Wkręciłam się ostatnio w próbowanie jadalnych kwiatów, a ponieważ jest sezon na popularny bez, czyli lilak, wybrałam się na wycieczkę za miasto i nazrywałam trochę z
Quinoa Raz!"Piękna i dobra" tak powinna się nazywać ta sałatka ;) Tak, wiem, że jedzenie jest do jedzenia, a nie do oglądania, ale ostatecznie niech oczy też coś
Quinoa Raz!Sezon truskawkowy w rozkwicie, więc dziś klasyka gatunku połączenie w jednym smoothie truskawki i banana oczywiście u mnie z dodatkiem quinoy :) Polecam Składniki: pół szklanki ugotowanej
Quinoa Raz!Ci z Was, którzy zaglądają tu regularnie, wiedzą, że lubię bawić się kolorami i tworzyć dania tak
Quinoa Raz!Dziś mam dla Was wyjątkowe lody, pierwsze które zrobiłam samodzielnie, więc było to dla mnie nie lada wyzwanie. Ich kolor jest zupełnie naturalny, uzyskany dzięki pewnym
Quinoa Raz!Tą sałatkę zrobiłam i zjadłam już przed miesiącem ;) ale cały czas czekała na swoją kolej, bo sałatki z quinoą ostatnio goszczą u mnie w menu bez
Quinoa Raz!Dziś znów zabawa w kolory, a inspiracją była czerwona fasola z puszki ;) Pamiętacie moją quinoę bordo? To był jeden z pierwszych przepisów na blogu ;) Tym razem
Quinoa Raz!Poczęstowałam tym deserem siostrę, gdy mnie odwiedziła. Była zachwycona, a nie ma nic wspanialszego na Świecie, niż sprawianie radości najbliższym :) Piankę przygotowałam z okazji trzecich urodzin
Quinoa Raz!Zabawa kolorem już tu była i to nie raz ;) Dziś postanowiłam pobawić się formą, a nie ma chyba weselszego kształtu niż kulka :) w sam raz na
Quinoa Raz!Jeśli szukacie przepisu na pyszną pastę kanapkową w dodatku bez glutenu, bez laktozy, bez cukru i wegańską (i nie jest to pasta z kostek lodu) ;) to
Quinoa Raz!Jeszcze nie miałam okazji dodawać, takiego wpisu i na wstępie chciałabym zaznaczyć, że nie jest to reklama. Zwyczajnie postanowiłam
Quinoa Raz!W związku z koniecznością bezmleczności w moim życiu proponuje dzisiaj lody bez dodatku mleka i jajek. Smakują jak prawdziwe na kremie angielskim ;-) 400 ml śmietanki
Humanistka w kuchniMoi domownicy bardzo lubią zebrę więc postanowiłam ją nieco odmienić, przełożyłam ją masą śmietanową z galaretkami. Ciasto jest smaczne i ładnie się prezentuje, idealne do popołudniowej
Bajeczna KuchniaProste i szybie, ale nie takie zwyczajne Składniki 350 g serka naturalnego 1/2 szklanki likieru śmietankowego ciasteczka amaretti lub biszkopty 2 czubate łyżki żelatyny + 1/2 szklanki
czarrna od kuchniBardzo Ci dziękuję! Jako dziecko bardzo bałam się burzy. Bardziej od burzy bałam się już tyko silnego wiatru. Najgorszy koszmar, jaki mógł mi się
Wiszniówka