Na świątecznym stole nie może zabraknąć sałatki z majonezem. Moja propozycja to bardzo prosta sałatka z porem pieczarkami i jajkiem. Smacznego!
DiteczWielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne, w moim koszyczku ze święconką nie może zabraknąć własnoręcznie upieczonych babeczek. Ładnie udekorowane stanowią piękną ozdobę świątecznego koszyczka. SKŁADNIKI: Ciasto
Tradycyjna kuchnia KasiJest to najprostsza dwukolorowa babka jaką piekłam, nie wymaga wielu składniku. Jak dla mnie najsmaczniejsza. Sądzę, że taka tradycyjna, prosta babka powinna stać na Wielkanocnym stole
VioletoweKucharzenieTa babka piaskowa zdecydowanie nosi miano najlepszej! Jest bardzo delikatna i puszysta. Nigdy, żadna babka piaskowa nie smakowała mi tak bardzo Przepis znalazłam u Bożenki . Zwróciłam
UgotujmyTo.plSoczysty, mięciutki, pełen ziołowego aromatu schab pieczony, doskonały na rodzinny obiad. Możemy podać go np. z ziemniakami z wody i sałatą lodową. Nie potrzeba więcej
Moje Kuchenne RewelacjeMój ulubiony sernik na kruchym czekoladowym spodzie w wersji wiosennej z dodatkiem malin. Jak dla mnie jeszcze smaczniejszy, taka mała odmiana. Uprościłam także procedury
Smaczne ZdroweSkładniki: ( na tortownicę o średnicy 24-26 cm) 2 cytryny 1,5 kg jabłek 2 jajka 200 g cukru 1 mała torebka cukru waniliowego 1 torebka
KreatywnePinyGdy podczas malowania najdzie ochota na coś słodkiego, nie ma przeproś. Sięgamy wtedy po nasze ukochane serniki bez pieczenia. Receptura wykonania jest ekspresowa, bo zajmuje nam
KreatywnePinySkładniki: ( na tortownicę 18-22 cm) przepołowione śliwki bez pestek 100-200 g 250 g mąki 150 g cukru pudru 150 g miękkiego masła pół łyżeczki
KreatywnePinySkładniki: ( na tortownicę 18-22 cm) Spód: 125 g maślanych, kruchych babeczek (w opisie przygotowanie znajduje się zdjęcie o jakie babeczki chodzi) - opcjonalnie możesz użyć
KreatywnePinySkładniki: (na około 20 sztuk w zależności od wielkości ptysiów) Ciasto parzone: 125 g masła 200-250 ml wody 250 g mąki pszennej 4 jajka
KreatywnePinySkładniki: (na 10-12 babeczek) 225 g mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 175 g drobnego cukru 3 jajka 100 ml jogurtu
KreatywnePinyTa babka to chyba najsmaczniejszy deser jaki mi przyszło ostatnio jeść! Pyszne, nie za bardzo słodkie, mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Całość w smaku
My Culinary ArtDziś kolejna wędlina z szynkowara. Poprzednio była drobiowa a tym razem wieprzowa. Oczywiście zrobiona w szynkowarze singiel od Tradismak . Zawsze smacznie, zawsze świeżo. Świetny pomysł na
Ewa w kuchniBułeczki w zajączki szybko się zmieniają, oczkami z ziaren słonecznika do nas mrugają, uszka wesoło im odstają i do zjedzenia zapraszają. Takie
Moniki Smakołyki