obiad - 94112 przepisów (strona:185/6275)

Sernik z jagodami 165

Sernik przygotowany na kruchym spodzie, ze świeżymi jagodami oraz tartym ciastem na wierzchu. Masa serowa o smaku waniliowym wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem waniliowego

Kuchnia MagdaLeny
Zupa ogórkowa 90

Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków to klasyka kuchni polskiej. Nie ma chyba osoby, która by jej nie znała. Przepisów jest pełno, bo można wykonać ją na

Kuchnia MagdaLeny
Pełnoziarniste galette ze śliwkami 100

Galette ze śliwkami to prosta tarta rustykalna przygotowana bez użycia formy - wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na środek nadzienie, zwinąć brzegi ciasta i do piekarnika! Tarta

Kuchnia MagdaLeny
Koktajle śniadaniowe z BlendyGo (przepisy + recenzja) 100

Koktajle śniadaniowe to pyszny, zdrowy i szybki pomysł na pożywne śniadanie. Koktajle są przygotowane na bazie mleka zwierzęcego lub roślinnego, z dodatkiem jogurtu greckiego i owoców

Kuchnia MagdaLeny
Kalafior w jajku 103

Kalafior obtaczany w jajku z przyprawami i bułką tartą, smażony i podany z sosem pomidorowym/ketchupem. Prosto, sezonowo i pysznie. Czy to obiad, czy przekąska czy może dodatek? Dla mnie to był obiad ale pewnie dla innych to mało konkretnie więc spokojnie można wykorzystać to jako dodatek do czegoś konkretniejszego:) Kalafior w jajku Składniki: 1 kalafior 3 jajka 2 łyżki mleka

Smaczny zeszyt
Obiady z patelni, czyli testowanie nowej patelni tytanowej Woll 85

stanowiło to dla mnie żadnego problemu a wręcz przyjemność. Kocham gotować tradycyjne dania jak i wymyślać coś nowego. Potrafię przed zaśnięciem dostać olśnienia i eureka! mam pomysł na jutrzejszy obiad, deser czy przekąskę. Patelnia Woll … Czytaj dalej Obiady z patelni, czyli testowanie nowej patelni tytanowej Woll Artykuł Obiady z patelni, czyli testowanie nowej patelni tytanowej Woll pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Baklava z orzechami włoskimi 105

Baklava (czy też bakława) to deser niczym z baśni 1001 nocy. Cieniutkie jak bibuła płaty ciasta przełożone masą orzechową i skąpane w słodkim miodowym syropie. W

Obiad gotowy
Gofry z cukinią i serem 87

Odkąd mam dobrą gofrownicę, co rusz wymyślam nowe przepisy na gofry. Gofry z cukinią, twarogiem i serem zajęły miejsce w czołówce najlepszych gofrów, jakie zdarzyło mi

Obiad gotowy
Surówka z surowego kalafiora 106

Banalnie prosta surówka przygotowana z surowego kalafiora startego na tarce, z dodatkiem koperku, podana z jogurtem naturalnym oraz majonezem. W wersji fit możemy zrezygnować z majonezu

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z pianką budyniową i wiśniami 124

Kruche ciasto ze śmietankową pianką budyniową i świeżymi wiśniami oraz tartym ciastem na wierzchu. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego ciasta przygotowanego

Kuchnia MagdaLeny
Leniwe pierogi z mąka ryżową 83

Takich śniadań chcę więcej:) Żeby było lekkie, proste, szybkie, a do tego pyszne i niebanalne. Wyciągając z lodówki pół kostki twarogu zastanawiałam się nad usmażeniem mini

Obiad gotowy
Chleb typu tartin 85

Czy upór jest dobrą czy złą cecha charakteru? Z pewnością zależy od sytuacji. Akurat w pieczeniu chleba bardzo mi pomógł;) Bo gdybym odpuściła po pierwszej czy

Obiad gotowy
Brokuły z serkiem wiejskim 92

Sałatka z brokułami i serkiem wiejskim, z dodatkiem ziaren słonecznika oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Pyszna sałatka w

Kuchnia MagdaLeny
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami na zakwasie 127

Pieczenie chleba wciąga, a efekty w postaci aromatycznych bochenków jeszcze bardziej zachęcają do wyszukiwania nowych smaków. Chleb pszenno-żytni na zakwasie jest bardzo prosty do zrobienia

Obiad gotowy
Jagodzianki 103

Słodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką

Kuchnia MagdaLeny