Ledwo wróciliśmy wczoraj do domu. Upał zwalił z nóg nie tylko mnie ale i dzieciaki. I jak tu gotować w takich warunkach!?! wpadłam na pomysł, że w ramach obiadu przygotuje szybka sałatkę. Okazało się, że był to świetny pomysł a sałatka smakowała zarówno mi jak i córci, która zakochała się w halloumi. Letnia sałatka z arbuzem i serem halloumi
Dzieje kuchennej WiewióryKtóregoś dnia wypatrzyłam w Biedronce czekoladowy makaron. Uwielbiam testować nowości . Jakiś czas leżał w szaf ce, gdyż n ie wiedziałam z czym go można jeść? W
Ana Mari's worldKtóregoś dnia wypatrzyłam w Biedronce czekoladowy makaron. Uwielbiam testować nowości . Jakiś czas leżał w szaf ce, gdyż n ie wiedziałam z czym go można jeść? W
Ana Mari's worldDelikatna a zarazem bardzo aromatyczna zupa. Idealna na specjalne okazje. Warto spróbować połączenia pietruszki, gałki muszkatołowej i szparag. Zapraszam! Krem z białych szparagów Składniki: 1
Tagebuch po polskuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Muszle szpinakowe to danie dla fanów szpinaku, ale również dla osób, które jeszcze nie do końca są do
Marta GotujeSkładniki: na 4 porcje 500g mięsa mielonego z i ndyka 250g pieczarek pęczek dymki 0,5 kubka tartego sera dojrzewającego twardego np.: Parmigiano Reggiano 0,5
Luźna KuchniaUwielbiam chrupiące ziemniaczki. Niestety czasem nie mam czasu czekać aż się upieką lub (tak jak dziś) letnia, upalna pogoda nie nastraja do włączania piekarnika. Dlatego przygotowuję
Słodkie okruszkiRyba jest dobra zawsze. Do tego makaron i cukinia. Trzy składniki a danie przepyszne i zdrowe. Coś szybkiego na obiad czy na kolację. Musicie spróbować! Składniki : * filet z łososia około 2 00g * 3 łyżki soku z cytryny * s ól , pieprz * łyżka oliwy * ły żka posiekanego koperku * 100g ulubionego makaronu - u mnie kokardki * mała cukinia * łyżka oliwy * oregano
Magiczne Życie MartyModra kapusta Młoda kapusta zawitała właśnie do warzywniaków, więc aż szkoda nie zrobić z niej pysznego użytku! Modra kapusta to dodatek do obiadu najbardziej rozpowszechniony na
Moje QulinariaKochani, zaczyna się weekend, letnie (prawie) spotkania i kulinarne cuda-wianki. Z grona Filolożek najbardziej aktywna kulinarnie jest Agnieszka. I to jest jej
Kuchnia smakówWegetariański barszcz na botwince Kiedy zobaczyłam na targu piękną botwinkę, a tuż obok niej wielki, zielony pęczek koperku za złotówkę, nie mogłam przejść obojętnie obok takich
Moje QulinariaRyż? Jajko? Dlaczego nie ! Jest to danie dla tych, którzy cenią sobie bogactwo i smak przypraw, a ja zdecydowanie do takich osób należę :) Połączenie jajka i
Taste TherapyCzasem, a nawet dość często potrzebujemy czegoś szybkiego na obiad. To danie jest w takim momencie idealne. Inspirację znalazłam na blogu kwestia smaku . Niestety nie miałam wszystkich składników, żeby zrobić je tak jak w oryginale, więc zrobiłam po swojemu. Szynkę parmeńską zastąpiłam boczkiem, kurczaka indykiem, a pesto z suszonych pomidorów po prostu suszonymi pomidorami. Danie wyszło super :)) Polecam :)))) Składniki
kruche babeczki