na zimno - 10906 przepisów (strona:38/728)

Domowa pieczeń rzymska 400

Domowa pieczeń rzymska Prawdziwy rarytas dla wszystkich mięsożerców. Taką pieczeń można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, jako na przykład dodatek do kanapek. Pokrojona na gorąco w grube plastry i podana z ciemnym sosem będzie idealna jako danie obiadowe, natomiast po wystygnięciu, doskonale sprawdzi się jako obkład do chleba w postaci cieniutkich plasterków. Podczas pieczenia z mięsa wytapia(...)naczynia lub keksówki *** *** Foremkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę (piekłam z termoobiegiem) *** *** Pieczeń możemy serwować zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Pieczeń rzymska z cukinią w cieście francuskim Artykuł Domowa pieczeń rzymska pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ryba po grecku 200

warstwą sosu z warzywami. 48 godzin to wg mnie dobry czas aby smaki się wzajemnie przegryzły.  Ryba po grecku jest daniem które można podawać na ciepło oraz na zimno, na ciepło podaje się ją z ziemniakami i surówkami natomiast na zimno podajemy ją z pieczywem. Papryczka chilli o której wspomniałem jest dobrym dodatkiem pod warunkiem że dodajemy tylko jedną

Mechanik w kuchni
Rolada drobiowo-wieprzowa 161

mięs, jedno z nich jest mielone a drugie w całości Ja jednak połączyłam dwa mięsa mielone. Rolada drobiowo-wieprzowa jest pyszna zarówno na gorąco, jako danie główne lub na zimno, jako wędlina. Świetnie pasuje do wszelkich sosów. U mnie podana została w towarzystwie sosu pieczarkowego. Rolada drobiowo-wieprzowa Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 2 piersi z kurczaka 2 małe(...)minut. Po tym czasie odwijamy ją z papieru do pieczenia i podpiekamy jeszcze około 10 minut aby nabrała koloru. Podajemy na ciepło z sosem np. grzybowym lub na zimno jako wędlinę. Smacznego Artykuł Rolada drobiowo-wieprzowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Półfrancuskie paluchy z serem żółtym i ketchupem. 160

czasu do czasu lubię przygotować takie przekąski. Doskonale sprawdzą się na różnych imprezach czy tak po prostu na przekąskę. Smakują na gorąco zaraz po upieczeniu jak na zimno. Jeżeli będą podawane na zimno to można je przygotować nawet dzień wcześniej. Dodam, że takie gorące są super, ser się pysznie ciągnie...mniam. Bardzo polecam Wam zrobienie takich paluchów. Zapraszam :) Składniki: Ciasto

Izabelawkuchni
Tatar z wędzonego łososia 126

tatar z wołowiny to przystawka, którą jedni kochają, a inni są jej zdecydowanymi przeciwnikami. Mi jest bez wątpienia bliżej do tej drugiej grupy, ale rybna wersja z wędzonego na zimno łososia to jest to co w stu procentach aprobuje moje podniebienie. Eleganckie połączenie łososia z awokado, podkręcone ostrym smakiem kaparów to dość oryginalna i bardzo smaczna alternatywa dla miłośników(...)którą wersję wolicie? Składniki: Tatar: 200 g łososia wędzonego na zimno 1 mały ogórek kiszony 1 cała cebulka dymka 1 płaska łyżka kaparów 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z limonki świeżo mielony pieprz Awokado: 0,5 awokado 1 łyżka soku z limonki Przygotowanie: 1) Łososia zrobno pokroić i wrzucić do miski. 2) Dodać pokrojonego w drobną kostkę kiszonego

Fitsweet.me
Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe 197

nerkowca, pistacje, makadamia itp itd. Warunek konieczny był jednak taki, aby orzechów było duuuuuużo :D i chociaż część słodkości została upieczona w piekarniku lub innym urządzeniu do wypiekania - zimno i jesiennie za oknem, trochę ciepełka od rozgrzanego piekarnika w domu nie zaszkodzi ;) Ostatecznie do tej plejady orzechowych gwiazd dołączyły również desery na zimno . Składniki na 2 i 1/2 blachy ciastek

Grunt to przepis!
Pieczony filet z indyka w glazurze miodowej z sosem sojowym 168

podgrzewaj, mieszając, do momentu, gdy zgęstnieje. Gotowy sos przelej do miseczki. Tak przygotowany filet z indyka podawaj pokrojony w plastry z dodatkiem sosu. Taka pieczeń smakuje także na zimno. UWAGA: Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości filetu. Mniejszy kawałek mięsa piecz krócej (np. filet o wadze około 70 dag piecz przez mniej więcej 60 minut). To czy pieczeń jest już(...)sprawdzić za pomocą termometru kucharskiego – temperatura pieczonego mięsa powinna wynosić 60°C (przy termometrze wbitym w środek pieczeni). Pozostały po przygotowaniu pieczeni sos można wykorzystać do wykonania sosu na zimno (idealnego do kanapek lub sałaty lodowej). Wystarczy sos, który pozostał z pieczenia indyka, wymieszać z 3 łyżkami majonezu. W sytuacji, kiedy chcemy przygotować pyszne kanapki z indykiem z powyższego przepisu

blog.moje-pasje.info
Smakowe oliwy 185

się jako dodatek zamiast sosów do domowej pizzy - zapraszam również do zapoznania się z przepisem na "dietetyczną włoską pizzę" ( link tutaj ). Oliwy jakie możecie wykorzystać to oliwy tłoczone na zimno, extra virgin z pierwszego tłoczenia czy np. olej lniany, który w szczególności polecany jest do sałatek i spożywania go na zimno. Moja ulubioną smakową oliwą jest z oliwa czosnkowa. Wystarczy

