Pierogi które podbiły moje podniebienie. Botwinka z fetą do tego boczek i czego chcieć więcej. Pierożki są jak powiew wiosny na talerzu, pachnące, kolorowe i
wesoła kuchniapodzielić na 14 równych części , formując z nich kulki. Każdą część rozwałkować na placuszek. Na wierzchu posmarować nadzieniem. Następnie zwinąć razem z nadzieniem, w taki sposób jak zwijamy naleśniki. Następnie naleśnik złożyć na pół. Ostrym nożem przeciąć go w połowie, pozostawiając nieprzecięte 2 cm od góry. Wywinąć na boki rozcięte części, by otrzymać kształt serca. Ułożyć na blaszce(...)przez około 15-17 minut. Wyjąć, wystudzić ma kratce. Nadzienie: 300 g twarogu 1 żółtko 50 g cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 opakowanie przyprawy do sernika Delecta Ser utrzeć za pomocą widelca z resztą składników nadzienia, wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić. Sposób składania: inspiracja
dom-agi.plPrzepis poniżej to dość mocne, choć na pewno nie ortodoksyjne nawiązanie do kuchni meksykańskiej. Oprócz tradycyjnych meksykańskich placków będą również charakterystyczne dla tej kuchni pomidory, papryka
Kulinarna PokusaPlacki ziemniaczane – prosta potrawa przygotowywana z ziemniaków smażonych na tłuszczu . Głównymi składnikami są starte surowe ziemniaki z dodatkiem cebuli , oraz jajka . Nic dodać - nic
Walijskie Pichceniesolidną ilość masła w nacięcia i zapiec do zrumienienia - już testowaliśmy ten przepis - o ile da się dużo masła czosnkowego, są o niebo lepsze niż ze sklepu. Kanapki lub naleśniki z pastą szpinakowo-jajeczną Szybka i łatwa sałatka makaronowa z ciecierzycą gotowaną, którą możesz zastąpić ciecierzycą z puszki. Jeśli masz ochotę na słodkiego Sylwestra, sprawdź te przepisy: Biszkopty(...)małych): 250 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 3 łyżki miękkiego masła lub majonezu 65-70 g startego sera żółtego szczypta soli 3 łyżki maku suchego niemielonego 1 łyżeczka cukru 2/3 - 1 łyżeczka soli sól morska gruboziarnista do posypania (można pominąć) Przygotowanie: Śmietanę wymieszaj porządnie w misce z majonezem lub masłem
Anioszek w kuchniJak przygotować grilla - to pytanie najczęściej pada przed długim majowym weekendem, a ten zbliża się wielkimi krokami. Zanim jednak zostaniemy mistrzami grillowania, warto przypomnieć sobie
Cztery FajeryPyszne i proste placuszki, idealne na kolacje ale też świetnie sprawdzą się jako obiad np z dodatkiem surówki i sosów. Polecam je nie tylko na ciepło
Magiczne Życie MartyKolejna cukiniowa propozycja na obiad lub kolację. Tym razem są to placki z cukinii, ziemniaków i marchewki. Z robiłam je w wersji pieczonej, wyszły więc bardzo
HealthyCreationsMój autorski pomysł na wykorzystanie makaronu i pomidorów. To właśnie ten przepis brał udział w konkursie zmagań blogerów organizowanym przez Makarony Polskie. A Wasze głosy
Kuchnia w czekoladzieCzy ja już wspominałam jak bardzo uwielbiam kaszę jaglaną? Pewnie tak, ale muszę się powtórzyć raz jeszcze. ;) Delikatna w smaku, o niezliczonych właściwościach zdrowotnych, smakuje
