Dziś zapraszam Was na zdrowe, pyszne, kremowe owocowo migdałowe smoothie . Wersję migdałową uzyskujemy dodając do owoców pyszne masło migdałowe. Ja je osobiście uwielbiam. Pamiętajcie tylko aby
Słodkie okruszkiPonieważ sezon truskawkowy wciąż trwa a w zamrażarce miałam jeszcze czarną porzeczkę warto było ją wykorzystać, aby opróżnić szuflady na tegoroczne owoce. I tak powstał pyszny
Moje Małe CzarowanieDziś coś na szybko i dla ochłody, czyli koktajl. Koktajl truskawkowy w towarzystwie świeżej mięty. Smaczny i orzeźwiający idealny na taką pogodę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniNajlepsze z najlepszych, czyli truskawkowe przepisy specjalnie dla Was w jednym miejscu! Cieszmy się tym pięknym czasem i wykorzystujmy truskawkowy sezon najlepiej jak tylko się da
Moja smaczna kuchniaPrzepyszna alternatywa dla koktajli owocowych i warzywnych. Pobudzająca kawa, pełne magnezu kakao, banan jako źródło potasu i słodyczy, zasadotwórcze migdały i pobudzający perystaltyk kefir... kompozycja idealna
Pyry na GazWeekend był cudowny! Obłędnie słoneczny i ciepły; poczułam się, jakbyśmy zamiast wracać z urlopu do Danii, wybrali się do ciepłych krajów. Zasiedliśmy więc z C. w
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKwiaty czarnego bzu posiadają niesamowite właściwości lecznicze i właśnie o tej porze roku możemy korzystać z nich do woli. Czarny bez rośnie praktycznie wszędzie,najwięcej jest
Kolorowa kuchnia ElkiZa oknem mamy już prawdziwe upały, a co za tym idzie z wielką przyjemnością sięgamy po wszelkiego rodzaju zimne smoothie i koktajle . Często są tak sycące
Ostra na SłodkoPyszny i lekki koktajl truskawkowo-jeżynowy, na bazie mleka kokosowego. Można użyć innego mleka roślinnego, np. owsianego lub migdałowego. Najlepsze są oczywiście świeże owoce, ale jeśli
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie"Cudowna moc roślinnych koktajli" to znakomita książka Magdaleny Olszewskiej i Tomasza Olszewskiego. Autorzy przekonują nas dlaczego koktajl jest dobry na wszystko. Wystarczy ulubiony owoc lub warzywo
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj coś zdrowego, dietetycznego i idealnego na upały :) Składniki: - 2 gałązki jarmużu - 1 banan - 2 jabłka - 2 plasterki imbiru Przygotowanie: Jarmuż myjemy, banana i imbir obieramy
Zainspirowana w kuchniGdyby być bardziej dokładną, trzeba by napisać: koktajl truskawkowo-bananowo-pomarańczowo-imbirowo-miętowy. Ufff, za długo, co:) Na szczęście robi się go o wiele szybciej, dosłownie
Obiad gotowyLato to czas, gdy wystarczą pyszne, dojrzałe owoce i dobry blender. W moim przypadku przystawka do robota Kenwood Chef XL. Koktajl z truskawkami i mango to
Pasja SmakuW końcu letnia pogoda! Ciepłe i słoneczne dni od razu nastrajają pozytywnie. Na straganach koszyczki pełne truskawek, na które tak długo czekaliśmy. Jemy je kilka razy
Mienta blog