SKŁADNIKI: • 500 g mąki pszennej • 250 ml mleka • 40 g drożdży • 1/4 szklanki cukru • 80 g margaryny • szczypta soli • krem czekoladowy np. Nutella(można dodać marmoladę
KUCHNIA POLSKAsmaku *** *** Całość dokładnie mieszamy. Do czasu podania sałatkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemmamy pierwszy naprawdę upalny dzień tej wiosny. Gdy czujesz, że talerz gorącej zupy to nie najlepszy pomysł, na ratunek przychodzą sałatki. Na lekki, a jednocześnie sycący obiad idealnie sprawdzi się nicejska z jajkiem i tuńczykiem. Przepis na sałatkę nicejską z jajkiem i tuńczykiem Składniki: główka sałaty rzymskiej (może być też inna, na przykład lodowa), 4 jajka ugotowane na twardo, puszka(...)razu podawaj. Rada: sałatka nicejka bardzo fajnie smakuje w parze z pszennym chlebem lub grzanką. Artykuł Sałatka nicejska z jajkiem i tuńczykiem. Idealna na szybki i lekki obiad. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaCześć! Wykorzystuję sezon na truskawki i przygotowuję je pod każdą chyba postacią :) Tym razem zrobiłam śmietanowe ciasto z musem z truskawek. Truskawki rozdrobiłam za pomocą
Pieprzyć z FantazjąPyszny i niebanalny obiad z prostych składników to jest to co lubię najbardziej . na 4 porcje 400 gram fileta z kurczaka 4 liście kapusty włoskiej ✅ 1 średnia marchewka ✅ 1 mała pietruszka ✅ 1 mała cebula ✅ 250/300 g pieczarek ✅ 4/5 łyżek śmietanki słodkiej ✅ opcjonalnie starty żółty ser 2/3 łyżki ✅ sól ✅ pieprz ✅ mały ząbek czosnku łyżka masła Liście kapusty blanszujemy i ścinamy delikatnie
Andzia PichciLubicie lemoniadę? Co powiedzie na prawdziwe orzeźwienie ze słodyczą miodu 🍯. Jeszcze jest czas na zebranie kwiatów bzu. To szybciutko ubierajcie się i lećcie na spacer
Niezły MłynekSKŁADNIKI: • 550 g maki pszennej • 3/4 szklanki cukru pudru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 250 g masła • 3 jajka • 250 g serka mascarpone + 2 jajka + 2
KUCHNIA POLSKASwojski, treściwy obiad dla całej rodziny: zapiekanka makaronowa z boczkiem, kiełbaską, cebulą, pieczarkami, czerwonĄ fasolą, czosnkiem i przyprawami. Do dietetycznych dań na pewno nie należy, ale jest przepyszna, wystarczy, aby nakarmić całą, głodną rodzinę 😉 A jeśli zostanie jeszcze porcja, to zapiekanka odgrzana następnego dnia smakuje jeszcze lepiej. Jeśli nie będziecie mieli
Słodko-Słony Świat IlonyObiad, w którym wykorzystałam dobroci przywiezione z urlopu. Oscypek z 80% zawartością mleka owczego zakupiony w Muzeum Oscypka w Zakopanem oraz pesto z czosnku niedźwiedziego wypatrzone na Targu Pietruszkowym w Krakowie, świetnie smakowały z tuńczykiem dobrej jakości i pieczonymi ziemniakami. Przygotowywałam ten obiad dwa dni z rzędu, bo za pierwszym razem nie zdążyłam zrobić zdjęć, a stwierdziłam, że warto podzielić
Mienta blogOstatnio wpadł mi do głowy świetny pomysł na danie sezonowe – pyszne kanapki z jajecznicą i smażonymi szparagami. Można by rzec, że prościej się nie da
Pogotujmy.plDzisiaj chciałbym zaprosić Was na wpis nieco bardziej techniczny. W ostatnich tygodniach publikowałem na blogu przepisy przygotowane z użyciem piekarnika parowego GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM. Jeśli
Pogotujmy.plKruche ciasto wykorzystywane jest nie tylko w kuchni polskiej, ale w większym lub mniejszym stopniu na całym świecie. U nas najczęściej służy do przyrządzania kruchych babeczek
Pogotujmy.pldzisiejszy obiad planowałam zrobić mięso mielone, tylko nie miałam na nie zupełnie pomysłu. Po chwili namysłu doszłam do wniosku, że dawno nie robiłam pizzy. I tu postanowiłam wykorzystać mielone. Pizza wyszła rewelacyjna, na cienkim drożdżowym cieście. Pyszna, sycąca, aromatyczna, z dużą ilością mięsa i sera. Polecam i Wam na obiad lub kolację, a także jako przekąska podczas spotkań ze znajomymi
Zrób to smacznienależy do niejadków – przeciwnie, jeśli kiedyś w szkole będzie mieć takie oceny jak w żłobku za jedzenie, czerwony pasek gwarantowany, bo jedzie na samych piątkach od śniadania do obiadu (a i tak jest głodny) – jednak na wiele dań mówi po prostu „blee” (gdzie on się tego nauczył?!). Dlatego, żeby go zadowolić, trzeba się trochę nakombinować. Oczywiście, żaden(...)gotowania w jednym. Na kolację najpierw wspólnie zjedliśmy gigantyczną ilość skrzydełek pieczonych w sosie buffalo, a potem przekąsiliśmy smażonymi sajgonkami. Na śniadanie było quishe. My z kolei na niedzielny obiad zjedliśmy spaghetti al ragu, które zjemy również w najbliższą środę. Przez cały tydzień będziemy jedli tak: Poniedziałek: Sajgonki z ryżem i sałatą Standardowo sajgonki, czyli spring rolls, bo taka jest
Niedzielny kucharz