rozpaść. Ciasto francuskie kroimy na paski ok 3-4 cm. Na każdy pasek ciasta kładziemy plasterki chłodnego jabłka, tak aby na siebie nachodziły, zawijamy i wkładamy do foremek na muffiny. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 190st
Gotowanie moimi oczamiłyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) Piekarnik rozgrzać do temperatury 160°C. Formę na muffiny wyłożyć jednorazowymi papilotkami. Daktyle wrzucić do miseczki i zalać wrzątkiem tylko tyle by woda przykryła je. Odstawić by napęczniały. Następnie zmiksować wraz z wodą na gładką masę. Zmiksowane daktyle wraz
maniapieczeniaSuche razem, mokre razem i wszystko byle jak połączyć, czyli....muffinki. Każdy lubi, każdy zrobi, nawet dziecko sobie poradzi. Można dodać co się lubi i za każdym razem mamy inny wypiek. Ja dodałam masę makową i polałam rumowym lukrem. Taki przedsmak właściwego smaku zbliżających się Świąt:) Składniki na 24 sztuki: SUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki
Maślane ciasteczkoDziś mam dla Was przepis na przepyszne ponczowe babeczki. Babeczki / muffinki z ciasta drożdżowego , nasączone orzeźwiającym ponczem i obsypane dużą ilością moich ulubionych , chrupiących bakalii i kokosem. Mamy tu orzechy laskowe , nerkowce oraz prażony kokos. Do szczęścia potrzeba jeszcze tylko kubka ulubionej , pachnącej kawy. Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 125 g * drożdże suszone – 1 łyżeczka * cukier
Ostra na SłodkoWyjątkowo prosty, idealnie nadający się dla początkujących przepis na pulchne domowe babeczki (muffinki). SKŁADNIKI (na 12 sztuk babeczek): 250 g. mąki pszennej 2 jajka 250 g. jogurtu naturalnego 100 g. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml. oleju Przepis: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną
Domowe TortyKolejny przepis pewniak, którym dzielę się z Wami. Smaczne, mięciutkie a do tego uzależniające muffiny, których zajadanie nie skończy się na jednej ;) Przepis baza, który zawsze wychodzi idealnie a cała kompozycja dodatków do babeczek zależy już tylko od Naszych kubków smakowych. Bardzo szybkie i proste do przygotowania, wspaniałe na leniwe popołudnie do kawy :) Podstawowy przepis na babeczki/ muffinki Składniki
Tagebuch po polskucukier. W osobnej misce połączyć mleko, jajka oraz masło. Dodać płynne składniki do suchych składników. Wymieszać. Na koniec dodać rodzynki. Ponownie wymieszać. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Ciasto przełożyć do foremek i piec w temp. 200 stopni przez ok. 20 minut
Kuchcikowoasi...Kawałek mniedoprowadzamy do zagotowania i ściągamy z gazu. Wsypujemy posiekaną czekoladę oraz skórkę kandyzowaną i mieszamy do otrzymania lśniącego gładkiego kremu Wstawiamy do lodówki i zostawiamy aż zastygnie. Kiedy muffinki się upieką i ostygną, rękawem cukierniczym dekorujemy nasze babeczki kremem i obsypujemy posiekanymi orzechami laskowymi Smacznego
Kuchenne Wariacjeoddzielnej misce mieszamy jajko razem z mlekiem oraz maślanką. Następnie mokre składniki dodać do suchych i chwilę mieszać razem, do momentu uzyskana jednolitej masy (fot.1) . Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, (najlepiej, aby nie były o karbowanej strukturze) lub posmarować lekko masłem i oprószyć kaszą manną lub mąką. Przygotowanym wcześniej ciastem wypełnić papilotki do 1/2 ich wysokości
Świat CiastaDyniowo-kokosowa muffina; z białą czekolada i gruszką*; kawa *całkowicie z mąki kokosowej, z mleczkiem, na wierzchu z wiórkami Jak na muffinę całkowicie z ten mąki wyszła świetna, choć zawsze nerwy są :D po 39godzinach bez snu, wczoraj wieczorem przy okazji oglądania filmu z D tak padłam, że obudziłam się tak na dobre dzisiaj rano, choć mogłabym dalej
More food, love and dreamsNagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Do silikonowych foremek nakładamy na przemian ciasto, łyżeczkę powideł i znowu ciasto. Tworzymy iglo, dla naszych przetworów. Pieczemy przez około 25-30 min, gdy muffinki popękają, a z ich środka wydobywać się będą pyszne powidła, będziecie jeść je oczami SMACZNEGO Ania i Marcin
Ania i Marcin gotująsobą, tak samo postąpić z produktami suchymi. Następnie wszystko wymieszać ze sobą dodając na końcu wiśni. Piec ok 25 minut w 180 stopniach. Przepis jest odpowiedni na 12 muffin. Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronki
Pychotkaaacukier i cynamon, Ciasto rozwałkować i posmarować za pomocą pędzelka masłem z cynamonem następnie wyłożyć jabłka. Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na krążki. Krążki włożyć do formy na muffiny i piec 20 minut w 180 stopniach
PychotkaaaMuffiny to świetny dodatek do przedpołudniowej kawy. Jednak te są inne, wyróżnia je to że są zrobione z ciasta drożdżowego ale i dość nietypowy kształt który robi wrażenie na gościach. Składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej paczka drożdży instant 125 ml mleka żółtko szczypta soli 3 pełne łyżki cukru 30 g masła masło cynamonowe 3 łyżki masła
Pychotkaaaopak kakao gorzkie, 1 łyżka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1/4 łyżeczki mleko, 1/2 szkl jajko, 1 szt olej, 50ml masło orzechowe, 2-3 łyżki Przygotowanie Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasteczka Oreo składamy po 2 sztuki. Przekładamy masłem orzechowym i smarujemy wierzch. Osobno mieszamy składniki suche i osobno mokre, później razem łączymy, mieszamy do całkowitego połączenia
Gotowanie moimi oczami