Langosze 2146https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis spisałam (dawno temu) z internetu i źródła nie pamiętam. "Langosz (węg. lángos, słow. lángoš)- specjalność charakterystyczna dla kuchni węgierskiej (i
Di gotuje
Twarogowe placuszki, puszyste 200Takie placuszki są pych, można je podawać w dowolny sposób. Super smakują z poduszonymi owocami, bitą śmietaną, dżemem lub tylko posypane cukrem pudrem. Białka ze szczyptą
Kuchnia Pokoleń
Owsiane pancakes z bekonem i miodem 270Przepis niby banalny, ale smak to petarda!! Boczek dzięki słodyczy miodu zmienia całkowicie smak. Jest słodki i chrupiący. Smak jak zza dalekiej wody, spróbujcie
Czarnawisienka
Walijskie placuszki z jabłkiem i z żurawiną 244https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Basine pichcenie . Swoją wersję wzbogaciłam o dodanie jabłka. Placuszki są rewelacyjne i idealnie nadają się na
Di gotuje
Naleśniki z powidłami. 186składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na patelnie bez tłuszczu wlewamy jedna nabierkę ciasta i rozprowadzamy po całej powierzchni. Po chwili przewracamy na drugą stronę. Następnie smarujemy całego naleśnika powidłami i zwijamy. Smacznego
Magia jedzenia.
PASTA Z KISZONEJ KAPUSTY I PIECZAREK 262Pasta z kiszonej kapusty? Brzmi dziwnie ale smakuję rewelacyjnie. Na kanapce, w naleśniku, w paszteciku. Bardzo ważnym elementem w przygotowaniu pasty jest dokładne wyciśnięcie kapusty z kwasu, ma być sucha, zmielona na gładką masę. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek ząbek czosnku łyżeczka majeranku sól, pieprz ziołowy olej do smażenia Sposób przygotowania
pieprzny smaczek
Puszyste omlety z dodatkami 226https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przygotowany omlet jest puszysty, delikatny i bardzo sycący. Można go podawać z ulubionymi dodatkami. Idealnie nadaję się
Di gotuje
Placki szpinakowe z gotowanego ryżu 183https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Placki są przepyszne i o statnio smażę je prawie codziennie. Dla urozmaicenia możecie dodać ząbek czosnku, czy posiekaną
Di gotuje
Syrnyky - ukraińskie racuchy z sera białego. 241Dziś mam dla Was przepis, do którego nie potrzeba ani miksera, ani ogromu czasu. Syrnyky to ukraińskie placuszki smażone z białego sera. Niby podobne do racuchów
Poezja Smaków - blog kulinarny
Zupa dyniowa z naleśnikiem 333Szybka w przygotowaniu zupa krem o lekko sezamowym posmaku. Idealnie komponuje się z zielonym naleśnikiem, który wzbogaciłam siemieniem lnianym. Co poniektórzy zamienili go jednak na grzanki. Skłaniki Zupa 2 szkl pure z dyni (użyłam mrożonego) 1 serek topiony ok. 200 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 466grubych oczkach. Na oleju zeszklić cebulę następnie dodać starte pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparują wodę, do smaku doprawić solą i majerankiem. Odstawić do wystudzenia. Z przygotowanego wczesniej ciasta usmażyć nalesniki. Do wystudzonych pieczarek zetrzeć ser żółty i wymieszać. Farszem posmarować naleśniki i zwinąć w krokiety. Gotowe krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor, osączyć na papierowym
Monia miesza i gotuje
Bananowe pancakes 245Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 duże dojrzałe banany 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli Wykonanie: Mąkę
magiczna kuchnia Kasi
Drożdżowe serduszka z budyniem truskawkowym 213placek (grubości ok. 0,5 cm). Nakładamy na środek 1 dużą łyżkę zimnego budyniu i rozsmarowujemy (najłatwiej promieniście: od środka ku krańcom ciasta). Następnie ciasto zwijamy jak naleśnik, składamy go na pół i nacinamy zostawiając ok. 2 cm nie przeciętej części (w galerii przepisu znajdziecie zdjęcia jak to zrobić robić krok po kroku). Dalej wywijamy na boki rozcięte części nadając
MyCookBook.pl
Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą 235roku tak się złożyło, że na 9 lutego przypada zarówno Międzynarodowy Dzień Pizzy jak i Dzień Naleśnika, który jest "świętem" ruchomym obchodzonym w przeddzień środy popielcowej. Dwa tak wspaniałe dania mają swoje "święto" tego samego dnia - to nie fair, ponieważ są to moje ulubione potrawy i chciałabym poświecić im nieco więcej uwagi, a tu trzeba dzielić nimi jeden dzień ;) Dziś
Codzienne Gotowanie