na herbatnikach - 3423 przepisów (strona:169/229)

Kampania Streetcom - Opinie na temat ciasteczek Dr Gerarda część I 177

magnezu, witamin i żelaza. Schrupałam je razem z koleżankami i każda z nas stwierdziła, że to jedne z najlepszych wielozbożowych ciasteczek, jakie jadłyśmy :) 2. KreMisie  Cudowny, bardzo kruchy herbatnik sam w sobie byłby bardzo smacznym ciasteczkiem. Dodatek mlecznego kremu i czekolady sprawia, że po te ciasteczka chętnie sięgają zarówno dzieci, jak i dorośli. Razem z babcią delektowałyśmy się nimi(...)przy wspólnej herbatce i muszę przyznać, że herbatnik to majstersztyk. Najsmaczniejszy, jaki kiedykolwiek jadłam. 3. Malti Keksy jogurtowe  No i tutaj niestety nie było już tak smacznie. O ile pełnoziarniste ciasteczko mogłabym jeść bez żadnego dodatku, to polewa mnie rozczarowała. Pierwsza nuta smakowa jest bardzo kwaśna, bardziej przypominająca cytrynę niż jogurt. Później... No cóż, później robi się za słodko

W poszukiwaniu inspiracji
Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą 196

lemon curd rewelacyjnie współgra ze słodyczą białej czekolady. Kiwi natomiast to przysłowiowa kropka nad "i". Zniknął w całości... - ekspresowo!   (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g ciasteczek herbatników/kruchych (użyłam z kakao i bez dodatków) 70g masła Masa: 400g serka mascarpone 200 śmietanki 30-36% 150g białej czekolady użyłam z wanilią) 1/2 opakowania cukru waniliowego Lemon curd

Di gotuje
VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków 191

papierze do pieczenia i wkładamy w specjalne strunowe woreczki na mrożonki. Gruba folia sprawi, że ciastka* po odmrożeniu w temperaturze pokojowej będą smakowały tak samo jak świeże. * pierniki, herbatniki i klasyczne ciastka maślane   Ciastka udekorowane lukrem można zjeść, zamrozić, składać jedno na drugim po jego całkowitym wyschnięciu. Trzymamy udekorowane ciastka z dala od wilgoci, najlepiej w hermetycznym pojemniku

Karo in the Kitchen
Szpajza cytrynowa 127

masy powoli wlać ostudzoną żelatynę i dokładnie rozmieszać. Deser przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby stężał. Udekorować wg uznania. Ja użyłam brzoskwiń w puszce, suszonej żurawiny, pokruszonych herbatników i kandyzowanych owoców. Polecam też bitą śmietanę

Di gotuje
Zagubiona szarlotka 160

chwilkę - nie dopuścić do przekształcenia w dżem :-). * 10 dag cukru (opcjonalnie - ja nie dodawałam) Kruszonka: * 10 dag orzechów włoskich * 10 dag cukru * 5 dag płatków owsianych * 2 łyżki pokruszonych herbatników * esencja waniliowa * 10 dag masła Do dzieła!!! Dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia wylepić ciastem i delikatnie podpiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. W rondelku roztopić masło

sierotka maRysia w kuchni
Lemon curd – krem cytrynowy na pochmurne dni 181

łyżką aż krem nam zgęstnieje delikatnie. Zdejmujemy lemon curd z ognia i dodajemy do niego masło - mieszamy aż się rozpuści. Studzimy lub zajadamy od razu idealnie smakuje z bezami, herbatnikami lub sam - oczywiście prosto z garnuszka Moje sugestie: Jeśli nie macie ochoty dodawać masła tutaj jest przepis bez masła a z oliwą i mąką

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto podwójnie cytrynowe – cytrynowiec 234

kawałeczku. Nie za słodkie, winne, delikatne i do tego jeszcze pięknie wygląda. Można je zrobić w formie tortu cytrynowego lub w szybkiej wersji zamiast na biszkopcie składniki ułożyć na herbatnikach lub małych kupnych biszkopcikach. Masy idealnie się dopełniają i muszę przyznać, że masa budyniowa ugotowana na wodzie z dodatkiem soku z cytryny jest fantastyczna. Myślę, że z powodzeniem można

sierotka maRysia w kuchni
Sernik chałwowy 205

mega chałwowy sernik,pieczony w kąpieli wodnej,z polewą chałwową,cóż dodać-kremowy jak masło i przepyszny ,polecam również tym co nie lubią chałwy... SKŁADNIKI: 130 g  herbatników 40 g masła 800 g sera twarogowego na sernik 200 g cukru 40 g cukru waniliowego 4 jajka 1 szkl. śmietanki 30 % 40 g mąki ziemniaczanej 450 g chałwy

