Podobno beza to jedno z największych wyzwań każdego cukiernika-amatora, jest trudna w przygotowaniu, ale gdy zrobi się ją dobrze zapewnia niezapomniane doznania smakowe! Warto więc
Cooking MonsterObiad szybki, prosty i sycący! Tarta wytrawna to jeden z moich ulubionych patentów na szybki obiad . Zawsze mam w zamrażarce zachomikowaną porcję domowego ciasta na tartę . Zwykle wyrabiam je z przepisu: Idealne ciasto na tartę , choć czasami dla urozmaicenia używam tego patentu: Marchewkowe ciasto na tartę . Gdy mam akurat fantazję wyczyścić lodówkę z przeróżnych resztek jedzeniowych, właśnie tarta(...)tego mi służy. Rozmrożone ciasto oraz kilka zapomnianych składników lodówkowych tworzy niewielkim nakładem pracy pyszny i syty obiad . Gdybyście chcieli przyjrzeć się bliżej moim innym pomysłom na tartę, zapraszam: Tarta z serem feta i kurczakiem Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta półkrucha
Grunt to przepis!Tort powstał przy połączeniu przepisu niezawodnej Pani Doroty z Moje Wypieki i mojej fantazji! :) No dobra, powiem szczerze - do pieczenia tortów przydałby mi się kompan, bo
Cooking MonsterLekkich sałatek ciąg dalszy... Zajadamy się nimi z Dominikiem od jakiegoś czasu i nie mamy dość! Istnieje tyle nieprawdopodobnie pysznych konfiguracji, a ta z pewnością do
Cooking MonsterDruga w tej edycji kolacja ambasadorska odbyła się w Restauracji Sote mieszczącej się w Nobo Hotelu . Oprócz świetnego towarzystwa towarzyszyło jej oczywiście wyborne jedzenie przygotowane przez
Cooking MonsterGdy rozpoczęła się wiosenna edycja Restaurant Week to wiedziałam, że muszę odwiedzić restaurację Stare Kino by Antoine Lopez . Nie jest tajemnicą, że pracuję w Hotelu Stare
Cooking MonsterW tym roku po raz kolejny mam zaszczyt być ambasadorem festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week Polska . Ta edycja jest bardzo bliska mojemu sercu, bo dotyczy problemu
Cooking MonsterTa sałatka to ambrozja! Zachwyci wszystkich, którzy kochają słodko-słone połączenia oraz sery z dodatkiem owoców. Grillowany lekko skrzypiący pod zębami halloumi w połączeniu z mango
Cooking MonsterWiecie za co kocham dobre jedzenie? Za to, że łączy ludzi. A gdy dodać do tego jeszcze dobre wino, które rozwiązuje języki, to mamy przepis na
Cooking MonsterKompot z suszu, czyli wigilijna klasyka. Pojawia się niemal na każdym świątecznym stole. W dzieciństwie kojarzył mi się z przymusem i czymś, co trzeba było wypić
Cooking MonsterIdą święta, to czas mandarynek, Kevina na Polsacie i piernikowych pyszności! To najlepszy moment na to, by wybrać ulubiony piernik. Jeśli kochacie nie tylko korzenne przyprawy
Cooking MonsterNie jestem wielką fanką grzybów, najbardziej lubię pieczarki i rydze, resztę zaledwie toleruję... ale gdy poczułam niesamowity zapach suszonych borowików i koncentratu z grzybów leśnych to
Cooking MonsterPoutine to kanadyjska potrawa przyrządzana z frytek, sosu pieczeniowego i cheese curds powstającego przy wytwarzaniu sera cheddar. Ja zainspirowana potrawami podawanymi w restauracji Pittu Pittu postanowiłam
Cooking MonsterJesień to dla mnie czas zup i eksperymentowania z nowymi smakami. Tak powstała ta zupa o naprawdę niebanalnym smaku. Przypadnie do gustu fanom słodko-słono-wytrawnych
Cooking MonsterDominik to chyba największy burgeroholik jakiego znam, dlatego często odwiedzamy miejsca, w których można zjeść te nafaszerowane dobrociami buły. Ja też bardzo je lubię, jednak czasami
Cooking Monster