Kanapka Smos najlepszy przepis 168Kanapka Smos jest banalnie prosta i niezwykle smaczna. Kanapka Smos, jak i inne Kanapki jest niezwykle popularna w Belgii. Dlatego w porze obiadu, można zjeść kanapki występujące w różnych kształtach i z różnymi dodatkami. Flandria to region Belgii gdzie istotnie kanapki są niezwykle popularne i stanowią duża część diety Belgów. Wracając do naszej Kanapki Smos, nazwa kanapki pochodzi od flamandzkiego
RafalCook
Makaron razowy ze szpinakiem i pomidorami 192Makaron razowy ze szpinakiem i pomidorami to błyskawiczne danie obiadowe, które przygotujecie dosłownie w 10 minut. Danie jest pyszne, aromatyczne i bogate w składniki odżywcze. Polecam
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fish&Chips 172Fish&Chips po mojemu 💙 czyli ryba w panierce, pieczone ziemniaczki w piekarniku i sos czosnkowy. Zdecydowanie obiad, który mogłabym jeść codziennie! Składniki na 3 porcje: Ryba: 3 filety białej ryby (jeżeli używacie mrożonej to wyciągnijcie ją tuż przed smażeniem i polejcie ciepłą wodą) Mąka 1 jajko Panko (to genialna panierka, polecam kupić ale jeżeli jej nie znajdziecie to użyjcie
Czarnawisienka
Bogracz 150minut aż ziemniaki całkowicie zmiękną. Po tym czasie dodaj do garnka pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Gotuj jeszcze 5 minut i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy na obiady Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Lasagne z cukinii Serowe placki z cukinii Gulasz cebulowy Zobacz też nowe przepisy Bogracz Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie
okolicepalnika.pl
Smażony Schab Z Pastą Serową 161Pomysł na pyszny niedzielny obiad, a szybko się go robi i naprawdę pysznie smakuje i co najważniejsze nie są to zwykłe, nudne schabowe ;) Składniki: 4 plastry schabu sól, pieprz, czosnek w proszku pasta serowa: 1 cebula około 200 g startego sera żółtego 1 jajko kl L natka pietruszki sól, pieprz, czosnek suszony oliwa do smażenia 1. Na małej patelni/rondelku szklimy
Gotowanie...to proste !
Pieczone żeberka w ketchupie i miodzie 147Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu żeberka. Idealnie nadają się na rodzinny obiad. Najlepiej smakują podane z ugotowanymi ziemniakami oraz domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 1 kg żeberek 3/4 szklanki ketchupu ( szklanka o pojemności 250 ml) 2 łyżki sosu sojowego ( można zastąpić przyprawą magii) 3 łyżki miodu 80 ml oleju 1 średnia cebula 3-4 ząbki czosnku
Blog kulinarny S9.PL
Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną 190wyrazili też moi domownicy, więc szczerze wam polecam Jeśli jak my jesteście fanami naleśników, usmażcie ich od razu więcej. Takie faszerowane naleśniki, świetnie się mrożą i mogą stanowić doskonały obiad na bezczasowy dzień. PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z KAPUSTĄ I KASZĄ GRYCZANĄ Składniki: 8-10 szt placków naleśników – przepis 200g suchej kaszy gryczanej 2 szkl wrzątku sól
Dorota Smakuje
Wytrawna tarta galette z serem, pomidorami i kukurydzą 134Rustykalna tarta w wytrawnej wersji to świetny pomysł na obiad lub kolację Rustykalna tarta galette to wyjątkowo łatwe i uniwersalne w przygotowaniu ciasto. Wystarczy rozwałkować z ciasta placek, wypełnić nadzieniem, zawinąć brzegi i upiec. Galette możemy przygotować zarówno na słodko, jak i na słono i pikantnie. Najczęściej galette wypełnia się owocami, czekoladą, bakaliami i podaje się na deser. Gdy wypełnimy
Tajemnice Smaku
Gęś pieczona w całości z mandarynkami 149Gęś pieczona w całości z mandarynkami to nasz tegoroczny, świąteczny obiad z okazji 11 listopada. Jak pewnie wiecie, co roku w okolicach listopada wypatrujemy gęsi w sklepowych chłodniach. Tym razem początkowo kupiliśmy udka, ale gdy Bartek wypatrzył ponad 5 kg gąskę, zmieniliśmy plany na świąteczny posiłek. To posunięcie okazało się być bardzo dobrym, bo gęś owsiana pieczona z mandarynkami była
niecodziennikpary
Zapiekane ziemniaki z pieczarkami w serze i jajku - doskonały dodatek do obiadu 126Jeżeli lubisz ziemniaki jako dodatek do obiadu, to te zdecydowanie Tobie się spodobają. Taką propozycję spokojnie możesz przygotować jako kolację albo większą wersję w formie zapiekani na główne danie. W moim domu są świetnym dodatkiem do mięsa :) Składniki: 200 g ziemniaków (obranych i pokrojonych w łódeczki) 400 g świeżych pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano
Niezły Młynek
Udziec wołowy wolno pieczony w aromatycznych ziołach 138Dzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca wołowego 300 ml piwa jasnego typu Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki
Niezły Młynek
Krokiety ziemniaczane bolognese 156Dziś na obiad mamy fajną alternatywę bolognese, tym razem nie z makaronem spaghetti, a otoczone krokietem ziemniaczanym. Świetne rozwiązanie jako przystawki czy przekąski imprezowej. Dodatkowo możemy jeść beż używania sztućców :) Jak dla mnie bomba! Porcja 12 krokietów Składniki 1 kg ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki 300 g mięsa mielonego (użyłam mięsa wołowego) 400 g świeżych
Niezły Młynek
Roladki schabowe zawijane boczkiem 147Schabowe roladki przypominają mi zawsze wizytę u rodziców. Szczególnie jak widzę jako główny dodatek tłuczone ziemniaki. Co prawda ja rzadko przygotowuje takie tradycyjne obiady ale jak już zrobię to cieszę się jak małe dziecko. Mało tego, wtedy nachodzi mnie na wspomnienia... oczywiście takie bardzo pozytywne. porcja na ok 4 roladki Składniki: 400 g schabu 100 g pieczarek
Niezły Młynek
Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową 153wynika z tego, że dużo się dzieje. Mam nadzieje, że uda mi się trochę o tym w końcu napisać :) A dziś mam fajną propozycję na szybką kolację lub obiad. Co prawda sezon na szparagi zaczął się dawno ale nie miałam czasu się do tego zabrać. No i jest mi bardzo przykro. Porcja dla 2 osób Przy takiej pogodzie
Niezły Młynek
Staropolski bigos z kiszonej kapusty 334następnego dnia podgrzewam całość do spożycia. W następnych dniach przekładam do mniejszego garnka mniejsze porcje do podgrzania. PS. Bigos podajemy na gorąco. Idealnie smakuje do ugotowanych ziemniaków na obiad lub z chlebem na pyszną kolację bądź pożywne śniadanie . Jesteśmy przyzwyczajeni do smaku i koloru koncentratu lub przecieru pomidorowego. W kuchni staropolskiej nie używało się go, ale jeśli chcesz
Ania gotuje