mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:39/122)

KOPIEC SKRZATA 115

kopiec skrzata Przepis na rewelacyjne ciasto kopiec skrzata , z frużeliną truskawkową i kremem straciatella . Pokryte od góry pokruszonym zielonym ciastem, udekorowane truskawkami i listkami mięty. Ciasto te jest połączeniem przepisów na kopiec kreta i leśny mech , a   wędrówki po kuchni  były moją inspiracją na zrobienie tego ciasta. Jak wykonać kopiec skrzata pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania(...)Frużelina truskawkowa. 200 g truskawek przekładamy do rondelka i blendujemy je na mus za pomocą blendera. Dodajemy sok z cytryny i cukier. Ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z kuchenki i wlewamy mąkę ziemniaczaną wymieszaną w zimnej wodzie. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i wlewamy do musu truskawkowego. Dodajemy pozostałe truskawki pokrojone na drobne kawałki. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia

RITA food channel
JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY 697

Jogurtowiec truskawkowy to przepyszne, orzeźwiające ciasto na biszkoptach, przełożone masą jogurtową i musem truskawkowym. Całość udekorowana rozetkami z bitej śmietany i truskawkami.  Ciasto nie jest za słodkie, jest mięciutkie i lekkie, idealne na każde okazje.  Przepis jest łatwy do zrobienia i nie wymaga pieczenia.   Jak zrobić jogurtowiec truskawkowy pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj

RITA food channel
Warsztaty z Gwiazdą - gotujemy z Ewą Szabatin i Rafałem Maserakiem 123

Eska Agro. Korzystając z autorskich przepisów opracowanych przez Ewę Szabatin i Rafała Maseraka stworzyliśmy pełen witamin i mikroelementów truskawkowy słoik czyli płatki owsiane bez gotowania z syropem klonowym i musem truskawkowym, pyszny chłodnik z awokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem firmy Oryginalny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
SERNIK Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ 424

sokiem z cytryny na gładki mus. Przetrzyj go przez sitko.  Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno.  Dodaj do niej mus truskawkowy i rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę (żelatynę wymieszaj bardzo dokładnie z wodą, by nie było grudek). Dokładnie,  ale bardzo delikatnie wymieszaj całość.  Na całkowicie

Słodko-Słony Świat Ilony
Truskawkowy pucharek 141

wypróbowania tego przepisu. Przepis zgłaszam na akcję lekkie desery bez piekarnika. Składniki na 4 pucharki: 1 galaretka truskawkowa 125 g jogurtu, np. naturalnego (ja użyłam jogurtu naturalnego z musem truskawkowym) truskawki wg uznania Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale rozpuścić ją w 1,5 szklance wrzątku. Gdy galaretka lekko przestygnie, połowę masy przelać do pucharków. Najlepiej pucharki wstawić

Ugotować
TRUSKAWKOWE POLE 182

minut Pianka truskawkowa Truskawki zblędować z cukrem ( można zblędowane truskawki przecedzić przez sitko aby mus był gładki) wymieszać z tężejącą żelatyną. Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać mus truskawkowy, chwile jeszcze miksować aż masa zrobi się gęsta. Pinkę truskawkową przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać okrągłą końcówką na masę cytrynową. Całości udekorowałam pokrojonymi w kostkę truskawkami

RAROSSA
Eton mess z truskawkami i nektarynką 160

ognia, dodajemy żelatynę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dolewamy truskawki i miksujemy na wolnych obrotach aż owoce połączą się ze śmietaną. Mus truskawkowy przekładamy do kieliszków.  Następnie blend ujemy obraną nektarynkę i wylewamy na mus. Układamy pokruszone bezy i świeże truskawki

VioletoweKucharzenie
Frużelina truskawkowa z pomarańczą 186

ŻYCIE ZACZYNA SIE W KUCHNI - Deser truskawkowy   ŻYCIE ZACZYNA SI Ę W KUCHNI - Naleśniki z truskawkowym serem twarogowym SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Sernik na zimno z musem truskawkowym na markizowym spodzie SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Ciasteczka francuskie z serem i truskawką   KULINARNA MANIUSIA - Lody truskawkowe MOJE MAŁE CZAROWANIE - Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno MARCEPANOWY KĄCIK

Grunt to przepis!
Lemoniada truskawkowa 185

ŻYCIE ZACZYNA SIE W KUCHNI - Deser truskawkowy   ŻYCIE ZACZYNA SI Ę W KUCHNI - Naleśniki z truskawkowym serem twarogowym SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Sernik na zimno z musem truskawkowym na markizowym spodzie SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Ciasteczka francuskie z serem i truskawką   KULINARNA MANIUSIA - Lody truskawkowe MOJE MAŁE CZAROWANIE - Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno MARCEPANOWY KĄCIK

