Mniej kaloryczna imitacja pizzy. Może ciekawsza? Na pewno o wiele szybsza do zrobienia i równie pyszna. Myślę, że te argumenty wystarczą, aby spróbować. Składniki zależą od
Karola gotujeCzas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 3 porcje Drukuj Gruszki pieczone w miodzie z cynamonem i czekoladą By Piotr 1 października 2018 Składniki: gruszki - 3 sztuki
Pogotujmy.plSkładniki : CIASTO: • 5 jajek, osobno żółtka i białka • 1/2 szkl. mąki pszennej • kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/3 szkl. cukru ŚMIETANA: • 300
KUCHNIA POLSKAJedna z podstaw kuchni śródziemnomorskiej, kremowy i bardzo osty sos, o pięknej nazwie aioli. Jego podstawę stanowi domowy majonez zrobiony z oliwy z oliwek oraz żółtek
Kuchnia w czekoladzieGrzechem byłoby nie skorzystać z ostatnich już chyba w tym roku świeżych owoców zerwanych we własnym sadzie. Jesień kalendarzowa już dawno przywitana, liście z drzew opadają
Kuchnia w czekoladzieW okresie letnim i na początku jesieni, nasze ogrody i sklepowe kramiki obfitują w cukinię. Nie od dziś wiadomo, że jest to bardzo wartościowe warzywo, przez
PysiaGotuje.plPrzepis zapożyczony z jednej z moich ulubionych stron, chociaż nie mam w zwyczaju obracać się na konkretnych. Przekazuję dalej tę skarbnicę wiedzy i smaków https://
Karola gotujeDziś mam dla Was pomysł na smaczny obiad. Mowa tu o kotletach siekanych tym razem z dodatkiem brokuła. Takie kotlety wykonuje się naprawdę szybko, smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Podczas ich przygotowywania miałam nadzieję, że zostaną jeszcze na kolację, ale okazało się, że wszystkie zostały pojedzone na obiad i ani jeden nie wytrwał do wieczora
Zrób to smaczniePielmieni są to pierożki z farszem mięsnym, wywodzące się z kuchni rosyjskiej. W kuchni polskiej zadomowiły się na dobre, szczególnie w regionach dawnego zaboru rosyjskiego. W
PysiaGotuje.plPieczony kurczak na butelce jest jednym z najlepszych niedzielnych obiadów, które przygotowuje. Mięso jest niesamowicie aromatyczne i miękkie, że do jego krojenia właściwie nie potrzebujemy noża. Dzięki pieczeniu kurczaka na butelce z piwem, mamy pewność, że będzie on doskonale kruchy – podczas pieczenia piwo paruje i wpływa na wilgotność mięsa. Bardzo ważne jest, by kilka godzin wcześniej zamarynować kurczaka
Kuchnia BazyliiSezon na gruszki w pełni. Są pyszne, dojrzałe i takie słodkie, że w zupełności można by nimi zastąpić codzienne słodkości. Jednak nie u mnie ;) Mi zawsze
Kuchnia w czekoladzieCiasto Prince Polo bez pieczenia to pyszny smakołyk składający się z herbatników, mlecznej masy z dodatkiem popularnych wafelków oraz bitej śmietany i czekolady. Ciasto jest
Smakowite DaniaUwielbiam makarony. To jedna z lżejszych wersji, bo na formę pracujemy przecież cały rok. Chyba, że komuś nie zależy to w zakładce z makaronami znajdziecie też
Karola gotujeSkładniki : • kostka margaryny • 2 łyżki śmietany • 2 łyżki cukru • 4 żółtka • 3 szkl. mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • cukier waniliowy • 2-3 jabłka • powidła
KUCHNIA POLSKAbrakuje nam pomysłów na jej ciekawe przyrządzenie. Co zatem zrobić z nadmiarem cukinii? Warto zamarynować ją w słoiku, by zimą zagościła na naszym stole, w formie pysznej surówki do obiadu. cukinia w musztardzie Nowoczesne panie domu marynują cukinię na wiele sposobów. Jedne przygotowują ją jako pikle z curry, inne jako sałatka warzywna z dodatkiem cebulki, marchewki, ogórka czy papryki. Doskonale(...)pieczonych czy grillowanych mięs. Z kolei cukinia przyrządzona ze słodkim, zdrowym i niezwykle aromatycznym miodem daje delikatny, jedyny w swoim rodzaju smak i aromat. Jest doskonałym dodatkiem do niedzielnych obiadów. Zarówno cukinia w musztardzie jak i cukinia w zalewie miodowej powinna co roku znajdować się na półkach, w naszej spiżarni. Artykuł Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie
sierotka maRysia w kuchni