obiadu lub jako przekąska. Składniki: 3 średnie bataty 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki rozmarynu sól Wykonanie: Bataty obrać i pokroić na plasterki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć plasterki batatów. Posypać solą i rozmarynem. Ząbki czosnku położyć w różnych częściach blaszki między batatami. Skropić olejem i piec w 180 stopniach C . Szybko i smacznie
O kuchni z uczuciemgotowanych? - Długi termin przydatności dzięki próżniowemu zapakowaniu - Różnorodność mięs do wyboru - Idealna miękkość mięsa - Cena (np. 2 duże nogi z kaczki dostaniemy za 16zł czyli po 8zł na obiad). Biorąc cenę za zaletę mam na myśli bardziej osoby żyjące w 1-2 osoby w domu. Dla większych rodzin nie jest to opłacalny produkt. - Dobra dostępność - produkt znajdziemy już(...)które ten rodzaj mięsa może w sobie akumulować. Podsumowanie: Mięsa wolno gotowane to genialna alternatywa dla osób żyjących samotnie lub w parach. Umiarkowana cena w połączeniu z dość szybkim czasem przyrządzenia dania (20 min na odgrzanie w których ugotujemy spokojnie ryż i pokroimy coś na surówkę) daje produkt który w najbliższym czasie wiele osób pokocha. Kuchnia PROzdrowotna chciała
Kuchnia PROzdrowotnaPappardelle z szynką parmeńską i podgrzybkami to danie podejrzane jakiś czas temu u Pascala. Przypadło mi od razu do gustu i jak się okazało również do
Pieguskowa KuchniaSałatki z kurczakiem lubię bardzo. Dzięki dodatkowi mięsa sałatki stają się bardziej pożywne. Letnią porą sałatki przygotowuję dużo częściej niż zimą. Chętnie spożywam je na kolację
Pobite gary BarbaryU mnie zupa to podstawa 😉 Ale nie zawsze mam czas i ochotę na pracochłonne zupy, które gotują się "godzinami". Dlatego bardzo często uciekam się do prostych
Kuchnia MagdaLenySłońce coraz wyżej, dzień coraz dłuższy, a za oknem i w głowach coraz bardziej zielono. Wiosna przyszła już na dobre i jak szalona pędzi w stronę
Fitsweet.meKlopsiki z orzechów włoskich Dziewczyna już któryś raz męczyła mnie o wegańskie klopsiki po tym, jak kupiliśmy paczkę w Ikei. Po kupne daleko, poza tym zimno
BlendmanJesienna tarta z ciasta francuskiego z brokułami, grzybami, dyni ą i tuńczykiem zapiekana w aromatycznym sosie jajeczno-serowym z dodatkiem świeżego tymianku to
La grande e la piccola cuocaKupiona w zeszły weekend dynia hokkaido dzisiaj wreszcie została wykorzystana do przepysznej, kremowej zupy. Jestem bardzo zadowolona z efektu, zwłaszcza, że pomysł jak zawsze zresztą wymyśliłam
Moja smaczna kuchniaCzy Wy też miewacie dni, kiedy kompletnie nie chce się Wam gotować, a jednak trzeba rodzinę nakarmić? Mnie się to zdarza, a wtedy jedynym sposobem, by
babka w formieW Lidlu trwa właśnie tydzień azjatycki, w związku z czym dostałam w prezencie mnóstwo świetnych azjatyckich produktów, które postanowiłam jak najszybciej wykorzystać. Dania azjatyckie w założeniu
karmelowyLubicie orientalną kuchnię? :) Ja bardzo! Na dworze robi się coraz zimniej i zimniej, więc po powrocie do domu chętnie przyrządzam coś rozgrzewającego i pożywnego
Kuchnia EllieTe sałatkę przygotowuje u nas w domu maż, to on ją mnie nauczył. Idealna zimą z domowych kiszonych ogórków, albo teraz kiedy kisimy ogórki i chcemy
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy po majówkowym grillowaniu bolą Was brzuchy, Wasz organizm domaga się czegoś lżejszego, a ponadto na myśl o wejściu do kuchni robi Wam się słabo? Na
PatchworkOstatnio postanowiłam trochę pokombinować z tofu. W wyniku tych eksperymentów powstały te pulpeciki. Mięsnych nigdy nie jadłam, ale te - wegańskie bardzo mi smakowały :) Robi się je
chili & sugar