naleśniki - 14236 przepisów (strona:476/950)

KAMPANIA STREETCOM - OPTIMA CARDIO POTAS+ 147

obniżyć cholesterol w 3 tygodnie. Wystarczy jeść 3 kromki chleba dziennie z margaryną optima (ruch fizyczny oczywiście wskazany) czy używaj optimy cardio do smażenia i przygotowywania innych potraw (np. naleśniki). Do rodziny Cardio dołączył potas+. Margaryna ma takie samo działanie jak wcześniejsza optima Cardio oraz dodatkowo pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi w organizmie. Potas jest jednym z elktrolitów, które

Kuchnia w oparach
GRILLOWANY CAMEMBERT POD MIESZANKĄ STUDENCKĄ 134

chodzimy z mężem do restauracji to mój wzrok najpierw biegnie do działu desery. Ostatnio byliśmy w restauracji gdzie pod tym działem znalazły się nie tylko lody, naleśniki czy ciasto czekoladowe ale też sery. Pomyślałam więc dlaczego nie przygotować sera camembert na deser :)   Składniki: ser camembert 4 Sztuki   250 g wymieszanych bakalii Agnex (rodzynki, ulubione orzechy, migdały, skórka

Kuchnia w oparach
BABECZKI Z BATATÓW Z CHIPSEM Z GUSZKI 187

Diamant na swojej stronie pisze:  "to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak

Kuchnia w oparach
FASZEROWANE PARÓWKI 158

Śniadanie to podobno najważniejszy posiłek dnia. Zazwyczaj je się kanapki lub płatki na mleku. U nas często są naleśniki, ale też czasami przygotuje coś innego. Jak byłam mała to uwielbiałam parówki z wody z ketchupem i kajzerką. Nastały czasy jednak kiedy słyszy się, że parówki to zło.  Ja jednak kiedyś pisałam, że nie jestem

Kuchnia w oparach
ŚNIADANIOWE SERNICZKI Z PIECZONYCH POMIDORÓW NA SUCHARKACH 139

Znudziły Wam się śniadania tradycyjne i bezpłciowe? Kanapki,mleko, naleśniki... ile można. Mąż od kilku tygodni prosił mnie o śniadaniowego sernika. Wiecie... u nas w domu możemy być na diecie, możemy mieć przesyt jedzenia, ale sernika nie odmówimy nigdy. i przygotowałam Podjęłam więc wyzwanie męża oraz firmy Mamut Polska i przygotowałam śniadanie z wykorzystaniem sucharków. S ucharki delikatesowe Extra

Kuchnia w oparach
Brownie z kokosową nutą i Czekodżemem Łowicz 268

niebanalnych połączeń smakowych! Czekodżem dostępny jest w czterech smacznych kombinacjach belgijskiej, mlecznej czekolady z Truskawką, Śliwką, Brzoskwinią oraz Wiśnią- każda z nich warta spróbowania, nie tylko jako dodatek do naleśników czy pieczywa, ale także do wyjadania prosto ze słoiczka! Blaszka 20x20 cm: * 1 słoik Czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta * 120 g olej kokosowego

Kraina Miodem Płynąca
Pancakes?... Inna wersja. Pyszne placki na weekendowe śniadanie 156

śniadanie weekendowe lubię zjeść naleśniki lub pancakes z dobrymi dodatkami, np. z konfiturą, syropem klonowym, albo z moim ulubionym (ostatnio) dżemem jagodowym. Dzisiaj znów zrobiłam te pyszne placki i postanowiłam podzielić się z Wami moim nowym przepisem. Inspirację zaczerpnęłam z książki   Nigelli Lawson „ Jak być domową boginią ” Lubię eksperymentować w kuchni, więc i tutaj też trochę „namieszałam

Kuchnia u Krysi
Bananowe placki z borówką i konopią 173

według dzieci wyglądają dziwnie, że na sam widok już ich nie chcą. Przemycanie to dobry chwyt i jako doświadczona matka polecam wszystkim młodym mamom. Bananowe placki to takie amerykańskie naleśniki pancakes. Banana i borówki dodałam do ciasta jak i cynamon. Mam bzika na punkcie cynamonu z borówkami. takie placki są bardzo smaczne i pięknie pachną cynamonem. Bananowe placki Składniki

codojedzenia
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 195

mazurkach, dodać do sernika lub innego ciasta i w ten sposób stworzyć zaskakujące oblicze tradycyjnych wypieków. Masa o smaku advocata doskonale nadaje się do przekładania ciast, wafli, gofrów i naleśników oraz przygotowywania pucharów lodowych i deserów. Może również posłużyć do dekoracji domowych babeczek. Dzięki aksamitnej konsystencji masa łatwo się rozsmarowuje na powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem można nałożyć

Zasmakuj Kuchni
KETO WRAPY – TORTILLE (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, jajek i laktozy) 433

które jest dowodem na to że dieta LCHF wcale nie musi być nudna. Już dłuższy czas eksperymentowałam z przygotowaniem idealnych wrapów do tortilli, które nie będą przypominać omletów czy naleśników Strzałem w dziesiątkę było dodanie odrobiny mąki konjac! W ten sposób powstały tortille, które śmiało można tak właśnie nazwać. Nie dość że przygotowanie jest mega proste i szybkie

Ola la LCHF
Szpinakowe naleśniki z serem (bez laktozy) 217

Zielone naleśniki wyglądają apetycznie, a swój kolor zawdzięczają szpinakowi, który nie jest wyczuwalny w smaku. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 220

Rozgrzewająca zupa z soczewicy i pomidorów to idealne danie na chłodne dni. Nie dość, że nas rozgrzeje to jest tak bardzo sycąca, że zastąpi nam cały

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mleko owsiane 217

Takie mleko używamy do bezpośredniego picia, ale najlepiej smakuje po delikatnym doprawieniu np. syropem smakowym lub po dodaniu kakao. Mleko owiane możemy wykorzystywać tak jak mleko krowie do przygotowania naleśników, wypieków, koktajli. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych  4 szkalnki wody przegotowanej letniej Przygotowanie: 1 szklankę płatków owsianych zalewamy 2 szkankami wody, zostawiamy na noc do namoczenia. Rano przelewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Orkiszowe bułki pełnoziarniste do burgerów 190

się do wypieku pieczywa. Najbardziej wartościowa jest razowa (typ 1850 i 2000), ale dostępna jest także jasna, pozbawiona otrębów (typ 405 i 650) nadająca się do wypieku ciast i naleśników. Składniki: 500 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżeczka soli 1 jajko 4 łyżki oleju 40 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 250 ml ciepłego mleka roztrzepane jajko do posmarowania

Smakowity Blog Kulinarny
Racuchy na maślance z jabłkami 226

miksujemy lub mieszamy łyżką. Jabłko obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek i kroimy w mniejszą kostkę lub ścieramy na tarce. Dodajemy do ciasta. Na patelni ( ja używam tej od naleśników) rozgrzewamy olej i łyżką lub małą chochelką nakładamy ciasto. smażymy na zloty kolor z każdej strony na średnim ogniu. Wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Kulinarne przygody