prostu zdejmowała na talerz gorące prosto z patelni, a my prawie parząc palce, od razu takie chrupiące, pałaszowaliśmy z cukrem bądź z cukrem i śmietaną- taka wersja niskokaloryczna heheheh. WIĘCEJ 3. MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! Przepyszny makaron z kurczakiem z mocno pomidorowym sosem, z cukinią, pomidorkami papryczkowymi, sporą ilością parmezanu, świeżą bazylią i rukolą. Bardzo
SMYKWKUCHNImasy jogurtowej. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek. Wierzch dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Muffinki to idealna propozycja na szybki deser, gdyż nie wymagają pieczenia. Niskokaloryczna przekąska wspaniała dla osób dbających o smukłą sylwetkę. Smacznego
Health-Fit-Lifezostały przygotowane w piekarniku lekko skropione oliwą, po drugie cukinia jako warzywo ma wiele właściwości odżywczych i warto ją wprowadzić na stałe do swojego menu. Cukinia wspomaga odchudzanie, jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Działa alkalizująco przez co zapobiega zakwaszaniu organizmu. Do tego nie kosztuje wiele i można ją wykorzystywać na milion sposobów! Do takich frytek z cukinii polecam sos czosnkowy
kuchniabellissima.wordpress.comjednak często nie sprzyja zachowaniu szczupłej sylwetki. Dlatego wychodząc temu na przeciw przygotowałam dla Was przepis na pyszne bezglutenowe ciasteczka pieguski z czekoladą. Są łatwe w przygotowaniu i niskokaloryczne. Jedno ciastko ( z tej porcji wyszło mi 14 ciastek ) to 63 kcal w tym: B: 1,9 g; W: 11,7 g; T: 1 g. Składniki: - szklanka mąki kukurydzianej
Health-Fit-LifeWyjątkowo prosty do przygotowania, a przy tym niskokaloryczny obiad z plasterkami mocno zrumienionej ( bez użycia tłuszczu ) wołowiny i makaronem shirataki to doskonała propozycja dla osób dbających o linię. Makaron shirataki, produkowany jest z azjatyckiej rośliny konjac. Nie zawiera glutenu, a 100 gramów makaronu shirataki to zaledwie 9,50 kcal. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, wię c po jego zjedzeniu długo
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataobiad zrób kotleciki z komosy ryżowej z dodatkiem cukinii, są bardzo zdrowe i są świetną alternatywą dla mięsa. Połączenie komosy z cukinią (na którą właśnie trwa sezon) daję zdrowego niskokalorycznego i nie suchego kotleta :) PS. W przepisie podałam mąkę pszenną, możesz użyć zamiennie kukurydzianej lub mąki z płatków owsianych. Czemu Quinoa? jest źródłem wysokiej jakości białka roślinnego nie zawiera
Wylizany Rondeloraz potas, magnez, żelazo i wapń. Fioletowe ziemniaki są bogate w przeciwutleniacze: antocyjany, karotenoidy, kwas fenolowy, które obniżają ciśnienie i pomagają organizmowi zapobiec wcześniejszemu starzeniu się. Są niskokaloryczne, bowiem zawierają małą ilość tłuszczu, a wręcz powstrzymują przybieranie na wadze. Tak więc polecam, jeśli tylko spotkacie je w sklepie. Ja zrobiłam z nich chipsy. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikplusy, aczkolwiek bardzo ciężko jest je znaleźć w powoli kończącym się lecie ale! udało się :) końcówka lata to wysyp... pysznych warzyw jednym z moich ulubionych jest cukinia! zdrowa, niskokaloryczna i można z niej zrobić wszystko! w tym wpisie znajdziesz przepis na genialny, wilgotny, miękki, wytrawny chlebek z cukinii. Jest szybki w przygotowaniu i bez drożdży, zatem nie wymaga wyrastania
Wylizany RondelGrecy jedzą latherę jako danie główne z chlebem i kawałkiem sera feta. Jeżeli więc będziemy ich naśladować, nie musimy się tak obawiać kalorii z oliwy - przecież łączymy ją z niskokalorycznymi warzywami. Zielona fasolka z oliwą i pomidorami po grecku - Fasolakia lathera Składniki / na 4 porcje: ok. 4-5 łyżek oliwy (tyle, by przykryć dno patelni) 2 średnie cebule pokrojone
Chilli Czosnek i OliwaSezon na cukinię w pełni! Przerabiam ją na tysiące sposobów, bo według mnie to jedno ze smaczniejszych letnich warzyw jakie są u nas dostępne. Cukinia jest niskokaloryczna, bardzo delikatna w smaku, nadaje się do gotowania, zapiekania, jedzenia na surowo, a nawet można ją dodać do ciasta. Kiedy nie mam pomysłu co ugotować – żartuję, zawsze mam pomysł! – ale jeśli
DietologUwielbiam sezon na dyniowate.Używam ich przez cały rok ale młode są oczywiście najlepsze. Cukinie, patisony, dynie to idealne warzywa do faszerowania na zupy kremy, zapiekanki
Mama z miastaprzepisie :) Dzięki tej metodzie pieczywo wychodzi naprawdę bardzo puszyste i dłużej zachowuje świeżość. A swój mleczny smak bułeczki zawdzięczają dodatkowi mleka w proszku, mleka skondensowanego oraz śmietany kremówki. Niskokaloryczny wypiek więc to nie jest, ale jakże smaczny ;) Do zrobienia tych bułek przymierzałam się już dawno, ale że lista wypieków jakie chciałabym, aby znalazły się na blogu jest dłuuuga, dopiero teraz
Opowieści z piekarnikateż świetnym pomysłem na lunch box do pracy. A dlaczego warto jeść bób? – zawiera duże ilości białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego, – jest stosunkowo niskokaloryczny, bogaty w błonnik, zawiera niewiele tłuszczu i syci na długo, – obniża stężenie cholesterolu LDL, – zawiera bogaty zestaw witamin m.in. witaminy C, A, kwas foliowy
Fitsweet.mejako konfitury w ciastach, naleśnikach, czy innych deserach. Maliny mogą zastąpić również słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy porcje zwiększać według potrzeb): 2 garści mixu sałat (sałatka doskonale będzie smakować z roszponką),1/2 kulki sera mozzarella,1/3 czerwonej cebuli, duża garść malin, pestki
Kuchnia Pełna Pasjiniej wyczarować różnorodne i jednocześnie pyszne obiady. Doskonale komponuje się zarówno ze smakami pikantnymi jak i słodkimi:) Mięso z indyka ma szereg zalet, warto sięgać po indyka przy dietach niskokalorycznych, jak i antyalergicznych - w szczególności po pierś. Charakteryzuje się dużą ilością białka oraz niską zawartością tłuszczu, jest mięsem doskonałym także dla sportowców. Dodatkowym atutem jest to, że jest mięso indycze
Kuchnia Pełna Pasji