białej rzodkwi z farszem groszkowo-miętowym znaleziona na blogu Be Fit Be Strong . Przepis na Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piątek – WIELKANOC 2017 . Wydrukuj przepis The post Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoOstatnio w moim sklepie pojawiły się różne odmiany marchewek. Uwielbiam kolorowe marchewki na talerzu. Uprawiałam je dwa lata temu i na ten rok zrobiłam zapasik nasion. Po Wielkanocy pewnie pójdą do gruntu. A dziś kupne zrobiłam do obiadu - szybka pyszotka w tajskich smakach 😋 Składniki (na 2 porcje): duża marchew fioletowa duża marchew pomarańczowa łyżka oleju sezamowego łyżka słodkiego sosu chili
Weekendy w domu i ogrodzieTerrina mięsna przypomina pasztet, ale przygotowuje się też terriny z warzywami, łososiem i innymi składnikami bez pieczenia. Dzisiaj u mnie terrina z jajkiem, warzywami i szynką jako propozycja na Wielkanoc. Konsystencją przypomina galaretkę, możemy ją przygotować zamiast tradycyjnego pasztetu. Przepis ze strony straga.pl Terrina z jajkiem i warzywami Składniki na keksówkę 4 jajka, ugotowane na twardo 200g mieszanki marchew
Smak mojej kuchniświeże! Na kolację wyczarowałam szybką sałatkę z obłędnym sosem jogurtowo-ziołowym. Sos to poza jogurtem, czosnek zmiksowany z liśćmi natki z pietruszki - rewelacja! To będzie mój faworyt na Wielkanoc! Jajka na twardo w sosie jogurtowo-pietruszkowym Składniki: kilka listków zielonej sałaty masłowej 2 jajka ugotowane na twardo mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 3-4 garście listków natki
Moja smaczna kuchniaPodawać od razu. Smacznego! *Mnie najbardziej smakują ugotowane w mundurkach ziemniaki sałatkowe (typ A, np odmiana Anuszka), ale oczywiście można użyć innej ulubionej odmiany. -------------------------------------------🐟--- KONKURS ----🐟--------------------------------------- Zbliża się Wielkanoc, więc razem z firmą SEKO przygotowałam dla Was konkurs na danie ze śledzi. Od dziś przez tydzień czekam na Wasze przepisy ze śledziem w roli głównej, szczególnie mile widziane
Obiad gotowyłyżeczką lub dwiema-musztardy, dodaję również sos czosnkowy, lub ząbek czosnku. Solę, pieprzę i dopiero zalewam sałatkę. Mieszamy i wstawiamy do lodówki ,aby składniki się przegryzły . Idealna na Wielkanoc i przede wszystkim szybka
Z Kuchni Do KuchniWielkanoc kojarzy mi się z pisankami, lanym poniedziałkiem i babką piaskową... Nie wiem dlaczego umknął mi gdzieś żurek i chrzan.... Babka piaskowa lekka, puszysta i z dnia na dzień bardziej krucha... koniecznie posypana cukrem pudrem mniam ! Taką babkę znalazłam na Moich wypiekach , i jak zawsze coś muszę
Piekarz-Kucharz-GarkotłukWielkanoc coraz bliżej. Dziś przygotowałam dla Was migdałowe mini babeczki, które doskonale nadają się do koszyka ze święconką a także jako dekoracja stołu wielkanocnego. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, nadają się również na co dzień do kawki :) Do mini babeczek wykorzystałam masło migdałowe prażone od Primavika . Masło to doskonale nadało się do babeczek, delikatnie wyczuwalny jest
Zrób to smaczniewyczuwalną nutą cebulową. Dzięki powolnemu duszeniu cebula pozbawiona jest tu swojej ostrości - staje się łagodna i słodkawa. Jestem przekonany, że ten przepis doskonale sprawdzi się w czasie zbliżającej się Wielkanocy. Sos jako dopełnienie pieczeni na świątecznym stole? Jako dodatek do białej kiełbasy? Zdecydowanie tak! Składniki: 2 średnie cebule 3 łyżki masła 2 kromki chleba tostowego bez skórki 300 ml śmietanki
zadanie-gotowanieDzisiaj chciałam Wam przypomnieć, że w w prawej szpalcie bloga znajdziecie wielkanocne inspiracje z bloga Czerwień i błękit w zakładce Wielkanoc w kategorii Wielkanocne ciasta . Trochę się przez te prawie 8 lat uzbierało. Znajdziecie tam mazurki, babki, ciasteczka, serniki i ciasta przekładane. Na pewno znajdziecie coś pysznego dla siebie. Zapraszam serdecznie
Czerwień i błękitktóre robiła mama do kotletów mielonych. Jako dorosła kobieta odkryłam, że gdy się je upiecze stają się esencją smaku, słodyczą samą w sobie. Teściowa przekonała mnie, że na Wielkanoc nie ma jak barszcz z buraczanego zakwasu z pożywną wkładką... "Warzywo" Dominiki Wójciak sprawiło, że z pieczonych buraków zrobiłam kopytka :) Przepis mnie zainspirował. Dokonałam kilku zmian przed i paru
Dzieje kuchennej Wiewiórybliżej i każdy z Nas pomału szykuje swoje wnętrza i swoją kuchnię na powitanie tego magicznego czasu. Wiele z Was pewnie zastanawia się jak udekorować stół na Wielkanoc, ja tez co roku mam ten sam dylemat. Zazwyczaj w moim domu nie ma intensywnych kolorów, panuje stonowana kolorystyka, która ma wyciszać i działać relaksującą. Ale w czasie Świat Wielkiej Nocy
SMYKWKUCHNIterenach Polski cebula jest warzywem bardzo popularnym i jej przygotowanie stało się chyba sportem narodowym, sądząc po ilości przepisów z cebulą. Przeglądałam ostatnio notesy rodzinne (szukałam przepisów na Wielkanoc, które ... [Read more
Gotuj z Blue Ravendeserze, ale już od jakiegoś czasu miałam ochotę na sernik. Nie wiem jak wam, ale mi się serniki zawsze kojarzyły z niedzielą u babci lub ewentualnie świętami. No właśnie wielkanoc za pasem, więc może się skusicie? Sernik miał być pieczony w kąpieli wodnej, ale że się tego trochę obawiam więc zdecydowałam się na półśrodek Nalałam wodę do największej foremki
Relaxtime