niskokaloryczne - 2605 przepisów (strona:15/174)

Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 78

należy do rodziny rdestowatych, podobnie jak szczaw i gryka. Dlaczego warto jeść rabarbar? Rabarbar zawiera dużą ilość błonnika, dzięki czemu pozytywnie wpływa na pracę układu trawiennego. Jest też niskokaloryczny – 100 g tego warzywa to zaledwie 20 kcal. Znajdziemy w nim też witaminę C, potas, magnez, sód czy fosfor. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na pyszne ciasta znajdziesz w zakładce

Na-talerzu.pl
Charlotte gorzką czekoladą i owocami leśnymi. 77

najzdrowszych owoców na świecie. Dzięki zawartym w jeżynach antyoksydantach, które są inhibitorami substancji rakotwórczych, są jednym z głównych elementów diety antynowotworowej. Jeżyny zawierają dużo wody, dlatego są owocami niskokalorycznymi. Zalecane są dla osób z anemią ze względu na wysoką zawartość żelaza. Owoc ten wpływa pozytywnie na stan naszych kości i wzmacnia naszą odporność. Zwalczają wolne rodniki. Witaminy jakie znajdziemy

Zdrowy Styl Joanny
Młoda kapusta z marchewką i koperkiem 89

Młoda kapusta jest kuzynką brokuł, brukselki i kalarepy. To niskokaloryczne warzywo to także skarbnica wielu cennych witamin i mikroelementów. Właśnie dlatego młoda kapusta stała się główną bohaterką tego przepisu. Razem z marchewką i koperkiem tworzą pyszne i zdrowe danie. Oto przepis na młodą kapustę z marchewką i koperkiem.  30 minut 4 porcje 1 główka młodej kapusty (około

My Chcemy Jeść
Mizeria z ogórków gruntowych bez śmietany 240

niewiele im trzeba żeby powstała z nich orzeźwiająca sałatka. To rozwiązanie sprawdzi się także dla osób na diecie redukującej lub lekkostrawnej, ogórki połączone z odrobiną octu jabłkowego są niskokalorycznym rozwiązaniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szwedzka mizeria ogórkowa bez śmietany 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Sałatka Kuchnia: Szwedzka Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 10 min. Chłodzenie

ProstePesto.pl
Wiosenny obiad jednogarnkowy – polędwiczki duszone w warzywach :) 79

Wiosenny obiad jednogarnkowy – polędwiczki duszone w warzywach Smaczne, szybkie i niskokaloryczne danie. Delikatne mięsko wieprzowe duszone z młodą kapustką, pomidorami, cebulką i papryką, to świetny pomysł na pyszny i zdrowy obiad dla całej rodziny.       Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 cebula 1 młoda kapusta 1 czerwona papryka 2 pomidory 1/4 szklanki bulionu lub wody pół pęczka koperku

Blog z Apetytem
Pudding chia z rabarbarem. 88

występująca w rabarbarze jest niezbędna do krzepnięcia krwi, silnych kości i utrzymania zdrowego serca. Rabarbar ma więcej przeciwutleniaczy niż jarmuż. Przeciwutleniacze chronią przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Rabarbar jest niskokaloryczny, bez obaw mogą go jeść osoby na diecie. Witaminy jakie znajdują się w rabarbarze to: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, kwas foliowy. Składniki mineralne to: potas, wapń

Zdrowy Styl Joanny
Naleśniki z Porem 107

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Por to roślina z rodziny czosnkowatych, która znalazła swoje zastosowanie w kuchni. Wykorzystywany jest jako dodatek do wielu potraw, sałatek czy przekąsek. Por jest niskokaloryczny i posiada korzystny dla zdrowia błonnik, oprócz niego posiada także witaminy z grupy B, witaminę A oraz C. Naleśniki z porem Pora można wykorzystać do wielu smacznych dań obiadowych, przykładem są, chociażby

Przepiski.pl
Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką 67

roślina sezonowa i warto wykorzystać ten czas, aby wydobyć z niego jak najwięcej korzyści. Ciasto drożdżowe z rabarbarem to bez wątpienia tylko jedna z wielu propozycji wykorzystania tej niskokalorycznej byliny. Kiedyś rabarbar rósł w każdym ogródku. Najlepiej smakował oczywiście maczany w cukrze prosto w cukiernicy Za co często zbieraliśmy stosowną burę. Niestety bez cukru jego atrakcyjność w naszych oczach zdecydowanie