Swojskie jedzonko
O mące – typy i rodzaje mąk. Jak wybrać odpowiednią mąkę? Bajka o glutenie. 302

pszennego.   TYP 1100 chlebowa – chleb i bułki typu graham, pieczywo mieszane np. z mąką żytnią.   TYP 2000 pełnoziarnista – jasnobrązowa, dosyć drobno zmielona. Na kruche ciasta, ciasteczka, herbatniki, paluszki, krakersy. Dodatek do naleśników czy makaronu.   TYP 2000 razowa – jasnobrązowa, gruba. Na chleb i bułki typu graham. Sama lub do mieszanek przy wypieku pieczywa pełnoziarnistego żytniego i mieszanego

Karo in the Kitchen
,,Tarta z dyni” 132

tarte dyniową, która jest lekka, delikatna i bardzo aromatyczna. Przy tym wygląda bardzo optymistycznie – to ciasto w sam raz na jesienne szaro-bure dni. Składniki: Spód: 250 g herbatników maślanych 100 g miękkiego masła Składniki na masę: 2 szklanki puree z dyni sok wyciśnięty z 1cytryny 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka cukru Wykonanie: Ciastka mielimy w malakserze

Podróż w kulinaria
"ciasto pocieszenia" Siostry Anastazji 425

kokos.  przełożenie ciasta: biszkopt-masa jabłkowa- masa kokosowa-czekolada P.S. Wcześniej robiłam to ciasto w trochę zmienionej wersji, w mniejszej blaszce, masę kokosową dzieliłam na pół i przełożyłam herbatnikami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik toffi z orzechami 150

szklanki cukru szczypta soli paczka okrągłych biszkoptów puszka kajmaku 200 g orzechów włoskich łyżka masła 50 g gorzkiej czekolady Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie rozłożyć herbatniki.  Ser zmielić w maszynce do mięsa najlepiej dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać ser, kremówkę i olej. Budynie rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Blok czekoladowy rodem z PRL-u 169

kawy zjeść się chciało coś słodkiego. W sklepach pustki ale mleko w proszku było, takie niebieskie, najlepsze, kakao można było wystać w kolejce, cukier na kartki a jedyne herbatniki jakie były to Petit Beurre i co z tego zrobić? No teraz już wiemy: blok czekoladowy. Pyszny, jedyny i niepowtarzalny, polecam skosztujcie. Kolejne wydarzenie na FB [ klik ] i robimy właśnie

Moje Małe Czarowanie
Orzechy nadziewane czekoladą ( ciastka ) 182

masła roślinnego - 6-8 łyżek cukru - 4 łyżki kakao - 1/3 szklanki  mleka - szczypta soli - 1 i 3/4 szklanki mleka w proszku - szklanka okruchów z pieczenia ciasteczek / pokruszonych herbatników Masło, cukier, kakao, mleko i sól podgrzać do połączenia składników. Dodać mleko w proszku - zmiksować. Dodać ciasteczka. Przygotowaną letnią masą nadziewać połówki "orzechów" i sklejać je ze sobą. Zdjęcia potraw

kawawszklance
Nadwiślanka ( sernik gotowany z musem wiśniowym ) 172

podaję z musem z wiśni na ciasteczkowym spodzie, w których chrupią prażone płatki migdałow.  Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) Ciasteczkowy spód: - ok. 30 dag ciasteczek / herbatników maślanych - 80 gr masła - 100 gr płatków migdałowych Płatki migdałów wsypuję na suchą patelnię. Prażę do uzyskania złotej barwy. Uwaga - Płatki migdałowe łatwo się przypalają. Ciasteczka rozdrabniam (kruszę przy

kawawszklance

Proponowane wyszukiwania