obiad - 94112 przepisów (strona:1224/6275)

Pizza na tortilli 141

Mniej kaloryczna imitacja pizzy. Może ciekawsza? Na pewno o wiele szybsza do zrobienia i równie pyszna. Myślę, że te argumenty wystarczą, aby spróbować. Składniki zależą od

Karola gotuje
Gruszki pieczone w miodzie z cynamonem i czekoladą 96

Czas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 3 porcje Drukuj Gruszki pieczone w miodzie z cynamonem i czekoladą By Piotr 1 października 2018 Składniki: gruszki - 3 sztuki

Pogotujmy.pl
Rolada z musem brzoskwiniowym 379

Składniki : CIASTO: • 5 jajek, osobno żółtka i białka • 1/2 szkl. mąki pszennej • kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/3 szkl. cukru ŚMIETANA: • 300

KUCHNIA POLSKA
Prowansalski sos aioli 179

Jedna z podstaw kuchni śródziemnomorskiej, kremowy i bardzo osty sos, o pięknej nazwie aioli. Jego podstawę stanowi domowy majonez zrobiony z oliwy z oliwek oraz żółtek

Kuchnia w czekoladzie
Tarta owocowa 172

Grzechem byłoby nie skorzystać z ostatnich już chyba w tym roku świeżych owoców zerwanych we własnym sadzie. Jesień kalendarzowa już dawno przywitana, liście z drzew opadają

Kuchnia w czekoladzie
Leczo z cukinią 108

W okresie letnim i na początku jesieni, nasze ogrody i sklepowe kramiki obfitują w cukinię. Nie od dziś wiadomo, że jest to bardzo wartościowe warzywo, przez

PysiaGotuje.pl
Miniburgery z łososia i szpinaku 104

Przepis zapożyczony z jednej z moich ulubionych stron, chociaż nie mam w zwyczaju obracać się na konkretnych. Przekazuję dalej tę skarbnicę wiedzy i smaków  https://

Karola gotuje
SIEKANE KOTLETY Z KURCZAKA Z BROKUŁAMI 163

Dziś mam dla Was pomysł na smaczny obiad. Mowa tu o kotletach siekanych tym razem z dodatkiem brokuła.  Takie kotlety wykonuje się naprawdę szybko, smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Podczas ich przygotowywania miałam nadzieję, że zostaną jeszcze na kolację, ale okazało się, że wszystkie zostały pojedzone na obiad i ani jeden nie wytrwał do wieczora

Zrób to smacznie
Pielmieni 267

Pielmieni są to pierożki z farszem mięsnym, wywodzące się z kuchni rosyjskiej. W kuchni polskiej zadomowiły się na dobre, szczególnie w regionach dawnego zaboru rosyjskiego. W

PysiaGotuje.pl
Pieczony kurczak na butelce 120

Pieczony kurczak na butelce jest jednym z najlepszych niedzielnych obiadów, które przygotowuje. Mięso jest niesamowicie aromatyczne i miękkie, że do jego krojenia właściwie nie potrzebujemy noża. Dzięki pieczeniu kurczaka na butelce z piwem, mamy pewność, że będzie on doskonale kruchy – podczas pieczenia piwo paruje i wpływa na wilgotność mięsa. Bardzo ważne jest, by kilka godzin wcześniej zamarynować kurczaka

Kuchnia Bazylii
Mini serniczki z gruszkami 138

Sezon na gruszki w pełni. Są pyszne, dojrzałe i takie słodkie, że w zupełności można by nimi zastąpić codzienne słodkości. Jednak nie u mnie ;) Mi zawsze

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Prince Polo bez pieczenia + film 991

  Ciasto Prince Polo bez pieczenia to pyszny smakołyk składający się z herbatników, mlecznej masy z dodatkiem popularnych wafelków oraz bitej śmietany i czekolady. Ciasto jest

Smakowite Dania
Dietetyczne spaghetti 123

Uwielbiam makarony. To jedna z lżejszych wersji, bo na formę pracujemy przecież cały rok. Chyba, że komuś nie zależy to w zakładce z makaronami znajdziecie też

Karola gotuje
Ciasto kruche z jabłkami 106

Składniki : • kostka margaryny • 2 łyżki śmietany • 2 łyżki cukru • 4 żółtka • 3 szkl. mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • cukier waniliowy • 2-3 jabłka • powidła

KUCHNIA POLSKA
Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie miodowej 186

brakuje nam pomysłów na jej ciekawe przyrządzenie. Co zatem zrobić z nadmiarem cukinii? Warto zamarynować ją w słoiku, by zimą zagościła na naszym stole, w formie pysznej surówki do obiadu. cukinia w musztardzie Nowoczesne panie domu marynują cukinię na wiele sposobów. Jedne przygotowują ją jako pikle z curry, inne jako sałatka warzywna z dodatkiem cebulki, marchewki, ogórka czy papryki. Doskonale(...)pieczonych czy grillowanych mięs. Z kolei cukinia przyrządzona ze słodkim, zdrowym i niezwykle aromatycznym miodem daje delikatny, jedyny w swoim rodzaju smak i aromat. Jest doskonałym dodatkiem do niedzielnych obiadów. Zarówno cukinia w musztardzie jak i cukinia w zalewie miodowej powinna co roku znajdować się na półkach, w naszej spiżarni. Artykuł Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania