muffiny - 9033 przepisów (strona:274/603)

Muffinki z ananasem i płatkami owsianymi 181

kogo: dla nie mających pomysłu jak wykorzystać zalegającą na półce puszkę ananasów dla lubiących wilgotne muffinki dla szukających pomysłu na zdrową przekąskę na 2 śniadanie Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej (ok. 190g) 2/3 szklanki cukru (ok.100g) jajko pół szklanki oleju pół szklanki płatków owsianych (górskich) - ok. 50g 100ml maślanki 80ml syropu ananasowego (z puszki) 1,5 łyżeczki

Mania Wypiekania
Muffinki z jabłkami i płatkami owsianymi 120

Wilgotne, pożywne i zdrowe muffinki. Idealne na drugie śniadanie - zarówno dla dziecka, jak i dla dorosłego. Dla kogo: dla lubiących wilgotne wypieki dla szukających zdrowych słodkości dla poszukujących przepisu na zdrową przekąskę do pracy, czy szkoły Składniki: ok. 80-100g jabłek (2 jabłka) 50g cukru brązowego 175ml mleka 110g mąki pszennej jajko 80g płatków owsianych 50g masła pół łyżeczki

Mania Wypiekania
Muffinki czekoladowe 143

kogo: dla fanów czekolady dla szukających prostego i szybkiego przepisu na muffinki dla tych, którym nie wystarcza czekolada pod zwykła postacią Składniki suche: 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao 50g czekoladowych kropelek lub czekolady gorzkiej pokrojonej na małe kawałki Składniki mokre: jajko szklanka mleka pół szklanki oleju Wykonanie

Mania Wypiekania
Muffinki jogurtowo-pomarańczowe 189

pomarańczy, dodaję jogurt, mieszam. Składniki suche dodaję do mokrych, miksuję dokładnie, ale nie za długo. Cisto nakładam łyżką do papilotek w blaszce do 2/3 wysokości, w środek każdej muffinki wkładam cukierka. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 190°C na 20-25 minut bez termoobiegu. Cukierki pięknie się rozpuszczą uwalniając sok do środka i nasączając ciasto w trakcie pieczenia. Baaardzo pomarańczowe

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki z brzoskwiniami i białą czekoladą 191

Muffinki polubiłam jeść i robić i myślę, że one też mnie polubiły. Szczególnie takie z białą czekoladą, która świetnie łączy się z pozostałymi składnikami ciasta, a po upieczeniu smakuje obłędnie. Równie wspaniałym smakiem odznaczają się płaskie brzoskwinie, pochodzące z Chin o pierwotnej nazwie Pantao ("pan"-płaski owoc, "tao"-brzoskwinia) . Jej najpopularniejsze odmiany w Polsce to Peento, Saturn, Flateryna, Galaxy

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki kokosowo miętowe 176

koniec tygodnia proponujemy kolejne muffinki w naszym wykonaniu Jeżeli lubicie kokos i miętę to to połączenie będzie dla Was idealne Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru

Kuchenne Wariacje
Muffinki banana blue 177

wysokości. Wstawiamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika na 25minut. Krem: ubijamy śmietankę, dodajemy serek, likier i startą skórkę. Wszystko miksujemy i wstawiamy na pół godz. do lodówki. Kiedy muffinki się upieką i wystygną nakładamy krem i dekorujemy wisienką Smacznego

Kuchenne Wariacje
Muffinki limonkowe 138

Dzisiaj kolejna wersja muffinek o dość orzeźwiającym smaku czyli muffinki limonkowe Składniki: Ciasto: - 215g mąki pszennej tortowej - 125g cukru brązowego - 80g jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki oleju roślinnego - 10g kandyzowanej skórki z limonki - 1 limonka - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki soli - 1/3 szklanki wody Śmietana na wierzch: - 400g śmietanki 30% UHT - 100g cukru pudru - 1 limonka

Kuchenne Wariacje
Muffinki kawowo jaśminowe 159

To nasza kolejna wersja muffinek kawowych jednak tym razem z dodatkiem kwiatowego aromatu Mamy nadzieję, że i ta opcja przypadnie Wam do gustu Składniki: Babeczki: - 1

Kuchenne Wariacje
Muffiny jagodowe z płatkami migdałów 146

Muffiny upieczone z przepisu zufikowo, wyszły rewelacyjnie - duża porcja pachnących jagód i chrupiące płatki migdałów :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Muffiny pina colada 165

Aromatyczne, pachnące egzotyką muffiny ananasowo-kokosowe z rumem, miły akcent w mroźny zimowy dzień. Wykonane ad hoc przez Powtwora, znikły w ekspresowym tempie :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Muffinki cytrynowe z nasionami chia 189

Domyślam się, że większość osób (tak, jak ja :)), ma dość słodkości i innych ciężkostrawnych rzeczy po świąteczno-noworocznym maratonie przy stole. Dlatego moja propozycja na dziś to muffinki cytrynowe - nie za słodkie, orzeźwiające i dodatkowo ze zdrową wkładką - nasionami chia. Więcej o tych nasionach można przeczytać np. tutaj . Ale uwaga: zalecana dawka dziennego ich spożycia nie powinna przekraczać 1 łyżki

Domowa Cookierenka Agi
muffinki z malinami (lubelski kociołek) 220

misce wymieszać mąkę, cukier, i proszek do pieczenia. Przesiać do miski z mokrymi składniki i ponownie zmiksować. Dodać maliny i delikatnie wmieszać w masę za pomocą łyżki. Foremki na muffiny napełniać masą do 3/4 wysokości. Włożyć do piekarnika nagrzanego uprzednio do 190*C i piec ok. 35-40 minut (do "suchego patyczka"). Smacznego

chili & sugar
Muffinki kukurydziane + truskawkowy milkshake 184

mufinki kukurydziane z cukierenki , ale zmodyfikowany. Wreszcie skończyłam mąkę kukurydzianą. Jeśli ktoś nie lubi takiej należy zastąpić ją zwykłą. Znacie ciasto "cycki teściowej?" tak mi się niestety kojarzą te muffinki.. myślałam że ciasto rosnąc przykryje truskawkę Składniki na 12 muffinek: 200g mąki pszennej 75g cukru 100g mąki kukurydzianej 1 łyżka proszku do pieczenia (dałam łyżeczkę, może dlatego wyszły bardziej

W kuchni bez szafek