się z Wami przepisem na domowe alkohole. W tamtym roku zaproponowałam Wam likier piernikowy z czekoladową nutą – przepis TUTAJ . Dziś przyszła pora na bardziej wytrawną propozycję, a mianowicie nalewkę ze śliwek. Dla mnie są one nieodzownym elementem Bożego Narodzenia i wprost nie wyobrażam sobie Świat bez nich. Ilość cukru, którą wykorzystacie do jej przygotowanie jest zależna od słodkości śliwek
Życie ze smakiemMasło orzechowe pomimo tego, że jest mocno kaloryczne, może być naprawdę zdrowe. Ważne jest jednak to, aby kupować porządny produkt, a nie wybierać najtańsze masła, które
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!prosty i szybki w wykonaniu. Wystarczą zaledwie 3 minuty, by cieszyć się domowym likierem czekoladowym , który idealnie sprawdzi się na babski wieczór i nie tylko. W przeciwieństwie do innych nalewek i likierów, ten nie wymaga długiego czasu leżakowania, bo nadaje się do picia od razu po przygotowaniu. Zobacz również przepisy: Likier kawowy , Shot Smerfetka , Vodka Sunrise . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Likier
Kulinarne Przebojewody przygotowujemy syrop i po ostudzeniu zalewamy owoce. Po upływie kolejnego miesiąca zlewamy i odcedzamy syrop i mieszamy z alkoholem. Odstawiamy na kolejny miesiąc. W ostatnim etapie filtrujemy nalewkę i zlewamy do butelek
Gotowanie jest łatwewódka czysta suszone kwiaty nawłoci cukier Normalnie cukru nie powinno się dodawać do takiej nalewki ale taka mi bardziej smakuje Nawłoć wsypujemy do słoika (cały słoik) zalewamy wódką do pełna i odstawiamy w ciemne miejsce na 2 tyg.. od czasu do czasu mieszamy. Na kolejne dwa tyg dosypujemy cukier i tu będzie pytanie "Ile" ale odpowiedzi
Gotowanie jest łatwetekstem na wszystkich rodzajach imprez, zaraz po okrzyku „gorzko, gorzko!”, jest: „ze mną się nie napijesz?!”. Więc jeśli już spożywać alkohol to dobry. Będę wam czasem przemycać przepisy na nalewki, likiery czy inne „modżajta”. Przepis na limoncello mam od teściowej mojej koleżanki. Koleżanka 15 lat temu pojechała zbierać winogrona do Włoch, tam poznała przystojnego Włocha, wzięli ślub i teoretycznie miało
ladykitchenalkoholem, całość przefiltrować dwa razy przez gazę o drobnych oczkach i rozlać do butelek. 5. Zakręcone butelki odstawić na 2 miesiące w zaciemnione miejsce w temperaturze pokojowej, tak aby nalewka nabrała mocy i wyrazistości smaku
Szalona Kuchnia Ewelinywodą gotujemy, studzimy i zalewamy nim owoce. Czekamy kolejny miesiąc. Owoce odcedzamy wyciskamy przez gęsty materiał i mieszamy płyny.. Czekamy następny miesiąc, odlewamy ostrożnie z nad osadu nalewkę i przelewamy do butelek (można przefiltrować
Gotowanie jest łatwechociaż przez tydzień, codziennie mieszać rano i wieczorem - piszę przez tydzień bo po tygodniu już zapomniałam ;) przelewamy przez sito do butelek Z przepisu mamy ok 1 l nalewki plus wiśnie w alkoholu do ciasta lub lodów. Na zdrowie
Gotowanie z pasjąchociaż przez tydzień, codziennie mieszać rano i wieczorem - piszę przez tydzień bo po tygodniu już zapomniałam ;) przelewamy przez sito do butelek Z przepisu mamy ok 1 l nalewki plus wiśnie w alkoholu do ciasta lub lodów. Na zdrowie
Gotowanie z pasjąWpadłam w nalewki, jak śliwka w kompot. Były już na moim stole i w piwniczce własnoręcznie zrobione: pigwówka, malinówka, porzeczkówka, agrestówka, jeżynówka, cytrynówka. Obecnie na parapecie przegryza się wędzona śliwka
Na moim stolemąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Krem do przełożenia blatów: 250 g śmietany 36% 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 100 g konfitury różanej Do nasączenia biszkoptu: kieliszek nalewki różanej 100 ml wody przegotowanej wyciśnięty sok z połowy cytryny Krem do dekoracji: 200 g masła 1 szklanka cukru pudru różowy / czerwony barwnik spożywczy SPSOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić
RAROSSArozlać do butelek i odstawić na co najmniej miesiąc. Truskawki, które nam zostaną zasypać cukrem, puszczą sok, zlać go i używać według własnego uznania. Można go użyć do dosłodzenia nalewki jeśli uznamy, że powinna być słodsza lub do herbaty
królestwo garówalkohol, wstrząsnąć, szczelnie zamknąć słoik i odstawić w ciemne miejsce na około 30 dni, co 3-4 dni wstrząsając słoikiem. 3. Po upływie 30 dni dwukrotnie przefiltrować (przez gazę) nalewkę, dodać sok z cytryny, dokładnie wymieszać, a następnie rozlać do butelek i odstawić na kolejne
Szalona Kuchnia Ewelinywódka czysta czerwona koniczyna suszona kwiatki cukier Normalnie cukru nie powinno się dodawać do takiej nalewki ale taka mi bardziej smakuje Koniczynę wsypujemy do słoika (cały słoik) zalewamy wódką do pełna i odstawiamy w ciemne miejsce na 2 tyg.. od czasu do czasu mieszamy. Na kolejne dwa tyg dosypujemy cukier i tu będzie pytanie "Ile" ale odpowiedzi
Gotowanie jest łatwe