bardzo wielu domach gdzie drób to jedyne mięso jakie pojawia się na stole. Jeżeli macie już dość i z zazdrością patrzycie na zdjęcia pieczonych mięs myśląc – to za dużo roboty… – zapewniam Was – mylicie się. Przedstawię wam dziś przepis na pieczoną karkówkę szpikowaną czosnkiem w 4 krokach

Kulinarna Patilogia
Kluski smarkate z kapustą z ziemniakami 82

miękka. W międzyczasie gotujmy 3 ziemniaki. Można je ugotować w mundurach lub obrane w kawałkach nie robi to wyczuwalnej różnicy w smaku. Można też użyć ziemniaków pozostałych po wczorajszym obiedzie. Gdy kapusta już się ugotuje odsączmy ją i dodajemy do niej smalec. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy (jeżeli gotowaliśmy je w mundurkach najpierw należy obrać) i dodajemy do kapusty. Solimy, mocno pieprzymy

Kulinarna Patilogia
Zdrowy rosół bez kostki rosołowej 81

fenomen, że pozostaje rosołem choć każdy robi go po swojemu? Moją przygodę z rosołem zawdzięczam tradycjom wyniesionym z domu przez męża. To u niego rosół był obowiązkowym punktem niedzielnego obiadu i tak zostało również u nas. Ja jakoś nigdy nie byłam miłośnikiem tej zupy traktując ją raczej jako bazę dla innych, wg mnie smaczniejszych. Ale z czasem, robiąc kolejne eksperymenty

Kulinarna Patilogia
Makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami 78

również dodać soku z cytryny. Do sosu dodajemy pokrojone suszone pomidory. Gotujemy 2 minuty i dodajemy do makaronu wraz ze szparagami. Przygotowanie zajmuje ok 20 minut i mamy fantastyczny obiad … Powodzenia ! The post Makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Schab w śmietanie 84

Schab w śmietanie a w zasadzie schabowe bitki to rozpływające się w ustach mięso, delikatny sos a do tego np. ziemniaczki… mało pracy a obiad iście królewski. Sprawdźcie… Składniki: schab śmietana 18 % oliwa do smażenia sól pieprz papryka kostka rosołowa Przygotowanie: Schab kroimy na ciękie kotleciki i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Delikatnie skrapiamy

Kulinarna Patilogia
Pieczeń rzymska z jajkiem i ogórkiem 83

rzymska to proste, efektowne i smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie podać na ciepło na obiad lub na zimno jako wędlinę. Jak ją zrobić? Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego (niezbyt chudego) 2 duże cebule 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka

Kulinarna Patilogia
Tradycyjne rolady wołowe 75

Jeśli lubicie wołowinę to polubicie również tradycyjne rolady wołowe. Z ogórkiem kiszonym i wędzonym boczkiem smakują wyśmienicie. Danie smaczne, zdrowe i wykwintne. Idealne na niedzielny obiad lub wizytę teściów:) Składniki: 850 g wołowiny 2 duże cebule 1 ząbek czosnku kilka suszonych grzybów 3 duże ogórki kiszone 200 g boczku surowego wędzonego lub słoniny musztarda, sól, pieprz, papryka ostra i słodka

Kulinarna Patilogia
Zupa pieczarkowa 101

Poniedziałek, czasu na gotowanie mało, a z niedzielnego obiadu zostało sporo rosołu… Idealnym rozwiazaniem będzie zupa pieczarkowa! Delikatna, aksamitna i co tu dużo gadać, pyszna. Przygotowana z ekologicznych warzyw nasyci i jeszcze wyjdzie nam na zdrowie Czas przygotowania to tylko 40 min… Składniki: bulion ok 2 litry (własnej roboty) 1/2 kg pieczarek 2 średbie cebule 2 gotowane marchewki

Kulinarna Patilogia
Racuchy marchewkowe 84

daje piękny kolor. Racuchy są puszyste i wilgotne. Pycha. Moje dzieci zjadły po dwa… tym bardziej że powiedziałam, że to coś w rodzaju pączka Danie idealne na obiad, śniadanie czy kolację. Racuchy można jeść na ciepło i na zimno. I łatwo zabrać ze sobą np do szkoły! Jeśli i wy macie swoje pomysły na „ukrywanie” marchewki podzielcie

Kulinarna Patilogia