Od kilku dni chodzą za mną pierogi z jagodami mojej mamy - pyszne, z dużą ilościa nadzienia z jagód i cukru waniliowego, do tego łyżka śmietanki i
Kulinarne InspiracjeZielono mi! Ah tak tak, na sercu i w duszy, za oknem i na talerzu. Dziś moje pokrewne irlandzkie dusze świętują Dzień Św. Patryka, w oczach
Przepysznik - BLW i nie tylkoKolejny domowy fast food. Nie lubię już jadać na mieście - oduczyłam się. Kiedyś jadałam często. Teraz zdrowe i dietetyczne odżywianie górą! W końcu troszkę mi ubyło
Czarnawisienkastrasznie brudzące. Ale przygotowanie jej jest bardzo proste, do tego efekt końcowy: słodki i pyszny. Frużelina jagodowa będzie super dodatkiem do deserów, ciast, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników. Jest idealna w smaku i konsystencji. 2 litry jagód 1 i 1/2 szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 150 ml białe wino półwytrawne Przygotowanie: Oczyszczone jagody przekładamy do garnka(...)góry dnem aż przestygną. Jeśli ktoś ma obawy co do trwałości frużeliny, można słoiczki spasteryzować. Smacznego, ta frużelina jagodowa to świetny dodatek do gofrów, kanapek, deserów, słodkich obiadów typu naleśniki. The post Frużelina jagodowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzygotuję pyszną frużelinę. Cukier biały zastąpiłam bursztynowym cukrem kandyzowanym, który nadał konfiturze delikatnego karmelowego smaku. Frużelina to super dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników. Idealna w smaku i konsystencji. Frużelina truskawkowo-arbuzowa z kandyzowanym cukrem, składniki na 8 słoiczków 200 ml: Składniki: 1 kg arbuza 2 kg truskawki 1 szklanka kandyzowanego cukru 3 łyżki(...)góry dnem aż przestygną. Jeśli ktoś ma obawy co do trwałości frużeliny, można słoiczki spasteryzować. Smacznego, ta frużelina truskawkowo-arbuzowa to świetny dodatek do gofrów, kanapek, deserów, słodkich obiadów typu naleśniki. The post Frużelina truskawkowo-arbuzowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCzy Wam też się tak wydaje, jakby dni tak szybko zlatywały? Ostatnio, będąc na uczelni czas się dłużył i dłużył, lecz teraz nie wiem, kiedy zleciał
Be Fit Be StrongDługo mnie tu nie było, lecz nie z własnego wyboru. Kolejny blok zajęć z terapii manualnej, siedzenie od rana do wieczora na zajęciach w jednej i
Be Fit Be StrongRacuchy na maślance bez drożdży – są baaardzo puszyste i pyszne! Idealnie smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Do ich wykonania nie potrzebujemy
Kulinarne PrzebojeDzisiaj przeszłam samą siebie. Wczoraj poszłam spać bardzo późno, a musiałam wstać o 6, by zdążyć na poranny wykład.. Niestety wykład tak bardzo mnie zmulił
Be Fit Be StrongFlatbread czyli prosty chlebek upieczony w piekarniku lub na patelni, zrobiony tylko z mąki wody/jogurtu i przypraw. Może być dodatkiem do dania głównego, gulaszu czy potrawki
HealthyCreationsFuczki to bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty. Jakoś nigdy nie miałam okazji spróbować ich w oryginale, więc bazuję na przepisach znalezionych w internecie. Wyszły pyszne –
BullioWiele razy potrzebowałam dosłownie garść kukurydzy do jakiegoś dania. Małe puszki nie zawsze są w sklepie więc kupowałam normalną, a później nie wiedziałam co z tą
CzarnawisienkaKolejny przepis z cukinią w roli głównej. Były już raz pieczone placki z dodatkiem marchewki i ziemniaków, były tosty cukiniowe czy
HealthyCreationsPrzepis na wytrawną roladę, która sprawdzi się rewelacyjnie jako przekąska i tzw. finger food na imprezę. Rolada upieczona jest na mące pełnoziarnistej. U mnie w
HealthyCreationsNaleśniki budyniowe 💗 Aromatyczne, pachnące wanilią i ... latem. Są delikatne i przepyszne. Do przygotowania ich można użyć dowolnego budyniu: śmietankowego, waniliowego ale i też np. czekoladowego
Walijskie Pichcenie