Cześć! To jest drugie wydanie mojego ciasta cappuccino. Pierwsze jest dość popularne na moim blogu przepis . Pojawiły się jednak pytania od czytelników czy zamiast
Pieprzyć z FantazjąW obecnych czasach często słyszy się o zatruciach salmonellą, a nawet całych partiach jaj wycofywanych ze sprzedaży, gdyż istnieje ryzyko, że jaja są zarażone. Continue reading
PysiaGotuje.plSKŁADNIKI: • 5 białek • szczypta soli • 220 g cukru pudru • 16 g cukru waniliowego • 1 łyżeczka soku z cytryny P RZYGOTOWANIE: Białka ubić na sztywno ze szczyptą
KUCHNIA POLSKACiasto lodowiec to znakomity deser na bazie biszkoptów, kremu budyniowego z mascarpone i galaretki z owocami idealny na każdą okazję. Deser jest pyszny i bardzo prosty
Smakowite DaniaSzybki obiad który zrobiłam w 15 minut z resztek które mi zostały w lodówce. Makaron z poprzedniego dnia, trochę warzyw, parówki które miałam w lodówce i obiad gotowy. 100 g ugotowanego makaronu kokardki 4 parówki małe 1 cebula 1 cukinia żółta 1 papryka czerwona 20 dkg fasolki szparagowej żółtej 6 gałązek natki pietruszki sól, pieprz czarny i czerwony, chili
wesoła kuchniaOpis Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym: Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym to wyśmienite danie na obiad czy kolację. Chciałabym obalić mit na temat kaloryczności ziemniaków. W Polsce bardzo dużo zjada się ziemniaków, pod różnorodną postacią. Polacy często nie wyobrażają sobie obiadu właśnie bez tego dodatku. Polecam więc wszystko w jednym – zapiekane ziemniaki z mięsem mielonym. A więc obalamy mit. 100 g ziemniaków
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneJeśli macie jeszcze dostęp do fasolki szparagowej, wypróbujcie poniższy sposób jej podania jako przystawki do obiadu. Ten sposób wykorzystuję od przeszło roku do fasolki świeżej i mrożonej. Są dni, kiedy wystarcza mi on za obiad. To bezglutenowy pomysł dla tych, którzy nie mają alergii pokarmowej na orzechy. W przepisie podaję proporcję dotyczącą okrasy. Ilość fasolki zależy od upodobań, więc dobierzcie
Weekendy w domu i ogrodzieCześć! Na upały jak znalazł! Serniczek na zimno z ogromną ilością owoców. Bardzo prosty w wykonaniu a smaczny przy tym, że hej! Siniak - tak nazwałam moje
Pieprzyć z FantazjąPulpety drobiowe w sosie pomidorowym prosty przepis na szybki obiad Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - przepis prosty nawet dla początkujących i zarazem doskonały pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Pulpety w sosie pomidorowym uwielbiają dzieci i dorośli. Pyszne, delikatne klopsiki z mięsa mielonego pasują do wszystkiego - do klusek, makaronu, ryżu czy ziemniaków. Bardzo lubię pulpeciki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzym olej ryżowy zasłużył sobie na popularność w Japonii czy Indiach? Czego nie wiemy o jego zastosowaniach? Olej ryżowy powstaje z otrąb ryżowych, które są bogate
PysiaGotuje.plNie od dziś wiadomo, że muffinki są szybkim do zrobienia i przepysznym deserem, który przygotujemy w mgnieniu oka. Takie babeczki są również bardzo łatwe, dlatego ich
PysiaGotuje.pltradycyjnego polskiego obiadu musi być u mnie dodatek w postaci pysznej sałatki lub surówki. Zwykle robię sałatki na bazie świeżych dostępnych warzyw, takich jak pomidory, ogórki, sałaty czy papryki. Często stawiam na klasyczne połączenia, które znam jeszcze z dzieciństwa i rodzinnego domu, bo przecież wszyscy kochamy mizerię czy pomidory z cebulką. Mam dziś dla Was 5 klasycznych przepisów i garść(...)zamienników przygotuj sos wineret. Dopraw go na koniec solą i pieprzem. Podawaj sałatkę polaną sosem. *Wpis powstał we współpracy z marką Auchan Artykuł 5 tradycyjnych sałatek do obiadu pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plPierwszy nie wyszedł wcale, drugi był znacznie lepszy, ale ten ostatni nie ma sobie równych. Mocno wilgotny, wyrośnięty i smaczny tak, że w popołudnie zjedliśmy cały
Kuchnia w czekoladzieUświadomiłam sobie dziś, że o ile jagód trochę zamroziłam, tak o borówce amerykańskiej zupełnie zapomniałam i mam może kilka deko. Nie wiem czy uda mi się
Kuchnia w czekoladzienależy do niejadków – przeciwnie, jeśli kiedyś w szkole będzie mieć takie oceny jak w żłobku za jedzenie, czerwony pasek gwarantowany, bo jedzie na samych piątkach od śniadania do obiadu (a i tak jest głodny) – jednak na wiele dań mówi po prostu „blee” (gdzie on się tego nauczył?!). Makaronożerca:) Dlatego, żeby go zadowolić, trzeba się trochę nakombinować. Oczywiście, żaden(...)gotowania w jednym. Na kolację najpierw wspólnie zjedliśmy gigantyczną ilość skrzydełek pieczonych w sosie buffalo, a potem przekąsiliśmy smażonymi sajgonkami. Na śniadanie było quishe. My z kolei na niedzielny obiad zjedliśmy spaghetti al ragu, które zjemy również w najbliższą środę. Przez cały tydzień będziemy jedli tak: Poniedziałek: Sajgonki z ryżem i sałatą Standardowo sajgonki, czyli spring rolls, bo taka jest
Niedzielny kucharz