Kuchnia Ellieilość przyprawy! Zajrzyj do Naszego Sklepu Organic Farm Klik. Pasta kanapkowa, którą zaraz zrobisz świetnie nadaje się jako słodki farsz naleśnikowy. Mój rewelacyjny przepis na naleśniki bezglutenowe, do nich dodaj pastę kanapkową i masz gotowy posiłek na słodko! Świetnym pomysł to wykorzystanie tej słodkiej pasty kanapkowej jako urozmaicenie zimnej przekąski na imprezie - dodasz słodki(...)bieżąco najnowsze przepisy i diety , zapraszam Cię do polubienia naszej strony na Facebook'u. Kliknij tu. Jabłka umyj i zetrzyj na tarce z małymi oczkami, ser przetrzyj na sicie. Połącz ze soba w misce i dodaj mleko kokosowe , zmielone nasiona, ksylitol, cynamon, dokładnie wymieszaj . Zamiast surowego jabłka możesz uzyć przetarte upieczone jabłko. Gotowe! Smacznego! Jeśli potrzebujesz pomocy
IzaGotujeIdealne niedzielne lub sobotnie śniadanie to śniadanie z naleśnikami :) Tym razem naleśniki zzieleniały z zazdrości o twarożek, który chciał stawić się o poranku na naszym
ChilliJemyDynia nie musi być nudna. Polecam zrobić z niej sos, pyszny gęsty serowy na bazie sosu jasnego Łowicz . Dzięki niemu sosu nie trzeba już doprawiać
wesoła kuchniaaura dookoła. Dzisiaj postawiałam na bardzo prosty ale sprawdzony zestaw bagietki, ser pleśniowy i figi, które właśnie pojawiły się w sklepach, a które tak bardzo uwielbiam! Zresztą bagietka, ser i figa to jedno z moich ulubionych połączeń, nadaje się na śniadanie jak i na kolację do wina. Dla bardziej wybrednych wystarczy zabrać ze sobą dojrzałe awokado, które z chrupiącym(...)gotowa. Gorącą kawę możesz zabrać ze sobą na dwa sposoby albo w kawiarce albo po prostu w termosie. Prosto? No pewnie! Na taki wypad sprawdzą się też rewelacyjnie naleśniki zapakowane w pojemniki, zwykłe kanapki, ciasteczka pełnozbożowe do kawy, czy po prostu ciepła owsianka w metalowym kubku, który owiniesz folią aluminiową. Tyle i gotowe! A, jak inaczej od razu
SMYKWKUCHNIprzygotowanym sosem. Mieszamy by ładnie obtoczył się w sosie. Nakładamy do miseczek, na wierzch każdej porcji nakładamy pieczarki oraz kawałki mozzarelli. Całość możemy krótko zapiec pod grillem by ser ładnie się rozpuścił. Macie ulubiony sposób robienie zakupów? Ja mam. Są to zakupy planowane i długoterminowe. Uwielbiam mieć wszystko ustalone. Produkty leżą w szafkach i lodówce i czekają na swoja kolej(...)całości i na czas! Wczoraj zaraz po przyjściu do domu otrzymałam wszystko co zmówiłam i mogłam na spokojnie upiec chleb i zrobić obiad. A co tym razem zaserwowałam rodzince? Naleśniki!!! usmażyłyśmy je razem z Córcią, która BARDZO chciała nauczyć się rozprowadzania ciasta cieniutką warstwą po patelni no i to magiczne przerzucanie placków! naleśniki się udały a ja już
Dzieje kuchennej Wiewióryplastry, podsmażam na łyżce masła i odstawiam do przestygnięcia. Kapustę pekińską siekam, solę i odstawiam. Cebulę kroję w plasterki, kukurydzę osączam, ogórki kroję w plastry, żółty ser- w kostkę. Wszystko razem mieszam z kapustą. Składniki sosu mieszam ze sobą i odstawiam. Wyrośnięte ciasto uderzam kilkakrotnie dłonią w celu jego odgazowania, następnie wyjmuję na blat, robię wałek(...)powietrze. Wyjmuję na talerz, smaruję sosem czosnkowym. Na sos kładę porcję surówki z kapusty, na to podduszone pieczarki, a na wierzch smażone kawałki mięsa i składam na pół jak naleśnik. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchen