Makaron domowy, smak dzieciństwa. Idealny do rosołu czy domowego spaghetti, wiele razy prosiłam mamę żeby zrobiła i ususzyła dla mnie makaron, zawsze wydawało mi się to
To co lubię - gotuję i polecamWiele razy robiłam keks i z różnych przepisów, ale ten jest wyjątkowo smaczny. Dobrze się przechowuje i nawet drugiego czy trzeciego dnia smakuje równie dobrze. Jest
To co lubię - gotuję i polecamJestem właśnie po szalonych dziecięcych urodzinach i jednym z przysmaków jakie robiłam były kolorowe galaretki w pomarańczowych skórkach. Dzieci zachwycone, rodzice również ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj
To co lubię - gotuję i polecamZrobiłam ostatnio pierwszy raz w swoim życiu prawdziwy tort urodzinowy, tzn. kiedyś dawno temu próbowałam, ale wylądował w koszu. Od tamtej pory nie wierząc w siebie
To co lubię - gotuję i polecamPamiętacie o tym, żeby pić dużo płynów, a szczególnie podczas upałów? Domowa lemoniada świetnie gasi pragnienie, a do tego jest bardzo smaczna. Ja dodaję do niej
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was na letni, lekki, owocowy deser. Robi się go bardzo szybko i jest wyjątkowo prosty i smaczny. Świetny sposób na przemycenie owoców dla małych niejadków
To co lubię - gotuję i polecamJak weekend to ciasto. Właśnie zerwałam z krzaczka dojrzały agrest i powstało pyszne kruche ciasto z dodatkiem kwaśnych owoców. Dla mnie połączenie idealne, w końcu przeciwieństwa
To co lubię - gotuję i polecamUwielbiam wszelkie rolady biszkoptowe, owocowe, z delikatnymi kremami. Kiedyś zrobienie rolady wydawało mi się bardzo trudne, ale tak naprawdę robi się je bardzo szybko i łatwo
To co lubię - gotuję i polecamPowoli zaczynamy robić zapasy zimowe, chociaż odrobinę lata zapakować w słoiczki, by potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki
To co lubię - gotuję i polecamUwielbiam bezy więc tym razem proponuję bezę Pavlovą z frużeliną wiśniową. Smak obłędny, prezentuje się pięknie, nie jest też trudna do zrobienia, wystarczy dobrze
To co lubię - gotuję i polecamSzał na robienie przetworów zimowych w pełni. Ogórki kiszone, konserwowe i z musztardą zrobione, teraz czas na sałatkę szwedzką z marchewką. Jakie Wy przygotowujecie przetwory na
To co lubię - gotuję i polecamMaliny to kolejny owoc, który powinno się zapakować w słoiczki na zimę. Jak pewnie wiecie ma mnóstwo witamin, zawiera potas, magnez. Jest doskonały podczas wszelkich
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was dzisiaj na pyszne, mocno czekoladowe popękane ciasteczka. Taka mała przerwa w produkcji przetworów. Ciasteczka robi się bardzo łatwo, świetnie pasują do popołudniowej małej czarnej
To co lubię - gotuję i polecamSzał na ketchup z cukinii trwa i słusznie, bo jest on naprawdę pyszny. Kto nie zna i nie robił, niech koniecznie spróbuje. Jeśli lubicie ketchup pikantny
To co lubię - gotuję i polecamW lasach zaczęły pojawiać się grzyby, uwielbiam je zbierać, przyrządzać i zjadać ;). Część została zamarynowana, a część ususzona, zrobiłam też pyszny sos grzybowy. Lubicie marynowane grzybki
To co lubię - gotuję i polecam