Grunt to przepis!
Truskawkowiec 335

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Truskawki miksujemy blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mus truskawkowy oraz płynną galaretkę i ponownie dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopt kakaowy i wstawiamy do lodówki, aby masa stężała. 3. Obie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w litrze wrzątku i studzimy

Na Ciasteczkowych Papierach
Torcik truskawkowy 151

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Truskawki miksujemy blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mus truskawkowy oraz płynną galaretkę i ponownie dokładnie mieszamy. Połowę masę wylewamy na pierwszy krążek biszkoptu kakaowego, przykrywamy drugim krążkiem i wylewamy pozostałą część masy. Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała

Na Ciasteczkowych Papierach
Deser z truskawkami 250

sezonie truskawkowym , nie może obyć się bez takiego pysznego deseru z serkiem mascarpone, śmietaną i truskawkami. Deser z truskawkami Składniki: na mus truskawki - 400 g cukier - 2 łyżki na krem mascarpone serek mascarpone - 250 g śmietana(...)cukier - 3 łyżki Sposób przygotowania: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, dalej ubijać.  Następnie dodawać po łyżce serka mascarpone, dokładnie utrzeć.  Mus truskawkowy :  Truskawki oszypułkować, opłukać, osączyć na sicie.  Przełożyć do miksera, dodać cukier zmiksować.  Do pucharków nałożyć krem z serka mascarpone, lekko przechylić pucharki, odstawić do lodówki. Truskawki zmiksować z cukrem

Kuchnia Danusi
Sernik na zimno – smaczny, szybki i niedrogi 62

trzeba mocno się napracować, żeby zrobić coś smacznego. Wykończenie tego sernika, to już jest sprawa własnej fantazji. Tym razem zrobiłam z musem ze świeżo zerwanych truskawek. Składniki: * 1 kg sera mielonego * 2 galaretki np. cytrynowe * 2 galaretki np. truskawkowe * 1/2 szkl cukru pudru – niekoniecznie * paczka herbatników albo biszkoptów * truskawki Dwie galaretki jak w tym akurat przypadku cytrynowe rozpuściłam(...)serem, można dodać  cukier puder albo i nie, jeśli nie lubimy mocno słodkiego. Wylałam na blachę wyłożoną herbatnikami. Pozostało tylko zrobić ” górę”. Miałam 0,5 l musu truskawkowego, połączyłam go z dwoma galaretkami truskawkowymi  rozpuszczonymi w szklance gorącej wody i wylałam na sernik. Odstawiłam do lodówki do stężenia. Smacznego! Lidka Artykuł Sernik na zimno – smaczny

Pieprzyć z Fantazją
Kremowy sernik z truskawkową pianką na kolorowym cieście-sernik wiosenny 219

łyżeczki kiślu truskawkowego -1,5 łyżeczki kakao MASA SEROWA GOTOWANA -1 kg  sera z wiaderka -4 jajka -1  szkl cukru -200ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g  -200g masła MASA SEROWA TRUSKAWKOWA -500ml śmietanki 30%  -3/4 szkl cukru pudru -400g truskawek (u mnie mrożone) -1 galaretka truskawkowa  -200ml wrzątku(...)wylewamy ją na ciasto. Odkładamy do ostudzenia i lekkiego stężenia. PIANKA TRUSKAWKOWA Galaretkę zalewamy 200ml wrzątku, dodajemy żelatynę mieszamy i studzimy. Truskawki blendujemy na mus.  Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy mus truskawkowy. Dodajemy przestudzoną galaretkę i miksujemy. Powstałą masę wylewamy na stężałą masę serową, ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Można je dowolnie udekorować

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z budyniem i truskawkowym musem 693

ostudzić. Miękkie masło utrzeć  do białości. Dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Krem rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugim biszkoptem. Masa truskawkowa: Truskawki z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem zmiksować w blenderze kielichowym na mus(...)Przelać do miski, wlać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce. Gdy masa zacznie tężeć, ubić zimną kremówkę na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać porcjami mus truskawkowy i delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na biszkopcie. Na masę truskawkową poukładać pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretka. Ciasto najlepiej schłodzić całą noc w lodówce. Warstwy ciasta: biszkopt kakaowy, krem

Ala piecze i gotuje