Przepis na : obiad
Racuchy na maślance bez drożdży – są baaardzo puszyste i pyszne! Idealnie smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera ani droższy. Wystarczą tylko tanie i ogólnodostępne składniki, by stworzyć pyszne placuszki, które kochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Przepis na te racuchy rosyjskie na maślance w odróżnieniu od naszych polskich racuchów różni się głównie tym, że do ich wykonania nie wykorzystuje się drożdży, lecz sodę oczyszczoną. Dzięki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...