MintTaste
Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym 196

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo prosty i szybki przepis na naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym. Doskonałe na śniadanie, na ciepło jak również na zimno, zaskakują wyraźnym cytrusowym aromatem. Składniki na 10 szt Ciasto: 500ml mleka (dwie szklanki) 250g mąki pszennej 2 jajka Sól 2 łyżki oleju roślinnego Nadzienie i sos: 1 pomarańcza 3 jabłka 4 łyżki cukru Dodatkowo kwaśna(...)każdy tak złożony naleśnik nakładamy keks kwaśnej śmietany i polewamy sosem karmelowo – pomarańczowym. Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym są doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Naleśniki z jabłkami i karmelem – przepis Knedle ze śliwkami – sprawdzony przepis Racuchy drożdżowe z jabłkami Artykuł

Księga-Smaku
Placki z truskawkami 161

moim domu i nie trzeba go ponownie podgrzewać. Są cudowne nie tylko dlatego, że szybko znikają z talerzy :-) Placki z maślanką i truskawkami smakują wspaniale nawet "na zimno". - nie są tłuste - można je jeść "na zimno" - są proste i szybkie - bardzo puszyste i wilgotne

AniaGotuje.pl
Placuszki z marchewki i cukinii 575

Placuszki z marchewki i cukinii – idealne na piątkowy obiad! :) Wedle uznania można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego, a nawet bez niczego – zawsze smakują idealnie! :) Zobacz również przepis na: Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(...)stron na małym ogniu do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyć placuszki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Wedle uznania można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego, a nawet bez niczego – zawsze smakują idealnie! Smacznego! Zobacz również przepis na: Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Placuszki

Kulinarne Przeboje
domowe masło + maślanka gratis ;) 318

składniki: świeża tłusta śmietana (schłodzona) zimna woda do wypłukania maślanki wykonanie: Najlepiej użyć swojskiej śmietany, czyli takiej zebranej z mleka prosto od krowy. W tym przypadku warto mieć zaprzyjaźnionego rolnika, który nam takie mleko lub śmietanę odsprzeda. Można również użyć śmietany kupionej po prostu w sklepie zawierającej 30-36% tłuszczu. Masło możemy wyrobić przy pomocy różnych „narzędzi kuchennych(...)się od maślanki). Grudki masła przy pomocy drewnianej łyżki zbijamy/zlepiamy ze sobą lub przecedzamy przez sito. Maślankę możemy wypić lub wykorzystać do różnych przepisów. Masło przekładamy do miski z zimna wodą i ugniatamy, aby pozbyć się z niego pozostałej maślanki. Następnie odlewamy wodę i możemy jeszcze chwilę poklepać masło drewnianą łyżką, aby pozbyć się wody i maślanki. Czynność możemy wykonać

Domowy Smak Jedzenia
PUSZYSTY BRZOSKWINIOWY SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 260

Sernik jest pyszny, nie za słodki, mocno brzoskwiniowy, łatwy i szybki w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia. Zasmakuje każdemu miłośnikowi serników na zimno.   Ciasto doskonałe na lato, ale nie tylko. Uwielbiam serniki na zimno, a ten z brzoskwiniami mogłabym chyba jeść codziennie :) Wprost sam rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku długości

Zrób to smacznie
ŻEBERKA PIECZONE W SOSIE WORCESTER 189

Znów pada...no powiedzieć można nawet, że leje. Pogoda okropna, szaro, ponuro, zimno. W takie dni i obiad musi być treściwszy i koniecznie na ciepło. Polecam tak przygotowane żeberka. Świetne są również na zimno.  Składniki: 1 kg żeberek ekstra mięsnych sól, pieprz marynata; 8 łyżek miodu 2 łyżki przyprawy Worcester 4 łyżki cukru 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki

Z Majeczką w kuchni
MALINOWY TORCIK NA ZIMNO 169

ciepłym i słonecznym lecie. Ja całkiem spory zapas malin już zamroziłam i zamierzam w ten właśnie sposób poprawiać sobie nastrój w zimne i długie wieczory zimowe. MALINOWY TORCIK NA ZIMNO /tortownica o średnicy 22 cm 10-15 herbatników 500 g śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 250 g mascarpone 500 g malin 3 łyżki żelatyny DEKORACJA 250 g śmietanki kremówki(...)mieszając. Na koniec dodać krem ze śmietanki i mascarpone. Dokładnie wymieszać i przelać ostrożnie na pokruszone herbatniki. Schłodzić. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i malinami. Artykuł MALINOWY TORCIK NA ZIMNO pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania