obiad - 94612 przepisów (strona:1975/6308)

Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce 251

minut. Kiełbaski podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika, kiedy są jeszcze jak najbardziej chrupkie. Ze świeżym pieczywem i piwem to całkiem męski, ale i trochę inny obiad. SKŁADNIKI 500g dobrej wieprzowej kiełbasy, najlepiej – z szynki 350-400g cebuli, mieszanka różnych 3-4 duże ząbki czosnku 3 łyżeczki musztardy Dijon o całych ziarnach gorczycy 1 łyżka płynnego miodu

Karo in the Kitchen
Pieczone udźce z nutą imbiru z dodatkiem ryżu z groszkiem 220

Kruche, pieczone mięso sprawdzi się na każdym obiedzie. Imbir, sól czosnkowa i oliwa cytrynowa nadają mięsu ciekawego smaku. 1 kg drobiowych udźców Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól czosnkowa Pieprz Imbir Oliwa o smaku cytryny Dodatkowo: 150 g ryżu 0,5 szklanki mrożonego groszku 2 łyżeczki suszonej marchewki Udźce dokładnie myjemy i doprawiamy wszystkimi przyprawami, przyprawą do kurczaka, słodką

VioletoweKucharzenie
Wiejski kisz z karkówką 146

szklanki mąki 1/4 szklanki śmietany 30 % sól – jedna płaska łyżeczka Farsz : 1/2 czerwonej papryki ( lub żółtej , czy zielonej 2 plastry grillowanej karkówki ( lub jakiejś pieczeni wieprzowej ,pozostałej po obiedzie z dnia poprzedniego ) 1 średnia cebula 3 duże , liście musztardowca ( można zastąpić garścią liści szpinaku lub liśćmi jarmużu ) 3-4 średnie pieczarki sól , pieprz do smaku Masa : 4 jajka małe

Ogrodnik w podróży
Kurczak z mozzarellą,suszonymi pomidorami szpinakiem 441

pomysł na szybki ,pyszny i niepowtarzalny obiad-na co dzień i od święta,mega soczysty  i aromatyczny kurczak zrobisz go w 5 min(resztę zrobi piekarnik-hihi)-polecam każdemu Składniki: 2 piersi z kurczaka ok 15 dag mozzarelli kilka suszonych pomidorów kilka listków szpinaku kilka listków bazylii sól pieprz, łyżka oleju Przygotowanie: piersi nacinamy

Swojskie jedzonko
Placki ziemniaczane ze szpinakiem. Bez obierania ziemniaków. 188

tamtym i świadomie podaję moim dzieciom Dania Babci Zosi. Poza doskonałym smakiem, który mogę zmodyfikować jak chcę, mają dodatkową niezwykle wysublimowaną cechę- są szybkie w przygotowaniu, bezstresowe. Dziś na obiad placki ziemniaczane bez ogólnej papraniny w obierkach. Lubie tradycyjne placki ziemniaczane, ale kiedy stoję przed para oczu , które są głodne i chcą placki TERAZ, to sięgam zawsze po DANIA BABCI

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa z białych warzyw. Zupa krem z białych warzyw 167

Zupa z białych warzyw na niedzielny obiad. Krem z białych warzyw przygotowałam dlatego, że kupiłam warzywa na rosół, ale zapomniałam kupić kurczaka więc odstawiwszy na bok marchewkę wykorzystałam do zupy całe opakowanie włoszczyzny plus ziemniaki, oraz cebulę i czosnek. Ta kremowa zupa jest nie tylko pyszna i delikatna w smaku, ale prosta i szybka do przygotowania. Wygląd też ma restauracyjny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z dzikim łososiem 224

dzisiejsza propozycja to zaproszenie do zastąpienia obiadu sałatką :) Wystarczy ciepła grzaneczka do niej i mamy popołudniowy posiłek z głowy :] Różnica między hodowlanym a dzikim łososiem jest głównie taka że dziki jest chudy i ma mało tłuszczu, dlatego dobrze nadaje się do sałatki. Dziko żyjący będzie też odznaczał się zdrowszym mięsem ze względu na naturalny pokarm który spożywa. Ma ładną soczystą

Kuchnia PROzdrowotna
Wiosenny chłodnik z botwinką i jajkiem! 169

Chłodnik wiosenny z botwinką, buraczkiem i jajkiem! W gorące dni, które już nadeszły, najlepiej na obiad smakuje chłodnik z młodej botwinki i buraczków. Chłodnik sam w sobie jest dość lekkim posiłkiem nie ma zbyt dużo kalorii, wszytko zależy od tego jak go przygotujemy czy na śmietanie czy na jogurcie albo na kefirze. Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Mój chłodnik

SMYKWKUCHNI
Młoda duszona kapusta z marchewką 179

Pyszna, młoda kapusta z dodatkiem marchewki i dużej ilości koperku. Szybki, smaczny dodatek do obiadu. Składniki: 1 główka młodej kapusty 2 marchewki 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku masło sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę przekroić na cztery części i poszatkować. Obraną marchewkę pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak w sosie majonezowo-chrzanowym (tylko 3 składniki) 179

delikatne - z chrzanowym posmakiem. Jeśli chcecie osiągnąć inny smak - użyjcie dowolnego wariantu sosu na bazie majonezu lub przyrządźcie go sami. Zdziwicie się - jak łatwo można przyrządzić smaczny obiad. (2 porcje) 2 ćwiartki z kurczaka (mogą być inne części) 100 ml sosu majonezowo-chrzanowego sól Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem majonezowo-chrzanowym

Di gotuje
Golonka gotowana w piwie z nutą musztardy i jałowca 197

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Tak przygotowana golonka jest miękka, soczysta i niezwykle aromatyczna. Idealnie nadaję się na obiad, czy kanapkę. 1 golonka (około 600-700g z kostką) 1 cebula 2 łyżki oleju sól Marynata: 2 ziarnka jałowca 1 łyżka musztardy (najlepiej ostrej) Zalewa: 1/2 litra piwa 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego

Di gotuje
Warzywny jeż :) 123

sprzed paru lat. Sam pomysł jest również podpatrzony w sieci. Ale sam wygląd potrawy przypomina do złudzenia jeża, więc na palce mi się cisnęło Szybka, zdrowa, warzywna propozycja na obiad. Dzieci me ostentacyjnie wzgardziły SAMYMI warzywami. Szanowny Mąż węchem szukał mięsa. Ja oczywiście byłam w pełni usatysfakcjonowana. Czyli norma Składniki: 1 świeży bakłażan 1 świeża cukinia cebula czerwona pokrojona

gutfut
Czerwony ryż z roszponką i orzechami 167

pokroić na mniejsze kawałki, ale tak, żeby były i widoczne i wyczuwalne. Dodać do całości. Na końcu dodać garść prażonego słonecznika. Całość delikatnie wymieszać i nakładać na talerz. Syty obiad. Zdrowa kolacja

gutfut
Sałatka z sosem kiwi 217

miał ochoty. Musiałam mieć ja A że ostatnio wprowadziłam sobie dietę eliminacyjną (czyt. eliminuję na co nie mam ochoty, a dodaję to co mam w lodówce), to taki obiad sobie wymodziłam. Na dwa dni, czyli znów oszczędnie Składniki: 1/2 opakowania rukoli 1/2 opakowania roszponki 1/2 bulwy kopru włoskiego (fenkuł) ok. 500 g polędwiczek z piersi kurczaka 100 g sera pleśniowego

gutfut
Risotto z zielonymi szparagami 132

szybko się kończy. Najlepsze – zielone. Najsmaczniejsze podduszone 3 minuty na maśle, ale to niczym podrażnienie kubków smakowych. Wpakujmy je więc do risotto i zróbmy sobie niebiański obiad Składniki na porcje dla 4 osób: 500 g zielonych szparagów 500 g ryżu Pingo Doce (bądź inny dowolny ryż do risotto) 750 ml bulionu warzywnego – np. z tego przepisu

gutfut

Proponowane wyszukiwania