Kuchnia Na Wypasie
Nie ogarniam! Co jeść? Przepisy oraz porady dla mam i zapracowanych 71

smaczniejszych cateringów z jakimi miałam do czynienia. Smak indyka chimichuri do dziś mam w głowie. A jak to działa? W wygodnadieta.pl macie do wyboru 15 możliwości diet (np.: niskokaloryczna, wegańska, bez nabiału, bezglutenowa, sportowa itd.) – w każdej można wybrać kaloryczność (można wybrać mniejszą, gdy chcemy stracić na wadze, lub taką dopasowaną do naszego BMI lub stylu życia) oraz ilość

Poezja smaku
Wegańska potrawka z soczewicy i fasoli. 92

kwas foliowy, K. Składniki mineralne to: miedź, potas, cynk, wapń, magnez, mangan, fosfor, żelazo. Zawiera dużo błonnika i białka. Cukinia jest idealna dla osób odchudzających się. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna. W cukinii nie odkładają się metale ciężkie. Witaminy które znajdziemy w cukinii: A, B6, C, K, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina. Składniki mineralne to: wapń, żelazo, cynk, sód, magnez, fosfor

Zdrowy Styl Joanny
Omlet ze szparagami wg Aleex 89

białe, uprawia się je u nas w Wielkopolsce. Zielone szparagi są cieńsze niż białe, ale bardziej aromatyczne i wyraziste w smaku. Odmiana fioletowa szparagów uchodzi za wykwitną. Szparagi są niskokaloryczne i pożywne, gdyż zawierają dużo białka. Uważane są za składnik zdrowej diety, gdyż mają tylko 18 kcal w 100 g. Są cennym źródłem witaminy C, witaminy K oraz witamin

W mojej kuchni
Wegańskie babeczki śniadaniowe – mini frittaty. 72

starzenia się skóry. Witaminy jakie znajdziemy w papryce czerwonej to: A, B1, B2, B3, B6, C, E. Składniki mineralne to: potas, cynk, sód, wapń, żelazo, fosfor. Papryka jest warzywem niskokalorycznym, więc śmiało mogą po nią sięgnąć osoby na diecie. Składniki jakie będą nam potrzebne: – ½ czerwonej papryki – 6 różyczek brokuła – szczypiorek z cebulką – 1 marchewka

Zdrowy Styl Joanny
Pieczona owsianka mocno kakaowa 80

względu na obecną dietę redukcyjną część przepisów będzie w najbliższym czasie na dania jednoporcjowe i niskokaloryczne ;) Ale na pewno nie będą nudne! SKŁADNIKI : 25g płatków owsianych górskich 45g banana 50g niesłodzonego napoju sojowego (lub mleka) łyżeczka kakao 15g białka o ulubionym smaku (jeśli nie macie białka, można je zastąpić budyniem w proszku - wtedy dobrze jest dosypać 1-2 łyżeczki cukru

Gotowanie jest łatwe
Przekąski, po które warto sięgać 81

wybierać w zależności od sezonu. Warzywa to bogactwo witamin, składników mineralnych i oczywiście błonnika pokarmowego. Tutaj nie musimy martwić się o wahania poziomu cukru po ich spożyciu. Warzywa są niskokaloryczne, zatem nawet w przypadku stosowania diety redukcyjnej sprawdzą się świetnie! Warzywa to także fajna przekąska dla najmłodszych Warto mieć taki zestaw warzyw do pochrupania w domu na wyciągnięcie ręki. Szczególnie

Natka Pietruszki
Sałatka brokułowa z jajkiem 63

wymienić wszystkie cenne składniki, które się w nich kryją – witaminy, między innymi C, K oraz te z grupy B, magnez, potas, cynk, żelazo, wapń oraz składniki antyoksydacyjne. Są niskokaloryczne, za to pełne błonnika oraz korzystnych składników, dlatego bez wahania sięgajmy po nie jak najczęściej. Taka sałatka z brokułami jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, Soczyście zielona jest

Healthycreations.pl