Wszyscy chyba lubimy wszelakie placuszki i racuszki z owocami. U niektórych traktowane są jako słodkie śniadanie, u innych jako pyszny deser, a niektórzy serwują je
Walijskie PichceniePiątek, piąteczek, piątunio <3. Dzisiaj humor dopisuje mi ogromnie! W dodatku zrobiłam swój pierwszy ser z ziemniaka i z tego powodu jestem najszczęśliwsza na świecie
Be Fit Be StrongMokra kura...?! ;) Nieee to mokhrakula danie kuchni gruzińskiej. Jest to taki placek z patelni mający w sobie trochę coś z naleśnika i trochę z placka ziemniaczanego. Zapraszam wszystkich do wypróbowania tego przepisu. Składniki na jedną porcje 2 jajka szczypta sody około 150 gr maki tortowej około 100-120 ml wody 1 łyżka śmietany 1/2 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz
Gotowanie...to proste !Pyszne, zdrowe, banalnie proste. To co lubię najbardziej.. No i pełne białeczka! Idealne na jesienne śniadanie do porannej kawusi :) Składniki: 1 serek wiejski lekki (odlać
Czarnawisienkahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 4 placki do tortilli 400-450 filetów z udek kurczaka (może być pierś) 5-7 łyżek sosu sojowego
Di gotujeWybaczcie moją nieobecność, po raz kolejny natłok obowiązków zabrał mi wolny czas na napisanie posta. Całe szczęście od dziś do końca przyszłego tygodnia mogę odetchnąć z
Be Fit Be Strongminut. Doprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką. Pod koniec zdjąć pokrywkę z patelni i smażyć aż woda z patelni wyparuje. Ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na środek naleśnika układać pieczarki i żółty ser. Zwinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Idealne na chłodne wieczory z dodatkiem czerwonego… barszczu! Smacznego Ania i Marcin
Ania i Marcin gotująszpinakiem ( lubię duuużo szpinaku) układamy na niej kurczaczka i zawijamy. Podajemy z dowolną sałatką - u mnie kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem w sosie vinegrett. Tortillę można zastąpić zwykłym naleśnikiem - również jest pyszne Smacznego
sierotka maRysia w kuchniplacek długości 30 cm i szerokości ok 10 cm i na jednym jego brzegu rozłożyłam rząd, dokładnie odsączonych wiśni, które dodatkowo obtoczyłam w bułce tartej zwinęłam w rulonik - jak naleśnika. Boki ciasta można delikatnie zwilżyć zimną wodą wtedy lepiej się zlepią Ruloniki ułożyłam na blasze w małej odległości od siebie i piekłam ok 25 minut - aby delikatnie nabrały złotego koloru
sierotka maRysia w kuchnipapryki słodkiej. Wg mnie lepsza jest zabielana zupa, aczkolwiek mięso bardzo kruche i naprawdę smakowe. Propozycja placka po węgiersku, czyli to, co ma placek po węgiersku ale w naleśniku. Niczym nie podobny do polskiej odmiany, gdzie placek, to gąbką nasiąknięta tłuszczem. Trochę taki misz-masz na pierwszy rzut oka. Ale smak o dziwo niezły - była to polęwdiczka wieprzowa
Right Behind The KitchenPrzepis podobno jest bardzo znany i jest przysmakiem wśród dzieci. Ja jednak nigdy wcześniej nie miałam okazji spróbować placków z kaszy manny. Mają idealnie delikatną konsystencję
BullioKolejne już wspólne Wypiekanie na śniadanie . Akurat mam wolny weekend i czas na pyszne śniadanie. Dzisiaj tosty na słodko . U mnie z bananami i czekoladą.
Magiczne Życie MartyDziś zapraszam na drożdżowe paszteciki z mięsem i pieczarkami. Do nich filiżanka czerwonego barszczu i mamy pyszne jedzonko. Składniki: Ciasto: 4 szklanki maki pszennej 1 szklanka
potrawyregionalne