Szybko zyskuje nowych fanów. Klasyczne warzywa połączone z ciekawym sosem sprawdzają się idealnie jako dodatek do mięs i ryb. Domowa surówka, która przekona największych niejadków! :) Zapraszam, Colesław Składniki: mała główka kapusty białej 1 duża marchewka 1 średnia cebula Sos: 2/3 szklanki majonezu pół szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka octu 1 łyżka soku z cytryny(...)oczkami. Cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę. Przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. Dodajemy sos do startych wcześniej warzyw. Dokładnie mieszamy. Chłodzimy minimum godzinę w lodówce. Pyszny dodatek do obiadu gotowy
Tagebuch po polskuŻyjemy w takich czasach, że co niektórzy nie mają czasu na nic, prócz pracy. A w związku z tym i na przygotowanie posiłku jest go za
Kuchnia w czekoladzieKleftiko - twór na pewno efektowny, ale czy wart włożonej w niego pracy, tego już pewna nie jestem. Wiele źródeł podaje, że mięso (które powinno być
Kuchenna Kontrrewolucyazwrócić uwagę, by ich zwyczajnie nie rozgotować. Papryka i cebula są nieco „odporniejsze”, więc duszą się wyraźnie najdłużej, ale już pomidorom wystarczy kilka minut. Można jednak pokusić się o „szybką” wersję potrawy, w której wszystkie składniki wprost dusimy ze sobą jednocześnie, ewentualnie dodajemy stopniowo w kolejności od gotujących się najdłużej do najkrócej. Różnie można też podejść do kwestii(...)bardzo dobrze – jest lekka, zdrowa i ze względu na użyte składniki przypadnie do gustu większości populacji. Jest też mimo wszystko na tyle sycąca, aby mogła spokojnie służyć za obiad, ale doskonale sprawdzi się w roli lekkiej kolacji. Polecam spożywanie jej na ciepło, choć wiele osób gustuje również w zimnym ratatouille. Ratatouille 2015-02-28 11:29:07 Tradycyjne aromatyczne danie
Kulinarna PokusaWiosenna kuchnia nieodmiennie kojarzy mi się z młodymi ziemniakami i nowalijkami. Kiedyś mimo wszystko smakowały one inaczej, lepiej. No, ale jak się
Codzienna kuchnia niecodziennaCzerwiec to dla mnie raj nowalijkowy, wśród których króluje botwinka. Ale ile można jeść z niej chłodniki, dlatego postanowiłam zrobić z niej coś innego. Wykorzystałam przepis
Bernika - moj kulinarny pamietniktego szybkie i naprawdę pyszne. Takie potrawy lubię najbardziej. Jednak tym razem miałam jeszcze większą satysfakcję, ponieważ danie powstało ze składników (oraz sosu), które już miałam już w lodówce i coś trzeba było z nimi zrobić. To dla mnie bardzo ważne, by wykorzystywać wszystko, co mamy i by niczego nie marnować. Zachęcam Was do tej kuchennej odmiany recyklingu :) Obiady można
Ratunku obiadDziś drugie podejście do rurek, dla mnie równie smaczne jak kruche rurki z nadzieniem z musu śliwkowego , zdaniem mojego męża jeszcze smaczniejsze od wcześniejszych. Tym razem
moj przepis naPostanowiłem wam pokazać jak szybko przygotować – bez marynowania – drób. Zobaczcie jak powstają udka z kurczaka w pieprzu cytrynowym. Zacznijmy od tego, że pieprz cytrynowy to mieszanka wielu przypraw – soli, pieprzu czarnego, czosnku, cebuli, ale też kwasu cytrynowego, cukru i samej skórki cytrynowej oraz kurkumy. To idealna przyprawa do ryb z uwagi na cytrynową nutę(...)Zajmuje niewiele czasu w kuchni. Większość to pieczenie, którym zająć się musi nasz piekarnik. Stąd jest to propozycja też dla osób początkujących w kuchni. Danie sprawdzi się na standardowy obiad lub kolację, albo jako danie dodatkowe podczas imprezy. Przyda nam się jednak silikonowy pędzel do rozłożenie na gorące udka naszego pieprzu cytrynowego. Tu możecie zobaczyć pędzelek jaki mam na myśli
Kuchennyviral.plOpis lody z arbuza: Pyszne lody z arbuza – szybkie i proste domowe lody. Arbuz od dzieciństwa kojarzy mi się z wakacjami i gaszeniem pragnienia w wielkie upały. Uwielbiam wykorzystywać go w domowych przepisach. Składniki: 2 szklanki arbuza (bez pestek) Sok z 1 limonki Sposób przygotowania: Pokrojonego arbuza blendujemy na gładką masę. Następnie do tego dodajemy sok z limonki. Dla mnie(...)wedle uznania. Do mrożenia używam sylikonowych foremek. Gotową masę arbuzową przelewam do foremek i odstawiam do zamrażalnika. Artykuł Lody z arbuza pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnedługa, aby ugotować obiad i jednocześnie stworzyć coś słodkiego. Niestety jestem łasuchem i kiedy widzę, że na blogu słodkich przepis ze świecą szukać, aż mi się serce kraje. Stąd powstaje cykl #SŁODKI EKSPRES. Co sobotę / niedzielę, w miarę moich możliwości, rzecz jasna, pojawi się słodki przepis. Słodki, ale ekspresowy, którego wykonanie jest łatwe, szybkie i przyjemne, a efekt
W kuchni Karmel-itkikilka zdań o tym napisałam przy okazji tego wpisu (link) . Po trzecie indeks czy ładunek glikemiczny to same cyfry, które nie biorą pod uwagę współistniejących czynników. To jak szybko i do jakiego stopnia poszybuje nam cukier we krwi, to dość złożony mechanizm, zależny od wielu składowych (naszej gospodarki węglowodanowej, dojrzałości produktu, czasu gotowania, stopnia przetworzenia). Ponadto pomiary są wykonywane(...)składa, że pszenica jest najpopularniejszym zbożem, dlatego większość spożywanych przez nas węgli pochodzi właśnie z jej przetworów. Typowy schemat w większości domów wygląda następująco: rano biała bułka/chleb, na obiad często oczyszczony makaron, w międzyczasie wafelek lub hot dog na stacji, a na koniec jeszcze pizza na kolację (lub znów kanapki). Nie dość, że dostarczamy nadmiaru kalorii, to dodatkowo powodujemy
Powiedz dietom nieFrancuskie tosty z jajkiem to pomysł na pyszne i szybkie śniadanie. Idealnie sprawdzą się „leniwy” niedzielny poranek. Podajemy je razem z jajkiem sadzonym, gdzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przeglądając jedną z książek kucharskich w mojej biblioteczce, a mianowicie "Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza (recenzja TUTAJ ) zainspirowałam się jednym z zamieszczonych tam przepisów. Mowa
Zdrowie na języku :PChili con carne to tradycyjna potrawa kuchni amerykańskiej, spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Główne składniki to różnego rodzaju papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i
Pieguskowa Kuchnia