mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:58/122)

Wyniki konkursu! 124

pyszną i efektowną dekoracje. Do zdjęć naszej wersji przepisu skonstruowałyśmy nową paterę więc należy się dodatkowy plus xD 7. Zestaw batonów od Bombusenergy Martyna – Tofurnik z mango z musem truskawkowym na owsiano-żurawinowym spodzie ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie Jak można zauważyć na naszym blogu rzadko używamy tofu (mamy tylko jeden chałwowy tofurnik), jednak ten przepis przekonał

Candy Pandas
Kluski lane z mąki kukurydzianej z truskawkami 206

Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając.  Łyżką wykładamy kluski na gotującą się wodę i gotujemy około 3 minut. Ugotowane kluski podajemy na świeżo z musem truskawkowym i owocami, jeśli jednak kluseczki będziemy chcieli zjeść później warto je po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie i odcedzić

Życie zaczyna się w kuchni
Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata 160

kropel aromatu kokosowego. Dolać rozpuszczoną żelatynę z drugiego kubeczka. Dokładnie wymieszać do połączenia składników i uzyskania jednolitego koloru. Pucharki do lodów oprzeć w lodówce pod skosem. Przelać do nich mus truskawkowy - robić to delikatnie, tak aby nie pobrudzić ścianek naczynek . Odczekać 30 minut do stężenia. Następnie pucharki ustawić pionowo i wlać warstwę jogurtową. Odczekać kolejne 30 minut - lub więcej

Grunt to przepis!
Lemoniada truskawkowa 156

garść do dekoracji) Wykonanie tradycyjne: Do miski wrzucić truskawki wraz z miodem i sokiem cytrynowym i zmiksować je blenderem na gładko (robić to na tyle długo, aż stworzy się truskawkowy mus). Dolać wodę i zblendować lub mocno wymieszać, by mus połączył się z wodą. Na dno szklanek nałożyć kilka kostek lodu, nalać lemoniady i udekorować z góry listkami mięty

Mania Wypiekania
naleśniki budyniowe z musem jogurtowo-truskawkowym... 187

nakładać porcję dżemu (użyłam swój domowy czekośliwkę z białą czekoladą , jest u mnie w przepisach "zobacz TUTAJ" ) i porcję serka bezsmakowego homogenizowanego, naleśniki składać na trójkąty naleśniki podawać polane musem truskawkowym - naleśniki są delikatne i szybko znikają z talerza..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM 157

Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, czy to na słodko, wytrawnie, czy w formie krokietów. Ostatnio były  naleśniki czekoladowe z mascarpone i musem truskawkowym , a dziś zapraszam na naleśniki podsmażane z pysznym nadzieniem z kaszy jęczmiennej, brokułów, pieczarek i dodatkiem sera. Wyszły naprawdę smaczne. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser w środku jest rozpuszczony, ale i na zimno

Zrób to smacznie
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SERKIEM MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 141

serka i wymieszać. Dodatkowe truskawki zmiksować za pomocą blendera na mus (w razie konieczności dodać cukier puder). Naleśniki do połowy posmarować serkiem mascarpone, zawinąć z rulonik. Podawać polane musem truskawkowym. Wpis bierze udział w wydarzeniu  "Truskawkowo mi" , do którego zapraszam

Zrób to smacznie
KOKTAJL TRUSKAWKOWO – MALINOWY Z INKĄ 111

gładką masę. Do wysokiej szklanki wsypujemy posiekane prażone orzechy, a następnie naprzemiennie wlewamy: – jogurt grecki ( solo ) – mus kawowy – jogurt grecki solo – mus malinowy – mus truskawkowy Dekorujemy bitą śmietaną, owocami i prażonymi orzechami. Podajemy natychmiast – mocno schłodzone! Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką INKA A jeśli macie ochotę na inne INKOWE przysmaki – zapraszam

Ostra na Słodko
Zakręcona truskawkowa rolada bezowa 148

stanie błyszcząca. 6. Dodaj mąkę kukurydzianą - miksuj. 7. Masę bezową wykładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozsmaruj na płasko. 8. Na bezowej masie zrób kilka kleksów truskawkowym musem i wykałaczką zrób esy-floresy. 9. Piecz 15min. w 160*C. Krem: 1. Liście bazylii posiekaj bardzo, bardzo drobno lub rozetrzyj w moździerzu na pastę. 2. Połącz ze sobą dokładnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Krem jogurtowy z truskawkami 139

rangi super smacznego kremu. Kilka minut i deserki gotowe! Polecam! Składniki na 3-4 porcje: 250 g jogurtu greckiego 100 g śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu ciasteczka amarettini mus truskawkowy: 200 g truskawek 2 łyżki ksylitolu/cukru pudru do dekoracji: orzeszki pistacjowe listki mięty kilka truskawek Wykonanie: truskawaki umyć, odszypułkować i z dodatkiem słodzika zblendować  śmietankę kremówkę ubić na sztywno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Granola truskawkowa 180

szklanki płatków migdałów (ok. 45 g), - 1/2 szklanki wiórków kokosowych (ok. 45 g), - 1/2 szklanki suszonej żurawiny (ok. 70 g). Sposób przygotowania 1. Truskawki blendujemy na gładki mus. 2. Mus truskawkowy mieszamy z płatkami owsianymi. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę pieczemy w 150 stopniach C przez ok. 30-40 min. (warto co jakiś

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pudding chia z truskawkami 104

przepis Kasi, która robiła go wiele razy - jako deser lub szybką przekąskę do pracy. Zazwyczaj gdy zostawało mleko kokosowe z innych dań. Tym razem pudding podajemy z małym dodatkiem musu truskawkowego i świezymi truskawkami

Milion Smaków
Brownie jaglane z truskawkową polewą 137

nadzieję, że książka dostarczy Wam, podobnie jak mnie mnóstwo radości i wzruszeń oraz na długo pozostanie w pamięci. http://pokoj-ksiazek.blogspot.com/2013/08/przepiorki-w-patkach-rozy-laura-esquivel.html   A na deser brownie jaglane z musem truskawkowym. Polecamy! Brownie jaglane z truskawkową polewą Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 3/4 szklanki cukru brązowego nierafinowanego 60 g roztopionego oleju kokosowego (ewentualnie masła) 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu

Moja Mama Gotuje
Pudding chia z musem truskawkowym 109

waniliowy i nasionka chia bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Truskawki miksujemy z cukrem przy pomocy blendera. Do pucharków nakładamy pudding i polewamy go ostrożnie musem truskawkowym. Można udekorować listkami mięty lub melisy. Gotowe

Kulinarne Inspiracje
Domowy jogurt z truskawkami 119

godziny. Jeżeli używamy świeżych truskawek, myjemy je i usuwamy szypułki. Możemy też ewentualnie użyć mrożonych owoców, jednak lepsze będą świeże. Truskawki miksujemy blenderem. Następnie przygotowany jogurt łączymy z musem truskawkowym. Jogurt nakładamy do miseczek i podajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne